هند هم وارد بازی شد. از زمان حضور باراک اوباما در کاخ سفید قریب به یک سال میگذرد و در این برهه سیصد و چند روزه هند از مجموع کشورهایی بود که دوستی عمیق و سنتی با ایالات متحده داشته است . در جریان هشت سال ریاست جمهوری جورج بوش جمهوریخواه هند از موهبت نزدیکی با کاخ سفید نشینها برخوردار بود .پس از روی کار آمدن باراک اما دو میراث شوم بوش برای او، هند را از گردونه دوستان خارج نکرد اما از اهمیت این کشور کاست . اکنون باراک با تسویه حساب نسبی در عراق وقت دارد بیشتر به هندوستان و پاکستان بیندیشد . مانموهان سینگ نخستین مقام رسمی است که از یک سال پیش تا کنون به دعوت رسمی باراک اوباما مسیر واشنگتن را در پیش گرفت. دعوتی که به خودی خود نشان میدهد که باراک هم چندان این دوست دیرینه خود را فراموش نکرده است . هند از جمله کشورهایی است که از بعد استراتژیک اهمیت فوقالعادهای برای امریکا دارد . مانموهان سینگ قرار است شام امشب را در ضیافتی چشمگیر دوشادوش باراک و بانوی اول این کشور صرف کند . سینگ پیش از دیدار با اوباما در مصاحبه ای مطبوعاتی از واشنگتن خواست تا در ایجاد آسیا آزاد و فراگیر به دهلینو کمک کند و دست دوستی این متحد قدیمی را بفشارد .
نخست وزیر هند در این خصوص افزود: هند و آمریکا به عنوان بزرگترین دموکراسیهای جهان، اهداف مشترکی را درخصوص مسائلی از افغانستان گرفته تا بهداشت جهانی دارند.
سینگ ابراز امیدواری کرد که در پایان این سفر او و اوباما به نوعی بیانیه مشترک درخصوص تغییرات جوی برسند .
رابرت گیبس سخنگو کاخ سفید هم پیش از آغاز مراسم استقبال از مانموهان سینگ در کاخ سفید با حضور در میان خبرنگاران از اهمیت هند نزد کاخ سفید سخن گفت و افزود: استقبال گسترده اوباما از نخست وزیر هند نشان میدهد که رابطه با هند برای آمریکا بسیار حائز اهمیت است.
سفر هفته گذشته باراک اوباما به چین و تمرکز او بر همکاریهای استراتژیک با پاکستان و توجه بیش از اندازه به افغانستان همه و همه در طول یک سال گذشته هندیها را نگران رابطه با متحد قدیمی خود کرده است . بسته کمک نقدی عظیم واشنگتن به اسلامآباد بر روابط کاخ سفید با دهلینو هم بیتاثیر نبوده است .
مانموهان سینگ در تمامی سخنان خود از چند روز پیش تا کنون تلاشش را به کار گرفته است تا بر نقاط مشترک میان دو طرف بیش از اختلافها تاکید کند . نخست وزیر هند در سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا تاکید کرد که آمریکا و هند با هم میتوانند دورنمای سیاسی را که پس از بحران اقتصادی جهانی به وجود آمده، تغییر دهند.
باراک اوباما چند روز پس از بازگشت از سفر چین، از مانموهان سینگ استقبال کرد. رییس جمهور آمریکا در داخل کشورش با انتقادات سنگینی مواجه شده مبنی بر اینکه دستاوردهای چندانی در چین به همراه نداشته و این کشور حسن نیت قابل توجهی نسبت به اوباما نظیر آزاد کردن مخالفان و پخش سراسری تنها سخنرانی عمومی وی در چین نشان نداده است.
مانموهان سینگ در حالی که از انتقاد علنی از چین خودداری کرد، در عین حال نگرانیهایی را مبنی بر اینکه کشورش به سرعت چین در حال رشد نیست، رد کرد. سینگ بر بزرگترین نقطه ضعف چینیها در حوزه حقوق بشر اشاره کرده و گفت: دهلی میتواند به خاطر احترام خود به حقوق بشر و اقلیتهای فرهنگی و مذهبی به خود افتخار کند. ابعادی از آزادیهای انسانی هستند که نمیتوان آنها را با تولید ناخالص داخلی محاسبه کرد.
مانموهان سینگ همچنین درخصوص اولویت اصلی سیاست خارجی دولت باراک اوباما یعنی افغانستان به وی توصیه کرد که نسبت به این کشور همچنان متعهد بماند.
سینگ گفت: هرگونه صحبت از خروج عجولانه و زودهنگام از افغانستان عناصر تروریستی را که مترصد بیثبات کردن امنیت ما و جهان و همچنین جهان متمدن در هر کجای عالم هستند، جسورتر خواهد کرد. مانموهان سینگ همزمان از آمریکا خواست تا فشارهای خود را روی پاکستان برای کنترل بیشتر افراطیون این کشور افزایش دهد .
نظر شما