حوزه نیوز نوشت:

فدک یک نماد برای حق‌طلبی و تحریف تاریخی است، توجه شیعه به فدک نه‌تنها برای احقاق حق است، بلکه نمادی برای تحقق عدالت است.

 

درآمد فدك ساليانه بالغ بر 24هزار درهم (معادل 15500 مثقال نقره، بود. حضرت صديقه طاهره (عليهاالسلام) درآمد فدك را در راه خدا خرج مى كرد، به بينوايان مى داد، بر فقرا، ايتام و بنى هاشم نثار مى كرد و تنها سهم اندكى از درآمد آن را صرف زندگى خانوادگى خود مى كرد، فاطمه (عليهاالسلام) ثروت اندوز و رفاه طلب نبود كه به هنگام دسترسى به ثروتى كلان، در تلاش براى افزودن به آن باشد و به فكر تجملات بيفتد.
او مال بى ارزش و فناپذير دنيا را با انفاقش در راه خدا ارزشمند و جاودانه مى ساخت. و به هنگام دسترسى به درآمد انبوه بگونه اى زندگى مى كرد كه به روزگار فقر و تهيدستى. خانه اش همان اطاق گلين بود و اثاث خانه اش همان وسائل ساده. حضرت فاطمه (عليهاالسلام) همواره زندگى ساده اى داشت.
فدك پس از وفات پيامبر
بعد از رحلت رسول خدا (صلى الله عليه و آله) و پس از ماجراى سقيفه به فاصله چند روز، فرمان مصادره فدك صادر شد. به دستور هيئت حاكمه، وكلاء و كارگزاران فاطمه (عليهاالسلام) را از فدك بيرون كردند و افراد ديگرى به جايشان منصوب شدند. [تفسير نور الثقلين ج 4 ص 272.]
موارد اختلاف
لازم به تذكر است كه موارد اختلاف حضرت زهرا (عليهاالسلام) با هيئت حاكمه تنها بر سر فدك خلاصه نمى شد. بلكه موارد نزاع عبارت بودند از:
1- نحله يا بخشش پيامبر (ص) به صديقه طاهره (ع) كه همانا فدك و سهم غلات خيبر بود:
2- ميراث رسول خدا (ص) كه شامل اموال بجاى مانده نظير، خانه، اثاث خانه، اسب و شتر و زره و شمشير رسول خدا (ص) و مزارع شخصى پيامبر (ص) كه درآمد آن به مصرف زندگى آن حضرت و مهمانانش مى رسيد. [صحيح بخارى ج 3 ص 217- سننن ابى داود ج 3 ص 141- خراج يحيى بن آدم ص 34- مسند ابى عوانه ج 4 ص 142- مغنى ابن قدامه ج 7 ص 303 به نقل مالكيت در اسلام ص 116/ 117.]
3- خمس كه سهم ذوى القربى بود.
4- تصدى اوقاف رسول الله (ص) كه پس از وفات آن حضرت به عهده فاطمه زهرا (عليهاالسلام) بود. [مالكيت در اسلام ص 114.]
تناقض در رفتار و حکم
نكته ظريفى در اينجا وجود دارد، هيئت حاكمه با اين ادعا كه فدك جز اموال «فى» است و به همه مسلمانان تعلق دارد آن را از دست صديقه طاهره (ع) خارج ساخت. اما در مورد زمينهاى ديگر و از جمله زمين‌هايى كه رسول خدا (ص)در زمان حياتش به همين اشخاص عطا نمود و همه از اراضى «فى» بود، اين اصل جارى نشد و آن املاك به بيت المال ضميمه نگرديد؟!.

/6262

کد خبر 209450

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود لمی IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۵
    8 1
    حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی بی بدیل تمام مردان و زنان در تمام اعصار تا قیام قیامت می باشد این حوریه زمینی مظهر کاملی از تجلی صفات حضرت حق بود و زندگی کوتاه اما پربار ایشان راه و رسم زندگی بشریت و چگونه زیستن را به همه می آموزد. سلام و صلوات بر این بانوی بزرگ الهی
  • شیعه A1 ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    9 6
    سلام من ماندم شما به جای اینکه سر اموال اهل بیت چونه بزنید .چرا جوانان ایران را درنمی یابید مگر نه اینکه اینان فرزندان زهرا هستند . دختران و پسران ما دچار ضعف ایمانی شده اند .شما برو نگذار این بچه ها ملحد وبی دین شوند. شما برو نماز صبح را در مساجد ایران احیا بکن که هم امام مسجد و هم مقتدی های مسجد در خوابند . شما برو مشکل فقرا را حل کن که سر گشنه رو بالش میزارن . شما برو نزار دختران معصوم ما از ناچاری و فقر تن فروشی نکنند .اگه واقعا پیرو فاطمه زهرا هستی . دوستان عزیز پیامبران بعد ازمرگ خود ارث باقی نمیگذارند مگر آنکه در راه صدقه خرج شود. حضرت ابوبکر صدیق رضی الله عنه با بی بی فاطمه رضی الله عنها در این مورد سخن گفتن و به ایشان در این مورد توضیح دادند و ایشان آن سخنان را پذیرفتند.
    • بی نام IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
      2 0
      دوست عزیز؛ پس از 14 قرن تاریخ را تحریف می کنی؟!! حضرت زهرا علیها السلام با منطق قرآنی پاسخ خلیفه اول را دادند و در کتب معتبر خودتون که خطبه حضرت را منعکس کرده‌اند، این پاسخ آمده است. کجا حرف ابوبکر را پذیرفتند؟! چرا دروغ می‌گویید؟ ضمناً به فکر جوانان بودن منافاتی با بیان حقایق تاریخی ندارد.
  • امین IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۵
    2 0
    آقایی که می گویی پیامبران از خود ارث نمی گذارند جوابت را با آدرس دادن دو آیه می دهم : 1-ایه 16 سوره مبارکه نمل: وَوَرِ‌ثَ سُلَيْمَانُ دَاوُودَ ۖ وَقَالَ يَا أَيُّهَا النَّاسُ عُلِّمْنَا مَنطِقَ الطَّيْرِ‌ وَأُوتِينَا مِن كُلِّ شَيْءٍ ۖ إِنَّ هَـٰذَا لَهُوَ الْفَضْلُ الْمُبِينُ 2-آیات 5 و 6 سوره مبارکه مریم (ع): وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِن وَرَ‌ائِي وَكَانَتِ امْرَ‌أَتِي عَاقِرً‌ا فَهَبْ لِي مِن لَّدُنكَ وَلِيًّا ﴿٥﴾ يَرِ‌ثُنِي وَيَرِ‌ثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ ۖ وَاجْعَلْهُ رَ‌بِّ رَ‌ضِيًّا ﴿٦﴾ انشاء الله که همه مان حق پذیر باشیم......