وزیرنفت از عرضه بنزین آزاد در مرزها می گوید و رئیس ستاد حمل و نقل سوخت از عدم اجرایی شدن قیمت آزاد بنزین در مرزها.

آذرجزایری: یکشنبه این هفته رستم قاسمی در جمع خبرنگاران از آزادسازی قیمت بنزین در مرزها خبرداد و امروز محمد رویانیان تاکید کرد: قیمت در مرزها هنوز آزاد نشده است.
درحالی مسوولان وزارت نفت راهکار مبارزه با قاچاق سوخت را عرضه فرآورده در مناطق مرزی به نرخ فوب خلیج فارس عنوان می کنند که رئیس ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت راهکار مبارزه با قاچاق فرآورده را در طرحی جستجو می کند که ماه ها قبل تصویب و به وزارت نفت ابلاغ شده است.
به گفته رویانیان این ستاد روی روش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مانند اختصاص گازوئیل براساس پیمایش کار را تصویب کرده‌، اما وزارت نفت باید آن را اجرا کند.
براساس این گزارش، سامانه اختصاص گازوئیل بر اساس پیمایش که مدت‌هاست در کشور طراحی شده است، امکان اعمال کنترل قابل توجهی بر توزیع گازوئیل ایجاد می‌کند، اما به دلیل نپذیرفتن بار مالی آن توسط وزارت نفت تاکنون اجرا نشده است.
درحالی مسوولان نفتی کشور قاچاق فرآورده را حدود 6 میلیون لیتر در روز عنوان می کنند که رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت این ارقام را قابل قبول نمی داند و معتقد است: آمار دقیقی از میزان قاچاق سوخت در دست نیست اما آنچه مشخص است بخشی ازاین قاچاق در داخل صورت می گیرد.به عنوان مثال بخش کشاورزی سوخت سهمیه خود را به بخش حمل و نقل می فروشد. اما در خصوص میزان قاچاق به کشورهای دیگر آمار دقیقی در دست نیست.
مسوولان سوختی کشور در حالی از اختلاف نظرهای بنزینی خود می گویند که در حال حاضر روزانه مصرف بنزین کشور از مرز 60 میلیون لیتر در روز گذشته است.
درشرایطی که مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تولید 8 میلیون لیتر بنزین در مجتمع های پتروشیمی خبرمی دهد به نظر می رسد در صورت ادامه روند فعلی مصرف با مشکل در تولید این فرآورده مواجه شویم.
اگرچه گفته می شود بخش زیادی از قاچاق سوخت از مرزها مربوط به قاچاق گازوئیل است اما آمارها نشان می دهد که در شرایط فعلی قاچاق یک میلیون لیتری بنزین در هر روز بیش از قاچاق 6 میلیون لیتری گازوئیل می تواند برای کشور مشکل ساز باشد.
به عنوان مثال مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زاهدان از کشف سه میلیون و 467 هزار لیتر فرآورده نفتی در 9 ماه نخست امسال در این منطقه خبر داده است که از این میان نفت گاز با 3 میلیون و 158 هزار لیتر، بیشترین میزان (معادل 91درصد) از این میزان را شامل می شود.
به گفته اعتصامی، فرآورده بنزین با 82 هزار لیتر و نفت سفید با 227 هزار لیتر، درصد کمتری از این کشفیات است.
بنابراین در چنین شرایطی به نظر می رسد مسوولان سوختی کشور بیش از هر چیزی باید به فکر رسیدن به یک نتیجه و راهکار واحد در جهت اجرایی کردن آن باشند تا شاید از این طریق بتوان قاچاق سوخت بالاخص بنزین را در جهت تامین نیاز داخلی حفظ کرد.
دراین بین بسیاری از مسوولان دولتی راهکار مبارزه با قاچاق بنزین را افزایش قیمت این فرآورده می دانند و در شرایطی که بهارستانی ها با این مساله مخالف هستند به نظر می رسد حداقل تا آغاز نیمه دوم سال آینده باید به فکر راهکاری دیگر برای مدیریت مصرف این فرآورده در کشور بود.
در حال حاضر مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از راه اندازی مرکز فرماندهی آنلاین توزیع سوخت در این شرکت خبر می دهدکه در صورت آنکه وزارت نفت در تلاش باشد تا با چنین راهکاری عرضه سوخت کشور را مدیریت کند می تواند اختصاص گازوئیل بر اساس پیمایش که مدت‌هاست در کشور طراحی شده را اجرایی کند که قطعا این دو طرح در کنار هم می توانند بازار سوخت را تا حدودی مدیریت کنند.
/31221

کد خبر 266464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین