ایسنا نوشت:

با آغار ماه مبارك رمضان، صنعت گردشگري كشورهاي مختلف با جذب گردشگران مسلمان رونق بيشتري گرفته است.

، در شرايطي كه 10 روز از آغاز ماه مبارك رمضان در بسياري از كشورهاي عربي آغاز شده است، كشورهاي مختلف خود را براي جذب گردشگران مسلمان روزه‌دار و به‌ويژه گردشگران عرب آماده كرده‌اند تا به اين وسيله رونق بيشتري به صنعت گردشگري خود بدهند.

در اين شرايط، مسئولان كشور عربستان كه كشورشان دو مكان مقدس مسلمانان جهان را نيز در خود جاي داده، در ماه مبارك رمضان ميزبان شش ميليون زائر از كشورهاي مختلف جهان خواهد بود كه مقصد بيشتر آنها شهر مقدس مكه است.

در اين راستا مسؤولان اين شهر از مدت‌ها قبل خود را آماده‌ي ميزباني از زائران كرده‌اند كه در اين راستا 6000 نفر براي خدمات‌رساني به زائران در مقدس‌ترين مكان مذهبي مسلمانان استخدام شده‌ كه به‌صورت 24 ساعته به زائران و به ويژه زائران سالمند خدمات مي‌دهند.

از سوي ديگر مقامات صنعت گردشگري سه اميرنشين دبي، ابوظبي و شارجه در امارات نيز اقدامات ويژ‌ه‌اي براي جذب گردشگر انجام داده‌اند كه از آن جمله مي‌توان به راه‌اندزي سايت ويژه اطلاع‌رسانی گردشگري رمضان به هشت زبان انگليسي، عربي، فرانسوي، اسپانيولي، تركي، چینی، ژاپنی و روسی برای مسلماناني که در ماه رمضان قصد سفر به اين كشور را دارند، اشاره كرد.

در اين سايت به معرفی جاذبه‌هاي برتر گردشگري و مكان‌هاي ويژه افطار پرداخته شده و از طريق آن مي‌توان زمان دقيق افطار در كشورهاي مختلف جهان را مشاهده كرد.

علاوه‌بر اين، سفره‌های بزرگ افطاری در دبی به همراه تخفیف‌های ویژه در نرخ هتل‌ها، حمل و نقل و جشنواره‌هاي خريد و تورهای ویژه بازدید از «مسجد جامع شیخ زاید» براي جذب گردشگران مسلمان روزه‌دار تدارك ديده شده است.

در مناطق مختلف شهر ابوظبي ـ پايتخت امارات ـ نيز چادرهای بزرگ و زيبايي به نام «چادرهای رمضان» بر پا شده كه در آن علاوه‌بر هديه بسته‌هاي شامل غذاهای سنتی ابوظبی در زمان افطار به روزه‌داران، بروشورهاي معرفي جاذبه‌هاي گردشگري اين شهر و همچنين كارت‌هاي تخفيف ويژه براي خريد از مراكز خريد به روزه‌داران ارائه مي‌شود.

در شارجه نيز چندين جشنواره خريد ويژه‌ي ماه مبارك رمضان در حال برگزاري بوده و قرار است در روز عيد فطر (19 اوت) جوايز ارزشمندي به شركت‌كنندگان در اين جشنواره‌ها كه بيشتر آنها از كشورهاي عربي حوزه خليج‌فارس هستند، اهدا شود.

در شهر لندن و برخی شهرهای انگليس نيز كه از چند روز قبل مسابقات المپيك در آن آغاز شده، از 18 جولای جشنواره ويژه ماه رمضان در يكي از پارك‌هاي منطقه «هایفلید» اين شهر راه‌اندازي شده كه در آن علاوه‌بر معرفي جاذبه‌هاي گردشگري لندن، در زمان افطار از گردشگران پذيرايي مي‌شود و در قالب يك نمايشگاه عكس، آداب و رسوم و نحوه برگزاري ماه مبارك رمضان در كشورهاي مختلف مسلمان براي بازديدكنندگان به نماش درآمده است.

از سوي ديگر، در شرايطي كه در سال‌هاي اخير سفر گردشگران شش كشور عضو شوراي همكاري خليج‌فارس به كشور آلمان رشد چشم‌گيري داشته و اين كشور در عمل به مقصد جديد گردشگران عرب تبديل شده، مقامات صنعت گردشگري شهر زيبا و تاريخي مونيخ كه از مدت‌ها قبل به محبوبترين مکان براي گردشگران عرب ثروتمند تبديل شده، اقدامات ويژ‌ه‌اي را براي جذب گردشگران روزه‌دار انجام داده‌ است.

در اين راستا، ساعت كار فروشگاه‌ها و بوتيک‌هاي لوکس اين شهر افزايش يافته و تا ساعاتي پس از افطار نيز پذيراي گردشگران مسلمان هستند. اين در حاليست كه از سال‌ها قبل هتل‌هاي گرانقيمت مونيخ سعي دارند تا فضاي مناسبي براي گردشگران عرب كه در بيشتر مواقع به صورت گروهي سفر مي‌كنند، فراهم كرده و حتا علامت‌هايي روي ديوارها براي نشان دادن جهت قبله نصب شده است.

در همين حال، مقامات كشور مالزي كه كشورشان در سال‌هاي اخير به يكي از مقاصد برتر گردشگري جهان تبديل شده، با برگزاري جشنواره‌هاي متنوع در منطقه گردشگري زيباي «پينانگ» گردشگران عرب روزه‌دار را از كشورهاي عربي حوزه‌ي خليج‌فارس به‌ويژه عربستان و امارات به اين كشور كشانده‌اند. اين در حاليست كه گردشگران عرب به‌طور متوسط ‌20 برابر گردشگران ديگر كشورها در مالزي پول خرج مي‌كنند.

مسئولان صنعت گردشگري تركيه نيز كه كشورشان در سال‌هاي اخير در جمع 10 مقصد برتر گردشگري جهان قرار گرفته، با برگزاري چندين جشنواره خريد در شهرهاي گردشگري اين كشور به‌ويژه استانبول، درآمد خوبي را از محل گردشگران مسلمان ويژه ماه مبارك رمضان كه بيشتر آنها از كشورهاي عربي حوزه خليج‌فارس هستند، عايد خود كنند. در اين راستا در زمان افطار در مساجد اين شهر سفره‌هاي افطار بر پا شده و در قالب جشنواره‌هاي خريد نيز گردشگران مسلمان به خريد اجناس لوكس ترغيب مي‌شوند.

دولت عمان نيز كه قصد دارد به مقصد 12 ميليون گردشگر در سال 2020 تبديل شود، با افزايش پروازهاي خط هوايي «عمان اير» به پايتخت‌هاي كشورهاي مسلمان و همچنين برگزاري چندين جشنواره در شهر مسقط و نيز جاذبه‌هاي گردشگري طبيعي و تاريخي گردشگران بيشتري را جذب عمان كرده است.

در لبنان نيز «جشنواره موسيقي رمضان» كه براي سومين سال پياپي در سه شهر بيروت، سيدون و تريپولي با حضور هنرمنداني از كشورهاي عربي و اروپايي در حال برگزاري بوده و تا عيد فطر ادامه دارد، هزاران گردشگر روزه‌دار مسلمان را به اين كشور كشانده. اين در حاليست كه در مناطق ساحلي اين كشور نيز اقامتگاه‌هايي براي پذيرايي از زائران در زمان افطار با خرما، شير و غذاهاي محلي راه‌اندازي شده و رستوران‌ها در هنگام افطار و نیز ساعت‌های نیمه شب، منوی ویژه‌ای به نام «منوی رمضان» به مشتريان خود ارائه مي‌كنند.

همچنين وزارت گردشگري مصر نيز با برگزاري جشنواره يك ماهه گردشگري رمضان بنام «فاوانيس» براي سومين سال پياپي، بدنبال جذب گردشگر از امارات، كويت، اردن و قطر بوده و تورهاي ويژه‌اي را نيز براي بازديد از مناطق گردشگري اهرام ثلاثه، معابد كارناك و قبرستان ساكارا تدارك ديده است.


301301
 

کد خبر 231743

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =