به گزارش خبرآنلاین، و آنطور که از نام کتاب بر میآید، نویسنده در پی یافتن ارتباط بین واقعه غدیر و ظهور امام قائم (عجل الله تعالی فرجه) است و این کار را با تامل در متن خطابههای حضرت رسول انجام میدهد. این تامل، با نگاهی جریانوار به واقعه غدیر انجام میپذیرد؛ یعنی ارتباط آن با گذشته یا با آینده بررسی میشود. سید مجتبی حسینی که مهندس مجتهدی که تاکنون بیش از بیست تألیف در حوزه دین – شرح زیارت جامعه کبیره، شرح دعای رضویه، پیامبرشناسی در هفت جلد و ... - از او منتشر شده در دو اثر خود؛ «با حسین تا مهدی» و «موعود غدیر» نگاهی به جریان تاریخ اسلام از ابتدا تا قیام قیامت دارد و برای مسیر دین سه عطف جدی مطرح میکند: غدیر، عاشورا و ظهور. و در این دو اثر رابطه این سه عطف را بررسی و بازنمایی میکند.
جملات زیر در انتهای بخش نخست کتاب آمده است: «از آنجایی که دین مورد رضایت خدا و دین کامل، دینی است که در آن پیام غدیر؛ «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» ابلاغ و عملی شده، میفهمیم که لازمه رسیدن به جامعهای که در آن دین مورد رضایت خدا در جهان تمکین میشود، همان دین غدیری است، غدیر مقدمه ظهور است. چنانچه ظهور حضرت حجت علیه السلام، در واقع تجلی و حضور همه پیامبران و امامان (به ویژه علیبنابیطالب علیه السلام) است...»
انتشارات نیستان همچنین به تازگی چاپ سوم «تنها راه رستگاری» ترجمه خطبه پیامبر اعظم (ص) در روز غدیر به قلم سید مهدی شجاعی را روانه بازار نشر کرده است. شجاعی مقدمه نسبتا مفصلی برای کتاب نوشته که هویت ارزشمند و جایگاه آسمانی این خطبه را برای همیشه مسلمانان روشن میکند و مقام این فرمایشات را در رستگاری تاریخی بشر به تصویر میکشد. خواندن این مقدمه بیشک اهمیت متن پیش روی مخاطب را روشنتر میکند و ارزش واقعیاش را بیشتر و بهتر مینمایاند.
در بخشی از این مقدمه میخوانیم:
«طبیعیترین توقع و بدیهیترینانتظار ایناست که پیامبر خاتم، لااقل وقتیسفر جاودانه خود را نزدیک میبیند و در آستانه رحلت قرار میگیرد - اگر شده در قالب وصیت- تکلیف مردم را در مورد ولایت و سرپرستیشان بعد از وفات خود روشنکند. وقتی بناست که پس از انجامو اتمام مأموریت او، مسیر ارسال رسل از آسمان به زمین مسدود شود، آیا رابطه آسمان و زمینبهکلی قطع میگردد؟ و مردمی که در فاصله زمانی میان خاتمه حیات پیامبر(ص) و خاتمه حیات جهان، بهدنیا میآیند، بی مسئولیت و بلا تکلیفند؟ یا نیازی به معل و مربی و هادی و سرپرست ندارند؟
ما با توقع رسیدن به پاسخ این سؤالات است که از گذرگاه تاریخ عبور میکنیم و خودمان را به روزهای پایانیعمر پیامبر(ص) میرسانیم تا تکلیفمان را پس از رحلت ایشان بدانیم.
با وجود منابع تاریخی بیشمار، عبور از اماکن و ادوار و رسیدن به نقطهای خاص از زمان و مکان، چنداندشوار نیست. و خوشبختانه زمان رسیدنمان بهمقصد هم کاملاً بهموقع است. زمانیاست که خداوند پروانه رحلت پیامبرشرا صادر کرده و بهاو فرمانداده که برای گزاردن آخرینحج خود، عازم خانه خدا شود و همزمان تمامی مسلمانان را از همه نقاط عالم به انجام این مناسک در رکاب رسول، فرابخواند، تا او آخرین و مهمترین بخش رسالتش را بهانجام برساند و در گستردهترین و پرشمارترین تجمّع مسلمین، تکالیف سرپرستیو امامت مردم، پساز خود را تبیینکند و چگونگی ارتباط و اتصال میانخدا و مردم، پساز تعطیلی قسمت ارسال رسلرا با صریحترین و روشنترین و همهفهمترین زبان و بیان، بههمگان بفهماند و مسؤلیت انتقال این پیامها و مفاهیم و تعاریف و تکالیف به همه انسانهای آینده و نیامده را بر دوش حاضران و ناظران اینصحنه بنشاند. زمان، مقطعیاست میاندو سفر تکرار ناپذیر پیامبر خاتم: سفر حج(حجةالوداع) و سفر آخرت. مکان، نقطهایاست بهنام غدیرخم در فاصله میانمکه که خانه خداست و مدینهکه خانه پیامبر اوست.
اکنون به یقین همگی کنجکاو و مشتاق شنیدن آخرین و مهمترین حرفهای پیامبرید و دستیافتن به پاسخ اصلیترین سؤال بشری...»
بر اساس این گزارش چاپ جدید رمان «کمی دیرتر» سید مهدی شجاعی نیز روانه بازار نشر شده است. جدیدترین رمان شجاعی نگاهی ادبی - انتقادی به مدعیان انتظار بویژه در محافل مذهبی دارد. رمان از چهار فصل زمستان، پاییز، تابستان و بهار تشکیل شده و با یک اتفاق شگفت و غریب آغاز میشود، جشن نیمهشعبان و مجلسی پرشور و بسیاری که فریاد «آقا بیا» سردادهاند... در این میان جوانی و فریادی که: «آقا نیا...» این شروع جذاب ما را با شخصیتهایی آشنا میکند که همه مدعی انتظارند اما وقتی هنگام عمل میرسد و هنگامه عمل به شعارها میرسد، آن نمیکنند که میگفتند. رمان در فضایی مکاشفهگونه و بیزمان پیش میرود و مواجهه همه آدمها با قصه ظهور تصویر می شود و کشف چرایی «آقا نیا»ی جوان. شجاعی در این رمان به شکلی ظریف همه اقشار جامعه را با بهانههایشان برای نخواستن امر ظهور، معرفی میکند. تا آنجاکه حتی به راوی هم رحم نمیکند و در فضایی بدیع، خودش را هم در معرض این امتحان میگذارد.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و سایر آثار سیدمهدی شجاعی کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما