ضرورت مستندسازی دقیق جنایات و شکایت از اسرائیل به نهادهای بین‌المللی

در نشست علمی مشترک دانشگاه تهران با خبرآنلاین، جنگ ۱۲ روزه از زوایای گوناگون مورد واکاوی قرار گرفت. در این نشست پرسش هایی از جمله چرایی سکوت نهادهای بین‌المللی در برابر جنایات جنگی تا تلاش برای مستندسازی حقوقی؛ از تأمل بر بازسازی هویت ملی در رویارویی با تهدید خارجی تا تحلیل شکاف‌های داخلی و جنگ شناختی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرآنلاین، نشست «ابعاد حقوقی و آسیب‌شناختی جنگ ۱۲ روزه رژیم اسرائیل با ایران؛ راهکارهای و چالش‌ها» با همکاری خبرگزاری خبرآنلاین  در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. از جمله مشارکت کنندگان دیگر این نشست علمی، انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران، موسسه علمی و حقوقی مهداد، خبرگزاری ایرنا، انجمن حقوق شناسی ایران و موسسه مطالعات بشیریه بود که در این نشست به طرح پرسش های پژوهشی پرداختند. 

در این نشست عباس شیری، حقوقدان و رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، سعید زندیه، استاد دانشگاه امام حسن مجتبی (ع)، تهمورث بشیریه، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، محمدحسین شریفان، حقوقدان و عضو هیات مدیره گروه حقوقی مهداد و رسول صفرآهنگ، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه به ایراد سخنرانی پرداختند.

ضرورت مستندسازی دقیق جنایات و شکایت از اسرائیل به نهادهای بین‌المللی

در بخش اول از گزارش این نشست علمی به بررسی ابعاد حقوقی جنگ اسرائیل با ایران با رویکرد حقوق جزا که از سوی دکتر عباس شیری رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ایراد شد، می پردازیم.

شیری: باید ابعاد جنایت اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه را مستندسازی کنیم و به مراکز بین‌المللی ارائه دهیم

عباس شیری، حقوقدان و رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در ابتدای این نشست گفت: «نهادهای مرتبط با نظام سیاسی در زمینه بررسی ابعاد جنگ ۱۲ روزه از لحاظ حقوقی کم کاری کردند و قدرت این حقوق را نادیده گرفتند. در کشور همواره یک سری شعارهای تکراری می‌دهیم، راهپیمایی می‌کنیم، اما همچنان ملت ما به حقوق خود دست پیدا نکرده است. نیاز داریم کنش مناسبی در عرصه بین‌الملل داشته باشیم و نهادهای بین المللی را مداخله دهیم، اقدامات نظامی توسط اسرائیل علیه مناطق مسکونی، کودکان، زنان، بیمارستان‌ها و مراکز امدادی صورت گرفته است. در واقع کار قابل توجهی در برابر این جنایات نکردیم.»

شیری اظهار داشت: «نهادهای حقوقی وظیفه دارند کار خود را انجام دهند باید مستندسازی می‌کردیم خون از دماغ چه کسی آمده، تشکیل پرونده بدهیم و به مراکز بین‌المللی که صلاحیت رسیدگی دارند ارائه دهیم در حالیکه مستندسازی را انجام نمی‌دهیم یا ناقص انجام می‌دهیم.»

رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: ««سعی داریم ۲ کار را در دانشکده انجام بدهیم؛ یک ویژه‌نامه تخصصی یا مجله منتشر کنیم و در آن به مقوله جنایت اسرائیل علیه بشریت بپردازیم و اساتید نیز مقاله علمی و پژوهشی در برابر این همه جنایات رژیم صهیونیستی بنویسند و این موضوع را از نگاه حقوق بشر و منظر بین‌المللی بررسی کنیم.»

ضرورت مستندسازی دقیق جنایات و شکایت از اسرائیل به نهادهای بین‌المللی

دوم آن است که همایش بین‌المللی با حضور اساتید شناخته شده حقوق بین‌الملل در جهان برگزار کنیم و در ۶ ماه دوم امسال این همایش را برگزار می‌کنیم و ابعاد حقوقی این تجاوز و جنایت رژیم صهیونیستی به بیش از هزار نفر از هموطنان و اینکه سه هزار و ۵۰۹ مورد مناطق مسکونی آسیب دیدند را به تصویر می‌کشیم تا در این همایش صدای ملت ایران شویم برای ملت جهان.

وی با طرح این سوال که اسراییل با کدام مجوز و استناد به مراکز نظامی و هسته‌ای حمله کرد؟، گفت: «این نشست باید سرسلسله آغاز نشست‌های بعدی باشد ما مسئول هستیم و نباید بگذاریم این جنایات به فراموشی سپرده شود. باید این حادثه بزرگ و خطرات زیادی که اسرائیل برای امنیت اراضی کشور ما ایجاد کرده زنده نگه داریم و در ابعاد مختلف به آسیب‌شناسی بپردازیم زیرا رخدادی نیست که بتوانیم از کنارش رد شویم و از ابعاد علمی نه سیاسی این حادثه را فراموش نکنیم.»

این استاد دانشگاه گفت: «این حوادث را به صورت کتاب، همایش، مقاله و سلسله نشست‌ها بازخوانی کنیم زیرا این حوادث از خطرناک‌ترین حوادثی است که در حدود ۵۰ سال اخیر رخ داده و نباید راحت از آنها بگذریم.»

بخش های دیگر نشست در روزهای آینده منتشر می‌شود. 

کد خبر 2092421

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین