کم پیش می‌آید که در حوزه فیلم کوتاه یا نیمه بلند حتی، شاهد حضور حرفه‌ای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها باشیم و حاصل کار در حد کاری حرفه‌ای باشد در ایران. این «به ندرت» را به تمام و کمال در «پارک مارک» بکتاش آبتین شاهدیم؛فیلمی که در مرحوم خانه سینما هم به نمایش درآمد و نمایش گهگاهی‌اش را هم در خانه‌های فرهنگ مختلف شاهد بوده‌ایم.

 
 
«پارک مارک» ظاهراً فیلمی مستند است که اصلاً هم مستند نیست چون شخصیت واقعی‌اش یعنی «مارک» [که به روایت خودش در امریکا، هم بانک‌زن بوده هم فروشنده کوکایین و چون برای تنبیه یکی خرده‌فروش‌ها که پول کوکایین را در قمار باخته،مرتکب قتل می‌شود بیشتر از 12 سال را در زندان‌های امریکا سپری می‌کند] دقیقاً دارد کاری را می‌کند که به آن می‌گویند:«بازی در سینمای حرفه‌ای» فیلم از چند نظر ادامه‌ی موج نوی فرانسه است هم با تیتراژ خود که یادآور فیلم‌های نخستین گدار است هم به دلیل حذف عمدی نماهای لایی که باز هم آدم را یاد گدار می‌اندازد و هم به دلیل مستندنمایی نرم در عینِ قصه‌گوی‌اش که یادآور نخستین آثار چهره دوست‌داشتنی موج نو یعنی تروفوست با این همه به دلیل بومی‌سازی روایت و نگاه سینمایی، نام «جارموش» و «عجیب‌تر از بهشت»‌اش بیشتر در ذهن نقش می‌بندد.
مارک، یک آخر خطی‌ست که در پارک‌های تهران، شب‌های‌اش را به صبح می‌رساند و با دزدی از صندوق صدقات، خرج اعتیادش را در می‌آورد. او از امریکا دی‌پورت شده به مسکو و از آنجا به تهران چون زاده‌ی ایران است.پسرش بازیکن رگبی‌ست و یکی از دخترهای‌اش مشاور ارشد یکی از بانک‌های بزرگ امریکاست و دختر کوچک‌ترش از افسران اف‌بی‌آی است.روایت او از زندگی‌اش،همراه با نشان دادن عکس‌هایی از خودش با خانواده‌اش ،روی یک پله‌برقی از حرکت باز ایستاده‌ی رو به پایین آغاز می‌شود پله برقی‌ای که تیتراژ با درشت‌نمایی محو دندانه‌های‌اش، شباهت تام وتمامی می‌یابد به میله‌های زندان.
مارک، قصه زندگی‌اش را با خونسردی و در عین دزدی از صندوق صدقات تعریف می‌‌کند. پس‌زمینه‌ی این روایت، گرافیک رنگینی از تابلوهای بالای شهر است که یادآور تابلوهای پاپ‌آرت اندی وارهول است و البته نقش تعیین‌کننده‌ی رنگ‌های تند در فیلم‌های زیرزمینی‌اش.
«صدا» شخصیت اصلی فیلم است و حضور یک حرفه‌ای تمام عیاردر حوزه صدابرداری، جان‌مایه اثر را زیر پوشش گارانتی خود دارد.کاربرد صدا در فیلم نیز دارای همان اهمیتی‌ست که در آثار موج نو و نسخه امریکایی این موج یعنی سینمای جارموش شاهد بوده‌ایم.
«مارک» اکنون چون شخصیت‌های واقعی «هکتور بابنکو» در زندان است و اعتیاد به کراک دیگر از آن آدمکش هیکلی توی عکس‌ها، چیزی باقی نگذاشته تا توان گریز داشته باشد.بنگ!کار مارک تمام است اما فیلم آبتین او را زنده نگه می‌دارد!

***اکران فیلم " پارک مارک " به کارگردانی بکتاش آبتین
زمان: چهارشنبه 27 دی ماه ساعت 18
مکان: میدان دوم صادقیه . بلوار کاشانی . بعد از پل ستاری . جنب شهر کتاب . خانه فرهنگ نور
تهیه کننده : عباس صباغی
تصویربردار: تورج اصلانی 
صدابردار: نظام کیایی
تدوین : محمد شیروانی
عکاس: آکو سالمی
صداگذار: حسین ابوالصدق
موسیقی: نیما قاسمی و مانی طبیب زاده 

کد خبر 271291

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهرام NO ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۸
    2 0
    با سلام// یادم وقتی اولین بار این فیلم رو در مرحوم خانه نمایش گذاشتن ، واقعاً واسم جذاب بود// نقد زیبای جناب سلحشور هم به جذابیت موضوع اضافه کرد// در واقع چون امکان حضور بابت تماشای این فیلم رو ندارم // خواستم از جناب آبتین عزیز بپرسید ، آقای مارک از زندان آزاد شد یا نه؟// چون آن زمان ایشان گفتند که مارک زندانی شده// بازی بسیار زیبای این هنرپیشه مبتدی واسم شگفت آور بود// با سپاس
  • میثم A1 ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    1 0
    خیلی قشنگه. به دوستان عزیز پیشنهاد میکنم ببینید.