به گزارش بی.بی.سی:
این بار اول نیست که رئیس جمهور آذربایجان برای باز پس گرفتن قره باغ تهدید به استفاده از نیروی نظامی می کند. اگر چه خبرنگار بی بی سی در قفقاز می گوید آقای علی اف این بار لحن تندتری در پیش گرفته است.
آقای علی اف که در تلویزیون جمهوری آذربایجان سخن می گفت، افزود در صورتی که مذاکراتش با رئیس جمهور ارمنستان نتیجه به بار نیاورد، جمهوری آذربایجان آماده است تا با استفاده از زور این مناطق را پس بگیرد.
رئیس جمهور آذربایجان گفت در صورت شکست مذاکرات، گزینه دیگری غیر از "آزاد کردن سرزمین هایمان از راه نظامی" وجود نخواهد داشت.
قرار است آقای علی اف امروز در مونیخ آلمان با سرژ سرکیسیان، رئیس جمهور ارمنستان دیدار کند. رئیس جمهور آذربایجان گفته است که دیدار و مذاکرات امروز، آخرین فرصت برای حل و فصل صلح آمیز این مناقشه است.
دیپلمات های غربی ابراز امیدواری کرده اند که اوضاع در منطقه به سمت و سوی درگیری نظامی پیش نرود.
منطقه مورد مناقشه ناگورنو قره باغ، از طرف جامعه جهانی جزئی از خاک جمهوری آذربایجان شناخته می شود اما تحت تسلط ارامنه ساکن این منطقه است.
اکثریت جمعیت ناگورنو قره باغ ارمنی هستند. این منطقه به دنبال درگیری های خونین میان نیروهای ارمنی و آذری در اوائل دهه نود، تحت کنترل ارامنه قره باغ درآمد.
در این درگیری ها بیش از سی هزار نفر کشته شده و بیش از یک میلیون نفر بی خانمان شدند و از هنگام برقراری آتش بس ناپایدار، موافقت نامه صلح امضاء نشده است.
قره باغ تحت تسلط ارامنه اعلام استقلال کرده اما هیچ کشوری در دنیا استقلال آن را به رسمیت نشناخته است.
این اولین دور مذاکرات ارمنستان و جمهوری آذربایجان پس از امضای توافق نامه عادی سازی روابط میان ارمنستان و ترکیه، متحد اصلی جمهوری آذربایحان به شمار می رود.
خبرنگار بی بی سی می گوید امضای این توافق نامه منجر به آن شده که مقامات جمهوری آذربایجان، احساس انزوا کنند.
نظر شما