ضربه ماركو دويچ مهاجم اوكراين در ديدار مقابل انگليس كه از سوي جان تري پس از رد شدن از خط دروازه به زمين بازگشت داده شد و به اين ترتيب گل سالم او از سوي داوران مسابقه ناديده گرفته شد، زمينه جديدي براي استفاده از تكنولوژي خط دروازه را فراهم كرده است.
استفاده از تكنولوژي خط دروازه موضوعي است كه در چند سال گذشته بارها در محافل فوتبالي جهان از اجراي قطعي آن در ميادين رسمي فوتبال صحبت به ميان آمده است اما تاكنون با وجود اينكه اين پيشنهاد موافقان زيادي هم دارد، نتوانسته به طور رسمي در بازيهاي فوتبال عملي شود.
با اين حال اتفاقي كه در ديدار تيمهاي انگليس و اوكراين در مرحله گروهي رقابتهاي جام ملتهاي اروپا رخ داد و زمينه حذف يكي از ميزبانهاي رقابتها را فراهم كرد، بار ديگر لزوم استفاده از اين تكنولوژي را به مسئولان رده بالاي جهاني فوتبال يادآوري كرد.
در حالي كه به پيشنهاد ميشل پلاتيني در رقابتهاي يورو 2012 براي پيشگيري از اشتباهات داوران در تشخيص توپهايي كه از خط دروازه عبور ميكنند، دو داور اضافي بر روي خطهاي عرضي زمين و درست در كنار دروازهها مستقر هستند تا از اشتباهات احتمالي بكاهند اما توپي كه كاملا از خط دروازه انگليس عبور كرده بود و ويكتور كاساي داور مجارستاني پنجم ديدار تيمهاي انگليس و اوكراين نتوانست از فاصله نزديك گل شدن اين توپ را تشخيص دهد، انگشتان اتهام را به سمت رييس يوفا برده است.
پس از اتفاقي كه در جام جهاني 2010 و در بازي تيمهاي انگليس و آلمان رخ داد و شوتي كه فرانك لمپارد زده بود و حتي از خط دروازه مانوئل نوير هم عبور كرده بود، بار ديگر استفاده از تكنولوژي كه تشخيص اين توپها را آسان كند به ميان آمد و انجمن بينالمللي قانونگذاري فوتبال تصميم گرفت زمينه استفاده از اين تكنولوژي را به تدريج در بازيهاي مهم بينالمللي فراهم كند.
با اين شرايط سپ بلاتر رييس فدراسيون جهاني فوتبال (فيفا) پس از اتفاقات ديدار تيمهاي انگليس و اوكراين در اظهار نظري گفت: تكنولوژي خط دروازه ديگر يك موضوع جايگزين نيست بلكه يك ضرورت است و بايد به طور حتم در رقابتهاي آينده از اين تكنولوژي استفاده كرد.
بلاتر پيش از اين هم پس از آنكه گل سالم فرانك لمپارد در جام جهاني 2010 به آلمان از ديد داوران پنهان مانده بود از لزوم استفاده از اين تكنولوژي صحبت كرده بود.
اولگ بلوخين سرمربي تيم حذف شده اوكراين هم بعد از اشتباه داور در بازي تيمش مقابل انگليس گفته بود: 5 داور در زمين حضور دارند و توپ هم 50 سانتيمتر داخل دروازه است اما چرا هيچ كدام از داورها اين گل را تشخيص ندادند؟ اصلا چرا ما به پنج داور نياز داريم؟
همه اين اتفاقات در حالي افتاده كه پير لوئيجي كولينا رييس كميته داوران يوفا تاييد كرده كه داور مجارستاني ديدار تيمهاي انگليس و اوكراين اشتباه بزرگي را انجام داده است.
با اين حال كولينا از عملكرد تيم داوري آن مسابقه دفاع كرد و گفت: بر اساس آماري كه از رقابتها در دست است داوران تا به حال در 16 مسابقهاي كه برگزار شده تصميمهاي درستي گرفتهاند اما متاسفانه تنها يك تصميم اشتباه در بازي انگليس و اوكراين گرفته شد. اين يك اشتباه طبيعي بود كه از سوي هر انساني ممكن است رخ دهد و بايد بگويم اين تنها اشتباه در ميان هزاران بازي بود. 12 داوري كه براي رقابتهاي يورو 2012 انتخاب شدهاند از بهترين داوران اروپا هستند و ما هم از عملكرد آنها راضي و خشنوديم.
301301
نظر شما