توقف وسیله نقلیه در محل هایی که برای پارک های حاشیه ای در نظر گرفته شده است با رعایت سایر مقررات راهنمایی و رانندگی در نیم ساعت اول توقف رایگان خواهد بود. دریافت حق توقف در معابر یادشده برای مازاد بر نیم ساعت محاسبه و دریافت می شود.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، با موافقت دولت، آیین نامه اجرایی تبصره(1) ماده(15) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ابلاغ شد.
هیات وزیران بنا به پیشنهاد شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و شورای عالی استانها و به استناد تبصره(1) ماده(15) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی-مصوب 1389- آیین نامه اجرایی تبصره یاد شده را تصویب کرد.
بر این اساس، معابر شهری پرترافیک باید فاقد ممنوعیت توقف و دارای تردد پرحجم و پایدار در فاصله زمانی هفت صبح تا نه شب باشند، در حاشیه آنها مراکز یا مجتمع های تجاری یا خدماتی یا خدمات عمومی یا آموزشی یا رفاهی یا درمانی و یا تفریحی باشد، حداقل از نوع جمع کننده و حداکثر شریانی درجه (2) موضوع بند(86) ماده(1) آیین نامه راهنمایی و رانندگی باشند، بن بست نباشند، سطح سرویس آنها حداقل در سطح شاخص استاندارد ملی معابر شهری باشد، حداکثر سرعت پیش بینی شده در طراحی مسیر بیش از شصت کیلومتر در ساعت نباشد، مسیر پیاده رو از سطح سواره رو مستقل باشد و حداکثر شیب طولی مسیر دوازده درصد باشد.
همچنین توقف وسیله نقلیه در محل هایی که برای پارک های حاشیه ای در نظر گرفته شده است با رعایت سایر مقررات راهنمایی و رانندگی در نیم ساعت اول توقف رایگان خواهد بود. دریافت حق توقف در معابر یادشده برای مازاد بر نیم ساعت محاسبه و دریافت می شود.
بر اساس این مصوبه، معابر شهری پرترافیک با توجه به شاخص های مشخص شده با تصویب شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور تعیین می شود.
پارک وسیله نقلیه در معابر شهری پرترافیک بدون پرداخت حق توقف پس از نیم ساعت اول به منزله ارتکاب تخلف توقف ممنوع خواهد بود که توسط افسران کادر و پیمانی مورد وثوق راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که برای تشخیص تخلفات مربوط به حمل و نقل و عبور و مرور تعیین شده و آموزش لازم را دیده اند با آن برخورد خواهد شد.
بر این اساس، راهنمایی و رانندگی موظف است با استفاده از ساز و کارهای مناسب برای کنترل مستمر معابر شهری پرترافیک اقدام کند.
شهرداری ها مکلفند؛ در معابر شهری پر ترافیک تجهیزات لازم از قبلی ایست سنج(پارکومتر) یا کارت پارک نصب و تجهیزات لازم را برای اخذ حق توقف از قبیل دستگاه های خود پرداز و امثال آن و واریز آن به حساب تمرکز وجوه در خزانه نزد باک عامل فراهم کنند.
بر اساس این مصوبه، متصدیان کنترل پارک حاشیه ای یک معبر، باید دارای حداقل مدرک سوم راهنمایی، نداشتن سوء پیشینه موثر کیفری، گذراندن دوره آموزشی مربوط، دارای یکی از گواهینامه های رانندگی معتبر و دارای سلامت جسمی و روانی لازم و نداشتن اعتیاد به مواد مخدر، روان گردان و الکلی باشند.
همچنین کنترل مستمر تجهیزات و اطمینان از سالم بودن آنها، کنترل نحوه پارک وسایل نقلیه در محل های تعیین شده، راهنمایی رانندگان به استفاده صحیح از تجهیزات و نحوه محاسبه حق توقف از وظایف متصدیان کنترل پارک حاشیه ای یک معبر است.
بر این اساس، متصدیان کنترل پارک حاشیه ای یک معبر در طول ساعات تعیین شده(7 صبح تا 9 شب) با لباس مخصوص و متحدالشکل در سراسر کشور مطابق دستورالعمل وزارت کشور و با نصب نام و نشان روی لباس و همراه داشتن کارت شناسایی معتبر صادر شده از شوی شهرداری برای انجام وظایف خود اقدام می کنند.
دولت شهرداری ها را مکلف کرده است برای آموزش سر فصل های نظری و عملی وظایف متصدیان کنترل پارک حاشیه ای یک معبر (توقف خودرو در معابر شهری پر ترافیک در محلی که ابعاد آن حداقل 250 سانتی متر در 400 سانتی متر باشد، زوایه آن متناسب با سطح سرویس طراحی شده باشد و با نصب علایم مشخص شده باشد) اقدام کنند و ظرف شش ماه پس از ابلاغ این آیین نامه وضعیت فعلی پارک حاشیه ای را با مفاد این آیین نامه تطبیق دهند.
بر اساس مصوبه دولت، گزارش سالانه اجرای این آیین نامه تا پایان اردیبهشت سال بعد توسط شهرداری مربوط به شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور ارائه خواهد شد.
45232

 

کد خبر 271151

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
    32 1
    این قانون قبلاً هم بود حتا یکبار من به پارکبان گفتم ! گفت غلط کرده هر کی میگه
  • بدون نام IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
    23 0
    لطفا نظر شهرداري را هم سئوال كنيد
  • احمد IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
    25 3
    شهرداری هم دیگه گندشو بالا آورده..روبروی خونمون هم می خایم پارک کنیم باید پول پارکبان بدیم..آخه شما در ازاء این پولی که می گیرین چه سرویسی به مردم می دین؟
  • بهروز EU ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۷
    7 3
    در حاشیه بلوار ستاری در خیابان افریقا هیکدام از مجتمع های تجاری یا خدماتی یا خدمات عمومی یا آموزشی یا رفاهی یا درمانی و یا تفریحی وجود ندارد و منطقه مسکونی است. با این حال ایست سنج(پارکومتر) در سرتاسر این بلوار تعبیه شده است. پس بر اساس کدام بند و کدام تبصره از کدام قانون در این معبر به ازای پارک پول اخذ می شود؟ لطفا مسئولان پاسخگو باشند.
  • پاي ثابت CN ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۸
    11 0
    بعضي جاها مثل خ گاندي كوچه ها به اسم ساكنين ١دكه گذاشتن كه كسي كه اونجا زندگي نميكنه حق نداره ماشين ببره تو كوچه جلو شو ميگيرن ١دكه نگهباني گذاشتن سر كوچه تكليف أونا چيه ؟بعضي جاها هم پارك بان يقتو ميگيره كه از كجا بدونم نيم ساعته برميگردي تازه بگي ١ساعت هم ١٠٠٠ تومنو ازت ميگيرن بعد هم ميگن قبض نميخواد حواسم به ماشينت هست اينا رو چجوري كمرتل ميكنيد ؟
  • مقيمي IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۸
    10 21
    ورود به مركز شهر كه پولي شده و بايد آرم بخري . كنارخيابان هم پارك كني بايد پول بدي . موقع آلودگي هوا هم بايد پول بدي و با آژانس بري سر كار . وقتشه شهر را ترك كنيم بريم آبادي زندگي كنيم و شهر را بذاريم براي دولت و پولدارها

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین