موسوی چلک می گوید کمیته همسویی متشکل از نمایندگان سازمان های بیمه ای و دفتر بیمه های سلامت وزارت بهداشت تشکیل و جلساتی نیز برگزار شده به طوری که در نهایت منجر به این امر شد که سازمان های بیمه ای جراحی های افراد دارای اختلال و هویت جنسی( TS) را برعهده بگیرند. همچنین هزینه درمان های جانبی آنان نیز مانند هورمون درمانی، لیزردرمانی و ... باید به تصویب شورای عالی بیمه برسد که این امرنیز در دفتر بیمه های سلامت وزارت بهداشت پیگیری می شود.
مشکل اصلی دو جنسه ها هزینه جراحی های آنهاست به همین دلیل با ورود وزارت بهداشت به این بخش برخی از مشکلات جراحی این افراد برطرف خواهد شد به طوری که در جلسه ای که با دکتر ناصحی قائم مقام معاون درمان، سلامت وزارت بهداشت داشتیم وی اعلام کرد که هزینه جراحی افراد دارای اختلال هویت جنسی تامین می شود. همچنین پروتکل و تعرفه های درمانی این امرنیز تا پایان شهریور ماه مشخص و پیگیری خواهد شد.
این در حالی است که سرپرست دفتر برنامهریزی بیمه درمانی وزارت رفاه و تأمین اجتماعیدر سال 88 گفته بود : این وزارتخانه آمادگی بررسی پوشش بیمهای مبتلایان اختلال هویت جنسی را دارد.
رضا حسینپور با بیان اینکه هیچ درخواستی از سوی وزارت بهداشت و انجمنهای خاص مبتلایان به اختلال هویت جنسی به وزارت رفاه ارسال نشده است، اظهار داشت: زمانی که این درخواست ارسال شود، در شورای عالی بیمه بررسی و در صورت تأیید برای تصویب نهایی به هیئت وزیران فرستاده میشود. و حالا بعد از 3سال گویا این اتفاق بالاخره افتاد وقرار است تعرفه های درمانی این افراد تا پایان شهریور ماه مشخص شود.
ترانه آرام نماینده تی سی ها ایران پیش از این در کافه خبر گفته بود که سازمان بهزیستی، با در اختیار داشتن بودجه ای محدود، تنها می تواند مبلغ بین یک تا پنج میلیون تومان را برای عمل جراحی بیماران مبتلا به T.S پرداخت کند، این در حالی است که میانگین هزینه جراحی بین 15 تا 25 میلیون تومان است.
او می گوید:در حالیکه تبدیل زن به مرد به مراتب سختتر از مرد به زن است و شاید همین سبب شده است هزینه جراحی 87 ساعته تبدیل زن به مردبیشتر باشد.البته برخی از جراحان نیز هزینهای بالاتر را برای چنین عملی پیشنهاد میکنند که بسته به نوع بیمارستان و تجهیزات آن ممکن است به 25 یا 30 میلیون تومان برسد.
4545
نظر شما