چهاردهمین همایش صنایع دریایی امروز با صدور قطعنامهای با شعار «بکارگیری تولیدات ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در صنایع دریایی و دریانوردی» به کار خود پایان داد.
متن کامل قطعنامه چهاردهمین همایش صنایع دریایی در زیر آورده شده است.
همایشهای صنایع دریایی مهمترین و فراگیرترین گردهمایی دستاندرکاران دریایی کشور است که در آن مهمترین چالشها و موفقیتهای کشور در حوزه دریا به بحث گذاشته میشود.
در همایش چهاردهم با مدنظر قراردادن سخنرانیهای وزرا، میزگردها، مقالات علمی ارائهشده، کارگاهها، نشست کمیتههای تخصصی و دستاوردهای ارائهشده در نمایشگاه دریایی، اهم مواردی که مورد تأکید قرار گرفته و باید همه مسئولان و دستاندرکاران، شرایط تحقق آنها را فراهم آورند، در قالب 10 گزینه آورده شده است.
1) استمرار برگزاری همایشهای صنایع دریایی و حضور جدی متخصصان مراکز اعم از شرکتها، مؤسسات و ارگانهای دریایی نشان از شکل گرفتن پایههای توسعه این صنعت مهم و استراتژیک داشته است؛ بدین وسیله بر برگزاری منظم همایشهای سالانه صنایع دریایی تأکید میشود.
2) با توجه به گذشت بیش از چهار سال از تصویب قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی، لازم است از ادغام صندوق توسعه و حمایت از صنایع دریایی جلوگیری بعمل آمده و منابع آن هرچه سریعتر تزریق شود و شورایعالی صنایع دریایی در اجرایی شدن مصوبات کوشیده و نقشه راه و سایر اسناد راهبردی توسعه دریایی کشور را سریعاً تهیه و نهایی نماید؛ در این راستا از معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست میگردد که این شورا را یاری رسانند.
3) با توجه به رشد و توسعه نسبی صنایع دریایی در سالیان اخیر و شرایط تحریم لازم است، تعریف یکسان و جامعی از صنعت دریایی ارایه و شاخصهای توسعه آن تدوین و پایش شود و به همه حوزهها و زیرساختهای آن به ویژه تعمیرات، بازیافت، طراحی و از این قبیل برای انواع شناورهای کوچک و بزرگ و بکارگیری امور بیمهای در همه مراحل طراحی تا بهرهبرداری و همچنین تسهیل صادرات در این صنعت توجه شود.
4) توسعه صنعت دریایی ایجاب میکند نیازهای 5 ساله همه شرکتها و مراکز اعلام، مرکز اطلاعرسانی مناقصات، دستاوردها و پتانسیلهای دریایی توسط انجمن مهندسی دریایی و با حمایت دولت راهاندازی و از دولت بویژه شورایعالی و صندوق توسعه صنایع دریایی درخواست میشود که بسته حمایتی لازم را برای حمایت از تولید تجهیزات و اقلام مصرفی نیز تدوین و اجرایی کند.
5) اجرا و قانونی کردن جایگاه طرح رتبهبندی شرکتها و مؤسسات دریایی، تدوین نظام مهندسی دریایی با تأکید بر همترازی مدارک و پرداختن به همه مشاغل مرتبط با صنعت دریایی اعم از ساحلی و بندری، فراساحلی و دریایی و تدوین استانداردهای مورد نیاز کلیه بخشهای صنعت دریایی مورد تأکید قرار گرفت.
6) در راستای توسعه صنعت دریایی بصورت عام و توسعه بخش شناورهای تفریحی تندرو بصورت خاص، مردمیسازی کاربری این شناورها، به صورت تفریحی، خصوصی و مسابقهای مورد تأکید قرار میگیرد بنابراین تسهیل قوانین بویژه حذف محدودیتهای کاربری شناورهای تندرو تفریحی مورد درخواست است.
7) در راستای استمرار و توسعه آموزش و تربیت نیروی انسانی بویژه در بخش دریانوردی، جمعآوری نیازهای آموزشی اعضاء و توان آموزشی آنان در انجمن مهندسی دریایی و ایجاد و تعدیل رشتههای دریایی، بازبینی سرفصلهای دروس، بازنگری نحوه انتخاب و گزینش دانشجو در دانشگاههای کشور مورد تأکید قرار گرفت.
8) گسترش شبکه ارتباطی دانشجویان رشتههای مهندسی دریا با صنایع و دستگاههای اجرایی از طریق کمیته دانشجویی و تلاش جهت ایجاد مراجع اطلاعرسانی علمی و هدفمند شدن عناوین و محتوای پایاننامههای دانشجویی از طریق بازدیدها و آموزشهای تخصصی و حمایت مراکز صنعتی دریایی مورد درخواست جامعه دانشجویی دریایی کشور است.
9) لزوم بکارگیری آموزههای سوانح و حوادث در همه بخشهای صنایع دریایی ایجاب مینماید همایشهای سوانح و حوادث بصورت مستمر برگزار و بررسی سوانح و حوادث بصورت فراگیر در کشور انجام شود. در این راستا از سازمان بنادر و دریانوردی درخواست میشود که امکان ایجاد کمیته فراگیر ملی بررسی سوانح و حوادث را بررسی کند تا این کمیته ایجاد شود.
10) با توجه به پیشرفت کشور در زمینههای مختلف دریایی، تشکیل کمیته حقوقی برای و ایجاد دادگاههای دریایی، و تسهیل بکارگیری توان و دانش کارشناسان دریایی در امور دعاوی (کارشناسان رسمی) توسط قوه قضائیه مورد تاکید است.
با توجه به موارد فوق و همچنین لزوم تبدیل تهدیدات تحریم به فرصت و استفاده بهینه از فرصتهای آن، شرکتکنندگان مهمترین عنوان و شعار محوری برای پیگیری تا همایش آینده را «بکارگیری تولیدات ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در صنایع دریایی و دریانوردی» طرح میکنند.
3939
نظر شما