مهر نوشت:

یکی از سوالات اکثر حجاج سرزمین وحی پس از زیارت خانه خدا این است که چرا پرده خانه کعبه سیاه است؟ نخستین بار چه کسى به خانه کعبه سیاه پوشاند؟

 سالانه به طور متوسط 10 تا 11 میلیون نفر زائر از کشورهای مختلف جهان اسلام برای زیارت مسجد نبی (ص) و بیت الله الحرام به عربستان سعودی عزیمت می‌کنند.
یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که چشم هر زائر مسلمانی را به خانه کعبه مجذوب می کند، رنگ سیاه پارچه های نصب شده در اطراف خانه خدا است.
بر این اساس این سوال اساسی مطرح می شود که چرا پرده خانه کعبه سیاه است؟ نخستین بار چه کسى به خانه کعبه سیاه پوشاند؟
در قرآن کریم درباره رنگ پرده کعبه موضوعی نیامده است و از نظر تاریخى نیز درباره رنگ پرده کعبه آگاهى زیادى وجود ندارد.
با این وجود گفته شده که رسول خدا صلى الله علیه و آله بر کعبه پرده سیاه پوشاند. درباره پوشش و پرده کعبه بنا بر آنچه در برخى روایات‏ آمده، نخستین بار حضرت اسماعیل بر کعبه پرده انداخت‏، اما راویان اخبار (مورخان) بر این باورند که اسعد بن تبع حمیرى نخستین کسى بود که در عصر جاهلى کعبه را ابتدا با پوششى از چرم و سپس با پارچه‏هاى مخطط حریر یمنی پوشاند.
پس از آن نیز قریشیان به کمک هم پوشش کعبه را تأمین مى‏کردند و کعبه با چادرهاى خز زرنگار سبز و زرد و باکتان نازک پوشیده مى‏شد.

در همین حال به نقل از عباس بن عبدالمطلب نقل شده است: رسول خدا صلى الله علیه و آله در حج خود بر خانه کعبه جامه گران ‌بهاى سیاه پوشاند. در روایت ابن سعد، نوع پارچه مشخص نشده است، اما واقدى مى‏گوید: پارچه‏ها یمنى بود.
پرده کعبه در روایات داراى اهمیت فراوانى است و در برخى روایات از آن تعبیر به دامان خداوند متعال شده است که هر کس دست در آن دامان زند و به آن پناهنده شود در امان مى‏ماند.
تنها رسول خدا صلى الله علیه و آله پس از فتح مکه مکرمه که اهل آن را بخشید در باره عبداللَّه بن خَطَل فرمود: عبداللَّه را بکُشید، گرچه به کعبه پناه برده باشد.

/30362

کد خبر 249166

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    8 1
    از نظر تاریخی خبرهای زیادی در مورد کعبه و رنگ پرده ب آن و هم چنین طول و عرض و یا ابعاد و جنس سنگها و .... وجود دارد رنگ پرده ی کعبه قرنها سبز بوده است و در جای جای متون قدیمی و سفرنامه و خاطراتی نویسندگان و شاعرانی که از کعبه دیدن کرده اند این مطلب به خوبی گویا است.
  • بدون نام IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    6 0
    لطفاً اكًر كسي در مورد نقش كعبه در دوران جاهليت و يا به عبارت ديكًر دليل اينكه اعراب مشرك و بت برست جاهل جرا به كعبه كه نماد يكتا برستي است احترام مي كًذاشتند اطلاعي دارد در همين صفحه بنويسد. ممنون
  • محمد IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    15 23
    دانی ز چه رو کعبه حق گشته سیه پوش زیرا که خداوند عزادار حسین (ع) است تقدیم به محضر امام زمان (عج) و همه عاشقان اهل بیت علیهم السلام

آخرین اخبار