کارشناسان آثار تاريخي بحران مالي اخير در ايتاليا را تهديدي جدي براي آثار تاريخي اين كشور ميدانند.
در شرايطي كه حدود دو ماه قبل و پس از فروريختن بخشي از يك ويلاي رومي به عنوان پنجمين اثر تاريخي «پمپي»، كارشناسان بار ديگر نسبت به شرايط بحراني اين شهر تاريخي «پمپي» هشدار دادند، کارشناسان آثار تاريخي از شرايط بد يكي از نمادهاي شهر رم خبر دادهاند.
به گزارش يورو توربو نيوز، فواره «تروی» در شهر روم كه يكي از نمادهاي اين شهر محسوب ميشود، در شرايط نامطلوبي بوده و علاوه بر تغيير رنگ آن به دليل آلودگيهاي محيطي، بخشهايي از اين فواره زيبا و مجسمههاي گرداگرد آن در طي سالها به شدت آسيب ديده است.
در اين شرايط کارشناسان بار ديگر نسبت به شرايط بحراني آثار تاريخي شهر رم از جمله كلزيوم و بويژه شهر تاريخي پمپي هشدار داده و دولت ايتاليا را به بيکفايتي در خصوص حفظ و حراست از ميراث تاريخي اين کشور متهم کردهاند؛ البته سازمان «يونسكو» نيز شرايط شهر تاريخي پمپي را كه در سال 1997 در فهرست ميراث جهاني اين سازمان به ثبت رسيده در جريان آخرين اجلاس خود كه در ماه ژوئن در كشور «فرانسه» برگزار شد، مورد بررسي قرار داد و از شرايط فعلي آن ابراز نگراني كرد.
سالانه سه ميليون نفر گردشگر از پمپي ديدن ميكنند. اين امر شهر پمپي را به جاذبهي نخست گردشگري ايتاليا و يكي از پنج جاذبهي نخست گردشگري اروپا تبديل كرده است.
كلزيوم شهر رم نيز كه زيباترين كلزيوم ايتالياست كه در سال 70 بعد از ميلاد مسيح (ع) در زمان فرمانروايي يكي از امپراطوران تمدن رم باستان به نام «وسپاسيان» احداث شده است.
اين بناي تاريخي كه در صورت تامين بودجه 21 ميليون پوندي، پروژه مرمت آن تا پايان سال 2014 پايان مييابد، محلي براي تماشاي جنگ گلادياتورها بوده و گنجايش 50 هزار نفر تماشاچي را داشته است.
301301
نظر شما