به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، پاسخهای استاد شیخ حسین انصاریان را به پرسشهای مطرح از سوی جوانان میخوانید:
در این که پیامبر اسلام (ص) قبل از بعثت هرگز برای بت سجده نکرد و از خط توحید منحرف نشد شکی نیست، و تاریخ زندگی او نیز به خوبی این معنا را منعکس میکند اما در این که بر کدام آئین بوده؟ و طبق دستورات و شریعت کدام پیامبر عمل مینمود در میان دانشمندان اسلامی گفتگو است.
1- بعضی آن حضرت را پیرو آئین مسیح (ع) میدانند؛ چرا که قبل از بعثت پیامبر (ص) آئین رسمی و غیر منسوخ آئین حضرت مسیح بوده است.
2- بعضی دیگر او را پیرو آئین ابراهیم (ع) میدانند ، چرا که "شیخ الانبیاء" و پدر پیامبران است و در بعضی از آیات قرآن آئین اسلام به عنوان آئین ابراهیم معرفی شده" این همان دین پدرتان ابراهیم است، او شما را از پیش مسلمان نامیده است ".
3- بعضی نیز اظهار بی اطلاعی کرده و گفتهاند: میدانیم آئینی داشته، اما کدام آئین؟ بر ما روشن نیست!
گرچه هر یک از این اقوال وجهی دارد، اما هیچ کدام مسلم نیست، و مناسب تر از اینها قول چهارم است و آن این که: پیامبر (ص) شخصا برنامه خاصی از سوی خداوند داشته که بر طبق آن عمل میکرده، و در حقیقت آئین مخصوص خودش بوده، تا زمانی که اسلام بر او نازل گشت.
شاهد این سخن حدیثی است که در نهج البلاغه آمده است : "خداوند از آن زمان که رسول خدا از شیر باز گرفته شد بزرگترین فرشته اش را قرین وی ساخت، تا شب و روز او را به راه های مکارم، و طرق اخلاق نیک سوق دهد".
ماموریت چنین فرشته ای دلیل بر وجود یک برنامه اختصاصی است.
شاهد دیگر این که در هیچ تاریخی نقل نشده است که پیغمبر اسلام (ص) در معابد یهود یا نصاری یا مذهب دیگر مشغول عبادت شده باشد، نه در کنار کفار در بتخانه بود، و نه در کنار اهل کتاب در معابد آنان، در عین حال پیوسته خط و طریق توحید را ادامه میداد، و به اصول اخلاق و عبادت الاهی سخت پایبند بود.
روایات متعددی نیز- طبق نقل علامه مجلسی در بحار الانوار- در منابع اسلامی آمده است که پیامبر (ص) از آغاز عمرش مؤید به روح القدس بود و با چنین تاییدی مسلما بر اساس الهام روح القدس عمل میکرد".
" علامه مجلسی" شخصا معتقد است که پیامبر اسلام قبل از مقام رسالت دارای مقام نبوت بوده، گاه فرشتگان با او سخن میگفتند، و صدای آنها را میشنید، و گاه در رؤیای صادقه به او الهام الهی میشد، و بعد از چهل سال به مقام رسالت رسید، و قرآن و اسلام رسما بر او نازل شد، او شش دلیل بر این معنی ذکر میکند که بعضی از آنها با آن چه در بالا آوردیم هماهنگ است.
منبع : عرفان
نظر شما