وزیر امور اقتصادی و دارایی ، سهم نظام بانکی در تامین مالی را حدود 60 درصد اعلام کرد و گفت : میزان تامین مالی بازار سرمایه که در گذشته کمتر از 10 درصد بود، هم اکنون به حدود 15 تا 20 درصد رسیده است.
ˈسید شمس الدین حسینی ˈ روز یکشنبه در پنجمین همایش توسعه نظام تامین مالی که هم اکنون در مرکز همایش های سازمان صداو سیما در حال برگزاری است ، گفت: میزان سرمایه گذاری به طور متوسط نسبت به پس انداز یک دوم است به نحوی که میزان پس انداز 45 تا 50 درصد و سرمایه گذاری فراتر از 25 درصد نیست .
حسینی تصریح کرد :20 درصد از اقتصاد کشور از طریق منابع عمومی دولت ، اوراق مشارکت و منابع خارجی تامین مالی می شود .
وزیر امور اقتصادی و دارایی از نگاه جدید برای تامین مالی در بودجه 92 خبرداد و گفت : بودجه امسال و قانون برنامه پنجم توسعه توجه ویژه ای به تامین مالی داشته است .
وی یکی از خلاء های نظام اقتصاد ایران را فراهم نبودن تامین مالی کارآمد داست و گفت : سازوکار موجود قادر نیست به برخی اهداف توسعه ای کشور پاسخ دهد .
حسینی با بیان اینکه کمبود منابع تنها مشکل اقتصاد ایران نیست، عنوان کرد : بکارگیری منابع از معضلات اقتصادی است که باید به آن توجه ویژه ای شود .
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به نظریه برخی اقتصاد دانان در مورد تولید برخی مواد بیش از نیاز و نقطه بهینه اظهار داشت : یکی از مصادیق این امر آلودگی محیط زیست توسط برخی واحدهای تولیدی است و برخی کشورها برای رفع این معضل جهت مصرف حامل های انرژی و توزیع آن مالیات وضع کرده اند اما درایران به آن یارانه اختصاص می یابد .
وی ادامه داد : حوزه تامین مالی نیز از چنین نقیصه هایی در رنج است واین امر منجر به افزایش پایه پولی شده است .
حسینی گفت: باید در کنار برنامه تغییر و تحول اقتصادی و هدفمندی یارانه ها نظام تامین مالی نیز اصلاح شود .
وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت های بازارسرمایه گفت : ترکیب این بازار به گونه ای است که فرصت های مناسبی برای تامین مالی دارد و می توان این رقم را به دو برابر عدد کنونی افزایش داد .
وی حل نقائص تامین مالی و تورم را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد : بودجه سالانه درایران در گذشته توسط اقتصاد دانانی تنظیم شده که دانش مالی پایینی داشته اند و این امر از تناقض رشد نقدینگی و تورم خارج نبوده است .
حسینی با بیان آنکه ، بخش خصوصی درگیر مشکل کمبود منابع است ، اظهار داشت: به عنوان مثال می توان نیروگاه های نیمه تمام دولتی را به بخش خصوصی اجاره داد و پس از تکمیل ،اقساط آن دریافت شود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: در قانون برنامه و بودجه این احکام وجود دارد اما بخش خصوصی به دنبال ساخت نیروگاه از ابتدای آن است درحالی که دولت دارای نیروگاه های نیمه کاره است .
وی ادامه داد: در قانون بودجه سال 92 دیده شده تا طرح های نیمه تمام دولتی با روش هایی که سرمایه گذار در ابتدا نیاز به آورده نداشته باشد در اختیار وی قرار گیرد ضمن آنکه از صندوق توسعه ملی نیز تسهیلات دریافت کنند تا طرح کامل شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: بخش قابل توجهی از منابع بانکی درگیر طرح های بزرگ است به عنوان مثال یک خودرو ساز برای رفع کمبود منابع یکهزار میلیارد تومان تسهیلات درخواست می کند و دیگر بنگاه های کوچک و متوسط به منابع بانکی دسترسی نخواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه روش های تامین مالی باید تغییر کنند، گفت: بهره وری در بخش سرمایه کمتر از بازار کار است .
حسینی با انتقاد از افزایش تعداد شعب بانک ها نیز اظهارداشت: باید راهکارهای دیگری برای جذب نقدینگی پیدا کرد .
وزیر امور اقتصادی ودارایی ادامه داد: تغییر نگاه به موضوع بساز و بفروشی از دیگر اقدامات باید باشد و سازمان های توسعه ای باید به سازمان های توانمند سازی مالی تبدیل شود .
به گفته وی ، سازمان توسعه ای باید با توجه به اصل 44 کارخانه را تاسیس کرده و سپس به فروش برساند که این امر همان بساز بفروشی است.
حسینی با اشاره به تسهیل در سرمایه گذاری درحوزه هایی همانند مالیات ، گفت: در لایحه اصلاح مالیات ها بحث تسهیل و تنوع در روش های استهلاک سرمایه وجود دارد.
وی، اعطای تسهیلات مالیاتی به آورده سرمایه گذاران ، حمایت از تولید را از دیگر امتیازات لایحه مالیاتی دانست و افزود: دو اقدام مناسب در صندوق توسعه در حال انجام است که حوزه تامین مالی را بهبود می یابد.
وی ادامه داد: در راستای تامین مالی خرد و متوسط در بخش کشاورزی 10 درصد منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک کشاورزی در حال انجام است.
حسینی افزود: استفاده 10 درصد ریالی صندوق توسعه از طریق 7 بانک عامل برای سرمایه در گردش بنگاه های کوچک و متوسط نیز در حال انجام است.
/3131
نظر شما