۰ نفر
۲۳ دی ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۴

مدیر دو شرکت سیمانی عضو بورس تهران پیش بینی متناقضی را از تاثیر تصمیم دولت مبنی بر حذف عوارض سیمان به خبرآنلاین ارایه کردند.

گروه اقتصاد: حذف عوارض صادرات سیمان و خروج کامل سیمان از سبد حمایتی نه تنها سی و چند شرکت سیمانی حاضر در بورس را از کمبود نقدینگی در پی وضعیت بد بازار این محصول در داخل کشور نجات خواهد داد بلکه اعتقاد همیشگی کارشناسان مبنی بر آزاد سازی سیمان و تاثیر مثبت آن بر وضعیت معاملات راجامه عمل خواهد پوشاند.اما سوال این است که آیا این خبر ادامه دار خواهد بود یا سهام شرکت های سیمانی را از این که هستند متزلزل تر خواهد کرد.
به هر رو امروز، شرکت های سیما ن کردستان،‌فارس و خوزستان،‌دشتستان ،سپاهان و درود معاملات مثبتی را پشت سر گذاشتند. در این میان،‌ صف خرید سیمان فارس و خوزستان به بیش از یک میلیون سهم رسید .
مسعود فراهانی،مدیر عامل شرکت سیمان دشتستان در این باره به خبرآنلاین گفت:"حذف تعرفه صادرات سیمان موجب کاهش قیمت این محصول در بازارهای خلیج فارس نخواهد شد وتنها اتفاقی که خواهد افتاد بازار این محصول که در گذشته در اختیار سیمان ایران بود از کشورهایی چون چین،هند و عربستان تا حدی گرفته می شود."
وی افزود:"از سوی دیگر صادرات این محصول توسط کارخانجات به طور همزمان صورت نخواهد گرفت چرا که آن دسته از شرکت هایی که از قبل شرایط صادرات را فراهم کرده بودند زودتر موفق می شوند."
وی در پاسخ به این سوال که آیا این آزادسازی تاثیری بر حاشیه سود سیمانی ها خواهد داشت،گفت:"اگر این اتفاق رخ دهد شرکت های سیمانی نیز به طورقطع با افزایش سود آوری روبه رو خواهند شد و انتظار می رود این شرکت ها در آینده نزدیک 15 تا 20 درصد پیش بینی سود هر سهم خود را افزایش دهند."
حاجی وند،مدیر مالی شرکت سیمان درود در این باره به خبرآنلاین گفت:"عمده مصرف سیمان در داخل کشور مربوط به پروژه های ملی و عمرانی است که این پروژه ها به دلیل نبود نقدینگی به دلیل نداشتن منابع بانک ها به حالت نیمه تعطیل در آمده اند و با این حساب وضعیت بازار سیمان در داخل کشور مناسب نیست."
وی افزود:"حذف عوارض صادرات سیمان نیز در صورتی برای این شرکتها سود آوری خواهد داشت که از ابتدا سهمیه هر کارخانه مشخص تا هجوم تولید کنندگان برای فروش سیمان در کشورهای همسایه چون عراق افزایش عرضه و در نتیجه کاهش قیمت را به همراه نداشته باشد. این درحالی است که هم اکنون کشورهای منطقه خلیج فارس و همچنین عراق به مانند گذشته دیگر ساخت و سازی را انجام نمی‌دهند و تقاضا برای املاک به شدت کاهش یافته است. از طرفی ، شرکت‌های سیمانی با هزینه ده تا 15 هزار تومانی حمل و نقل در نهایت موفق خواهند شد که به همین قیمت های داخلی سیمان را صادر کنند. "
حاجی وند ادامه داد:"تا زمانی که جزییات این خبر به شرکتهای سیمانی ارایه نشود نمی توان پیش بینی کرد که سیمانی ها از بحران کمبود نقدینگی ناشی ازهزینه طرح های توسعه نجات خواهند یافت یا نه."

 

 

 

کد خبر 2105

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین