به گزارش خبرآنلاین،رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه بازرسیهای سرزده ادامه خواهد داشت، گفت: البته دیانت و تعهد قضات شریف ما در حدی است که نیازی به چنین بازرسیهایی نیست. اما با این حال اینجانب نیز به عنوان رئیس قوه قضاییه وظایفی دارم که آنها را انجام خواهم داد.
وی با مثبت ارزیابی کردن روند امور در این مجتمع افزود: در این دیدار بر لزوم تکریم اربابرجوع و تعامل مناسب با مراجعان تاکید شد و البته پارهای کاستیها و مشکلات نیز از جانب قضات و کارکنان محترم مطرح شد که نسبت به رفع آنها اقدام خواهد شد.
آیتالله آملی لاریجانی تلاش و تعهد قضات در رسیدگی به پروندهها را مناسبت توصیف کرد و اظهار داشت: بسیاری از قضات حتی در پایان وقت اداری نیز به پروندهها رسیدگی میکنند و تلاش وافر دارند تا نسبت به صدور حکم عادلانه اقدام کنند.
رئیس قوه قضاییه بر ضرورت نظارت بر نحوه عملکردها در دادگاهها و محاکم تاکید کرد و افزود: سایر مسئولان عالی قضایی نیز امروز در قالب گروههای مختلف و متعدد به کل شهر تهران رفتند تا مشکلات موجود در دادگاهها را ببینند و از نزدیک با مشکلات مراجعهکنندگان نیز آشنا شوند.
رئیس قوه قضاییه پیش از حضور سرزده در دادگاههای تجدیدنظر و کیفری استان تهران در جمع مسئولان عالی قضایی دیدارهای سرزده از محاکم، دادگاهها و مجتمعهای قضایی را از رویکردهای مهم نظارتی دستگاه قضایی دانست و گفت: با انجام دیدارهای سرزده، نوعی نظارت و رسیدگی به امور مراجعان صورت میگیرد و مسئولان قضایی از نزدیک در جریان امور قضایی و مسائل و مشکلات مردم مراجعهکننده به دادسراها و دادگاهها و نیز قضات رسیدگی کننده به پرونده ها قرار خواهند گرفت.
آملی لاریجانی در جمع مسئولان قضایی اظهار امیدواری کرد که در دیدارهای سرزده تاحدودی مسائل و مشکلات و آنچه را در محاکم و دادگاهها میگذرد را از نزدیک ملاحظه کرده و برنامهریزی مناسبی برای بهبود آن انجام پذیرد.
رئیس قوه قضاییه قبل از حضور در دادگاهها در مواجهه با مردم و مراجعهکنندگان به شعب کیفری استان و تجدیدنظر در فضایی صمیمانه و فارغ از هرگونه تشریفات اداری مطالب آنان را استماع و در هر مورد دستورات لازم را صادر کرد.
تخلف در دستگاه قضایی وجود دارد
وی در پاسخ به سؤال که در دادگاههای انتظامی قضات بیشتر طرف مردم را میگیرید یا قضات را خاطرنشان کرد: این ادعا بعید است و قضات تحت سیطره این اوهام نیستند اما وقتی از بیرون دیده میشود ممکن است کسی این ادعا را داشته باشد در دادسرای انتظامی قضات که قبل از دادگاه است بسیاری از شکایات رد میشوند به طور کلی ممکن است همه افرادی که علیه آنها حکم صادر شده وسوسه شوند علیه قاضی شکایت کنند اما این بدان معنا نیست که حتماً قاضی تعلیق شود.
رئیس قوه قضاییه افزود: چنین انحرافی را در این دادسرا نمیبینیم زیرا برای نظارت بر دستگاه قضایی کار زیادی انجام میدهد.
لاریجانی درباره نحوه برخورد با تخلف قضات و کارکنان خاطرنشان کرد: گزارشهایی میرسد و ما هم برخورد میکنیم در این سه سال هم برخوردهای خود را شدت بخشیدیم در دستگاه وسیعی مانند قوه قضاییه قضات و کارمندان بسیار شریفی داریم که با کمترین امکانات کار میکنند اما ضربه این افراد متخلف نه تنها به خودشان بلکه به جامعه بزرگ دستگاه قضایی آسیب وارد میکند.
وی ادامه داد: توقع داریم یک مورد هم در دستگاه قضایی تخلف نباشد اما متأسفانه این موضوع وجود دارد زیرا وسوسه سراغ همه میآید. در روایات داریم که قضای بر خطر عظیم است و باید اوصاف خاصی داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر برخورد جدی با قضات متخلف گفت: بدنه دستگاه قضایی بدنه سالمی است و نباید شایعات را درباره آن پذیرفت هرچند اصل بروز تخلفات را قبول داریم و به تخلفات هم رسیدگی میشود اما برای حفظ حرمتها موارد را مطرح نمیکنیم.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال که آیا قضات ما به طور کامل استقلال دارند یا خیر، گفت: نمیتوانم آمار دقیقی بگویم اما قضات زیادی که با آنها برخورد داشتهام افراد شریفی هستند و در استقلال خود پایداری میکنند. به عنوان مثال قاضی داریم که 60 سال سابقه کار دارد و بعد از این همه سال هنوز در یک خانه 70 متری زندگی میکند خوب این نشان دهنده سلامت کار اوست بسیاری از قضات ما اینچنین هستند مستقل بوده و توصیهپذیر نیستند.
مسئولان عالی قضایی پس از بازدید چند ساعته از دادسراها، مجتمعهای قضایی و سازمانهای تابعه با حضور در جلسه مسئولان عالی قضایی گزارش خود را به رئیس قوه قضاییه ارائه دادند و آیتالله آملی لاریجانی پس از استماع گزارش مسئولان بازدیدکننده در هر مورد تصمیمات مقتضی را اتخاذ کرد.
45232
نظر شما