آذرجزایری: این روزها بسیاری از کارشناسان از روند کند اجرای فازهای پارس جنوبی گلایه می کنند و تاکید دارند در شرایطی که دولت از بهره برداری از این فازها در مدت 35 ماه خبر می داد اما اردیبهشت ماه سال آینده با پایان این مدت بعید است حتی یک فاز این میدان به بهره برداری برسد. چندی پیش وقتی به پایان فرصت داده شده به پیمانکاران برای بهره برداری از این فازها نزدیک شدیم مسوولان نفتی تاکید کردند این زمان گذاشته شد تا پیمانکاران ملزم به سرعت بخشیدن به کارخود شوند. در این بین نیز رستم قاسمی در آخرین اظهارنظر خود از جریمه پیمانکاران برای تاخیردر اجرای این فازها گفت در حالیکه پیمانکاران کمبود منابع مالی و مشکل در تامین تجهیزات را دلیل تاخیر می دانند. اما این روزها با افزایش استقبال خارجی ها از سرمایه گذاری در میدانی که قطر روزانه 2.5 برابر ایران از آن گاز استخراج می کند به نظر می رسد توسعه این میدان وارد فاز جدیدی شود. اما آنچه تاکنون مشخص است وعده مسوولان نفتی در مورد بهره برداری از برخی از فازها در سالجاری بازهم با تاخیرمواجه خواهد شد. در این بین محمدرضا زهیری سرپرست جدید شرکت نفت و گاز پارس که پس از گذشت 33 روز از بازنشستگی موسی سوری برجای وی تکیه زده است در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی انرژی کیش در گفت وگو با خبرانلاین از تاخیرهای پارس جنوبی می گوید:
آقای زهیری قراربود فاز 15 و 16 پارس جنوبی زمستان امسال به بهره برداری برسد. از آخرین وضعیت این دو فاز چه خبر؟
در حال حاضر واحدهای آب، برق و بخار فاز 15 و 16 پارس جنوبی به مرحله بهره برداری و پیش راه اندازی نزدیک شده است.اما واحدهای جانبی فاز 15 و 16 به ترتیب طی سال جاری و آینده وارد سرویس می شوند.
اما مسوولان نفتی تاکید کرده بودند کل پروژه امسال به بهره برداری می رسد؟
بالاخره نمی توانیم برای راه اندازی کامل پالایشگاه زمان تعیین کنیم باید واحدهای مختلف دستورالعمل های خود را طی کنند و گام به گام به راه اندازی نزدیک شوند.
فاز 12 چطور؟
در حال حاضر واحدهای مختلف فاز 12 پارس جنوبی یکی پس از دیگری در سرویس قرار می گیرندو در همین راستا هفته گذشته برق رسانی به پالایشگاه فاز 12 انجام شده است. واحدهای بعدی نظیر واحدهای آبگیر و روشن شدن فلر(مشعل) به ترتیب در مدار قرار می گیرند. اما مطمئنا تا پایان سالجاری مشعل این فاز روشن خواهد شد.
در مورد غرق شدن جکت فاز 13 آیا امیدی به بیرون اوردن آن ازآب هست؟
به دلیل شرایط نامساعد جوی کمی تاخیر در بیرون کشیدن این جکت از آب ایجاد شده است. به هر حال انتظار می رود مراحل مقدماتی و مهندسی استخراج جکت تا پایان هفته آینده ادامه داشته باشد. شرکت صدرا هم قول داده تا سه هفته آینده جکت را از اعماق آبهای خلیج فارس بیرون بیاورد.
برخی از کارشناسان معتقدند دلیل اصلی غرق شدن این جکت رعایت نکردن موارد امنیتی کاربوده شما این مساله را تایید می کنید؟
خیر؛ گزارش HSE را مطالعه کرده ام و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود نداشته است. چرا که هنگام غرق شدن جکت 33 نفر بر روی سکو حضور داشتند که خوشبختانه هیچکدام آسیبی ندیدند که این مسئله نشان دهنده رعایت نکات امنیتی در این عملیات است.
/31221
نظر شما