به گزارش خبرآنلاین؛ ساعت 16:22 سه شنبه 20 فروردین 92، زلزله ای به قدرت 6.1 ریشتر کاکی در استان بوشهر را لرزاند. (اینجا)
مرکز لرزه نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مرکز این زلزله را در 16 کیلومتری کاکی، 27 کیلومتری خورموج در استان بوشهر و 801 کیلومتری تهران اعلام کرده است. همچنین زلزله ای به قدرت 4.2 ریشتر ساعت 16:48 دقیقه در همان محدوده و در خورموج ثبت شد. از آن پس تاکنون چند پس لرزه نسبتا شدید دراین منطقه احساس شده است.
کاکی و خورموج از شهرهای شهرستان دشتی در استان بوشهر هستند.
39 نفر کشته شدند
فارس نوشت: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در زلزله 6.1 ریشتری روز گذشته در بوشهر 750 خانه روستایی تخریب و 39 نفر جان خود را از دست دادند.
حسن قدمی اظهار داشت: اقدامات لازم جهت اسکان اضطراری زلزلهزدگان انجام شده است.
وی ادامه داد: صبح امروز زلزله 5.4 ریشتری نیز به چند روستای دیگر به نامهای چاهبا، محمودی و درگون خسارت وارد کرد.
قدمی درباره تعداد خانههای تخریب شده در این زلزله اظهار داشت: 750 خانه صد در صد تخریب شدهاند چرا که خانههای روستایی در بافت فرسوده قرار دارند و باید نسبت به نوسازی آنها اقدام شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: بیش از هزار چادر برای اسکان اضطراری حادثهدیدگان توزیع شده است.
وی درباره مجروحین و فوت شدگان این حادثه اظهار داشت: در اثر این زلزله 39 نفر تاکنون فوت شدهاند و 850 نفر نیز مجروح شدهاند.
یگان ویژه ناجا در مناطق زلزله زده
جانشین فرمانده نیرزوی انتظامی کشور از حضور یگان امداد و یگان ویژه در مناطق زلزله زده استان بوشهر خبر داد
سردار احمدرضا رادان گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله در استان بوشهر، یگان امداد به مناطق زلزله زده استان بوشهر اعزام شدند و پس از آن یگان ویژه نیز در این مناطق مستقر شد. همچنین تعدادی از بالگردهای ناجا به مناطق زلزله زده اعزام شد.
او گفت: در حال حاضر با حضور نیروی انتظاتمی در مناطق زلزله زده و همکاری خوب مردم هیچ گونه مشکلی از نظر نظم و امنیت در این مناطق وجود ندارد.
گرد و خاک در مناطق زلزله زده
سازمان هواشناسی پیش بینی کرد گرد و غباری که روزهای دوشنبه و سه شنبه در عراق تشکیل شده است، نیمه شب سه شنبه 20 فروردین به منازق زلزله زده برسد و چهارشنبه و پنج شنبه در این مناطق باقی بماند.
پایان عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله زده
مهر نوشت: رئیس سازمان امدادو نجات هلال احمر گفت: عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله زده ساعت 12 شب گذشته به پایان رسید.
دکتر محمود مظفر اظهار داشت: ساعت 12 شب گذشته عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله زده بوشهر به پایان رسید و پس از آن کار اسکان اضطراری مردم زلزله زده آغاز شد. تا کنون هزار خانواراز مردم مناطق زلزله زده اسکان و تغذیه اضطراری یافتند.
به گفته وی امدادگران در روستاهای زلزله زده حضور داشته و همچنان به امدادرسانی می پردازند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر نقش درخشان مردم در کاستن از رنج مصیبت دیدگان، شماره حساب ۹۹۹۹۹ جمعیت هلال احمر ج نزد بانکهای ملت، ملی و مسکن در سراسر کشور جهت دریافت کمک های نقدی هموطنان نوعدوست ایران آماده دریافت کمک های نقدی مردم به زلزله زدگان استان بوشهر است.
بیشترین خسارت در خورموج
ایسنا نوشت: رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به وقوع زلزله 6.1 ریشتری در بوشهر، از اعزام 20 تیم عملیاتی به مناطق زلزلهزده خبر داد.
محمود مظفر همچنین گفت: در حال حاضر 100 امدادگر در محل حادثه حضور دارند.
وی با بیان اینکه بیشتر خسارت در منطقه «خورموج» بوده است، گفت: بر اساس گزارشات اولیه، یک روستا با نام «باغان» در این زلزله به صورت 100 درصد تخریب شده است.
شهر شنبه از حالت عادی خارج شده است
فارس نوشت: ابراهیم درویشی بخشدار شنبه با اشاره به وضعیت تخریبی زیاد شهر شنبه گفت: به دلیل زلزله 6.1 ریشتری شهر از شرایط عادی خارج شده است و مردم به خیابانها ریختهاند.
وی با اشاره به اینکه تخریبهای منازل زیاد است افزود: تاکنون بیش از 100 نفر به بیمارستان انتقال یافتهاند.
وی افزود: سیستم آبرسانی و برق منطقهای شنبه نیز بر اثر زلزله قطع شده است.
ارتباط زمین لرزه با نیروگاه اتمی کذب محض است
مهر نوشت: استاندار بوشهر گفت: در حال حاضر همه نیروهای امدادی استان بوشهر در حال کمکرسانی به مناطق زلزلهزده شهرستان دشتی هستند.
فریدون حسنوند اظهار داشت: به منظور کمک به مناطق زلزلهزدگان شهرستان دشتی، عملیات امداد و نجات آغاز شده و تلاش برای کمک به آسیب دیدگان این مناطق با جدیت انجام میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر گزارشی از خسارات این زمین لرزه در دست نیست و فعلا همه تمرکز خود را برای کمکرسانی به این منطقه قرار دادهایم و پس از پایان عملیات امداد و نجات به بررسی خسارات این زمین لرزه خواهیم پرداخت.
استاندار بوشهر همچنین خاطرنشان ساخت: آمار دقیقی از تلفات این زمینلرزه در دست نیست.
وی در ارتباط با وضعیت نیروگاه اتمی بوشهر نیز بیان داشت: مرکز این زمینلرزه با نیروگاه اتمی بوشهر فاصله زیادی دارد و هیچ ارتباطی بین این زمین لرزه و نیروگاه اتمی وجود نداشته و خبرهایی که در این زمینه منتشر شده، کذب است.
مداوای سرپایی 450 مجروح
مهر نوشت: استاندار بوشهر گفت: همه نیروهای امدادی استان بوشهر بسیج شدهاند تا عملیات امدادرسانی به مجروحان حادثه زمینلرزه شهرستان دشتی تکمیل شود.
فریدون حسنوند اظهار داشت: بخشهای مختلف شهرستان دشتی بر اثر زمینلرزههای عصر امروز این شهرستان خسارت دیده و عملیات امداد و نجات با حضور گروههای مختلف امدادی استان بوشهر و استانهای همجوار در حال انجام است.
وی ادامه داد: نیروهای امدادی از بسیج و سپاه و نیروهای هوایی و دریایی و ارتش، دانشگاه علوم پزشکی اورژانس، هلال احمر و مدیریت بحران و . . . از شهرستانهای مختلف استان بوشهر و استانهای همجوار به مناطق حادثه دیده اعزام شدهاند.
استاندار بوشهر از اعزام نیروهای همه فرمانداریها، بخشداریها و شهرداریهای استان بوشهر به مناطق حادثه دیده خبر داد و افزود: همه ادارات استان بوشهر در حال آمادهباش هستند.
وی ادامه داد: تماسهایی نیز از سوی معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور و مسئولان هلال احمر و مدیریت بحران برای پیگیری وضعیت زلزلهزدگان صورت گرفته است و در حال پیگیری برای رسیدگی به مناطق زلزلهزده هستند.
حسنوند اذعان داشت: تلاش میکنیم تا قبل از تاریکشدن هوا کار امداد و نجات را برای همه تلفات و مجروحان این حادثه انجام دهیم و هماهنگی برای آماده سازی پروژکتور و وسایل روشنایی برای زمان تاریکی هوا نیز صورت گرفته است.
وی ادامه داد: این اطمینان خاطر را به مردم میدهیم که همه مسئولان استانی و کشوری تلاش خود را برای خدماترسانی مطلوب به زلزلهزدگان به کار خواهند گرفت و از مردم نیز میخواهیم کمک به زلزلهدگان را با هماهنگی با مسئولان انجام دهند تا مشکلی در خدمات رسانی به وجود نیاید.
استاندار بوشهر در ارتباط با میزان تلفات این زمین لرزه نیز گفت: تا کنون سه نفر کشته در این حوادث گزارش شده است و 500 مجروح نیز گزارش شده است که 450 نفر به صورت سرپایی مداوا شدهاند و 50 نفر نیز بستری شدهاند.
دستور رییسجمهور برای رسیدگی به وضعیت زلزلهزدگان
ایسنا نوشت: حسنوند، استاندار بوشهر از دستور مستقیم رییسجمهور برای رسیدگی به وضعیت زلزلهزدگان خبر داد.
وی در گقت: شخص رییسجمهور دستور مستقیم مبنی بر رسیدگی و امدادرسانی به زلزلهزدگان را داده است.
حسنوند همچنین با اشاره به احتمال محبوس شدن تعدادی از زلزلهزدگان در زیر آوار، اظهارکرد: عملیات امداد و نجات برای خارج کردن این افراد از زیر آوار ادامه دارد.
خسارت جانی زلزله بوشهر بالا نبوده است
ایسنا نوشت: معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: شدت زلزله بوشهر قابل توجه بوده است، اما خوشبختانه خسارت جانی آن چندان بالا نبوده است.
دکتر سیدحسن امامی رضوی در حاشیه نشست دستاندرکاران طرح توسعه پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع که با حضور رییس جمهور برگزار شد، در جمع خبرنگاران در رابطه با زلزله 6.1 ریشتری بوشهر، گفت: در جریان این زلزله، بوشهر صدمه ندیده است، بلکه شهرستان کاکی در 60 کیلومتری بوشهر دچار خسارات شده است.
وی افزود: نیروهای کمکی از شیراز و اهواز آماده هستند که در صورت لزوم اعزام میشوند.
وسعت زلزله در مناطق مختلف بوشهر زیاد است
فارس نوشت: امام جمعه بوشهر با بیان اینکه وسعت زلزله در مناطق مختلف بوشهر زیاد است، گفت: نیروهای امدادی تلاشهای بسیار خوبی در راستای امدادرسانی داشتهاند.
آیتالله غلامعلی صفاییبوشهری امشب در جمع مسئولان ستاد بحران استان بوشهر در مناطق زلزلهزده شهرستان دشتی با تسلیت این حادثه دردناک به بازماندگان اظهار داشت: نیروهای امدادی تلاشهای بسیار خوبی انجام دادند؛ هرچند حجم کار و تخریب در این مناطق خیلی زیاد بوده است.
وی افزود: با وجود اینکه به ساعات پایانی روز رسیدیم و هوا تاریک شده، کار امدادرسانی با سختی انجام میشود، اما امدادگران نهایت تلاش خود را انجام میدهند.
صفاییبوشهری خاطرنشان کرد: وسعت زلزله در مناطق مختلف زیاد بوده و امیدوارم با عنایت پروردگار و لطف امام زمان (عج) از حجم مشکلات و خسارات کاسته شود.
زخمیشدن بیش از 800 تن در زلزله بوشهر
ایسنا نوشت: استاندار بوشهر آخرین آمار کشتهشدگان زلزله این استان را اعلام کرد.
حسنوند در اینباره، گفت: بر اساس آخرین آمارها 30 تن از شهروندان در این زلزله جان خود را از دست داده و بیش از 800 تن نیز مجروح شدند که عمده آنان به شکل سرپایی خدمات درمانی دریافت کردهاند.
استاندار بوشهر، ادامه داد: در حال حاضر به دنبال اعزام مجروحان این زلزله به سایر بیمارستانهای استان بوشهر هستیم.
وی افزود: شخص رییسجمهور دستور مستقیم مبنی بر رسیدگی و امدادرسانی به زلزلهزدگان را داده است.
حسنوند همچنین با اشاره به احتمال محبوس شدن تعدادی از زلزلهزدگان در زیر آوار، اظهارکرد: عملیات امداد و نجات برای خارج کردن این افراد از زیر آوار ادامه دارد.
اقلام مورد نیاز زلزلهزدگان بوشهر
ایسنا نوشت: معاون عمرانی استاندار بوشهر، مهمترین لوازم مورد نیاز زلزلهزدگان استان بوشهر را اعلام کرد.
رستمی درخصوص لوازم مورد نیاز برای زلزلهزدگان استان بوشهر گفت: وسایل روشنایی و پرژکتور، چادر و تجهیزات مورد نیاز آواربرداری از جمله لوازم مورد نیازی است که ضرورت و نیاز آن در مناطق زلزلهزده احساس میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر دستگاههای امدادی و ارزیاب در محل حادثه حاضر هستند و از شهروندان میخواهند که به منظور روانسازی ترافیک، از تردد به مناطق زلزلهزده خودداری کنند تا عملیات امداد به درستی انجام شود.
معاون عمرانی استاندار بوشهر اضافه کرد: شهروندان مطمئن باشند که اخبار مربوط به زلزله از طریق رسانهها اعلام خواهد شد و نیازی به حضور آنان در مناطق زلزلهزده وجود ندارد.
ترافیک شدید در جاده منتهی به شنبه
فارس نوشت: سید اسماعیل جعفری رئیس هلال احمر دشتی گفت: 500 چادر ، 2000 تخته پتو ، 200 طاقه موکت و 2 تن مواد غذایی در بین زلزلهزدگان توزیع خواهد شد.
حجتالاسلام محمد محمدی امام جمعه کاکی نیز با ابراز تاسف از حادثه اخیر گفت: حادثه دلخراشی در منطقه رخ داده است که این حادثه را به مقام معظم رهبری و مردم ایران تسلیت میگویم.
وضعیت شهر دشتی بسیار شلوغ است و سیل عظیمی از مردم شهرهای اطراف برای کمک رسانی به زلزلهزدگان راهی دشتی شدهاند و ترافیک بسیار شدیدی در جاده منتهی به شنبه مشاهده میشود.
فرمانده نیروی انتظامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: بعد از وقوع زلزله فرماندهی انتظامی با بسیج امکانات و نیروهای موجود با کمک فرماندهی انتظامی دیر و تنکستان به محل حادثه اعزام شدند.
حیدر عباسزاده گفت: هماکنون مشکل انتظامی نداریم و پلیس راه در منطقه حضور دارد و شاهد ترافیک شدید به سمت شنبه هستیم.
مردم کاکی در خیابان
فارس نوشت: شهر کاکی در استان بوشهر پس از وقوع زلزله مهیب 6.1 ریشتری دو ساعت بیش همچنان می لرزد.
شهر کاکی تاکنون بیش از 20 بار طی سه ساعت گذشته لرزیده و پسلرزههای این زمین لرزه همچنان ادامه دارد.
براساس گزارش دریافتی، آمار تلفات و مجروحان این زمینلرزه رو به افزایش است و تاکنون بیش از 31 نفر کشته و 500 نفر مجروح شدهاند.
هر چند که استاندار بوشهر اوضاع را آرام ارزیابی میکند، اما مردم در خیابانها به سر میبرند.
هلال احمر و نیروهای امدادی تمام تلاش خود را برای ساماندهی زلزلهزدگان به کار گرفتهاند و در صدد راهاندازی چادر برای مردم هستند.
اعلام آمادگی ترکیه و ژاپن برای کمک به زلزلهزدگان
ایسنا نوشت: مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر از اعلام آمادگی جمعیت هلال احمر دو کشور ترکیه و ژاپن و رد این درخواست از سوی ایران خبر داد.
پویا حاجیان با اشاره به آمادگی جمعیت هلال احمر ترکیه برای ارسال کمک برای زلزلهزدگان استان بوشهر، گفت: همچنین سفارت ژاپن لحظاتی پیش با ارسال پیامی از آمادگی کشورش برای ارسال کمک به زلزلهزدگان جنوب کشور خبر داد.
وی افزود: جمعیت هلال احمر ایران نیز ضمن تقدیر و تشکر از جمعیت هلال احمر این دو کشور عنوان کرده است که با توان داخلی امکان امدادرسانی به زلزلهزدگان وجود دارد و در حال حاضر نیازی به کمکهای خارجی نیست.
آمادگی اورژانس تهران برای اعزام نیرو به مناطق زلزلهزده بوشهر
ایسنا نوشت: اورژانس تهران آمادگی خود برای اعزام تجهیزات امدادرسانی و نیروی انسانی به مناطق زلزلهزده استان بوشهر را اعلام کرد.
حسن عباسی مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در اینباره، گفت: اورژانس تهران از نخستین دقایق اعلام وقوع زلزله در استان بوشهر آمادگی خود برای اعزام بالگرد امداد و اتوبوس آمبولانس مرکز اورژانس پایتخت به مناطق زلزلهزده را اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه از اهواز و استانهای معین اطراف استان بوشهر آمبولانسهای کمکی به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند، اظهارکرد: تا کنون شرایط فوقالعاده در منطقه اعلام نشده و همچنین درخواستی نیز مبنی بر دریافت خدمات از تهران نشده است.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران، افزود: با این وجود اورژانس تهران آمادگی دارد تا علاوه بر اعزام تعدادی از پزشکان و تکنسینهای خود به مناطق زلزلهزده، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و بالگرد امداد خود را نیز به مناطق زلزلهزده اعزام کند.
اعزام نیروهای مدیریت بحران 4 استان به مناطق زلزلهزده بوشهر
فارس نوشت: رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: نیروهای مدیریت بحران 4 استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و چهارمحال بختیاری به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
حسن قدمی با اشاره به اینکه تا لحظاتی دیگر برای بررسی وضعیت مناطق زلزلهزده بوشهر به این استان سفر میکند گفت: نیروهای مدیریت بحران 4 استان شامل فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و چهارمحال بختیاری به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
وی بیان داشت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته 12 پسلرزه 4 ریشتری در بحرین، قطر و امارات متحده عربی احساس شده است.
تحویل 24 جسد زلزلهزدگان به پزشکی قانونی تاکنون
ایسنا نوشت: مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر از تحویل 24 جسد به این مرکز خبر داد.
دکتر علی رضایی از تحویل 24 جسد زلزلهزدگان در بیمارستانهای بوشهر خبر داد و گفت: اطلاعات هویتی اجساد متوفیان زلزله دشتی برای شناسایی توسط خانوادهها به تفکیک آماده شده است.
وی افزود: تاکنون هویت هیچیک از متوفیان مشخص نشده و از صبح فردا با مراجعه بستگان، جواز دفن صادر میشود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر همچنین از اعزام تیم چهارم سازمان پزشکی قانونی به خورموج خبر داد و گفت: برای تحویل و بررسیهای اولیه اجساد یک تیم دیگر به منطقهی زلزلهزده اعزام خواهد شد.
نجات ۲۰ نفر از زیر آوار
فارس نوشت: سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تا این لحظه ۲۰ نفر از افرادی که پس از زلزله و تخریب ساختمانها زیر آوار مانده بودند زنده بیرون کشیده شدند.
حسین درخشان اظهار داشت: 8 قلاده سگ و 10 دستگاه زندهیاب توسط امدادگران هلال احمر برای جستوجو و نجات افراد از زیر آوار به کار گرفته شدند.
وی افزود: تا این لحظه 20 نفر زنده از زیر آوار بیرون کشیده شدند و به نظر میرسد کار جستوجو تا یک ساعت دیگر به پایان برسد.
به گفته درخشان اسکان اضطراری زلزلهزدگان آغاز شده و ظرفیت اسکان 3 هزار نفر وجود دارد.
خسارت 90 درصدی به ساختمانهای شهر شنبه
فارس نوشت: بخشدار شنبه گفت: در اثر زلزله امروز در شهرستان دشتی به بیش از 90درصد ساختمانهای شهر شنبه خسارت وارد شده است.
ابراهیم درویشی اظهار داشت: همچنین در اثر این زلزله، بیش از 90 درصد زیرساختهای آب و برق شنبه خسارت دیده و تخریب شده است. شهر شنبه، 3 هزار نفر جمعیت و 700 خانوار دارد.
گفتنی است؛ چند روز پیش نیز زمینلرزهای به بزرگی 4.2 ریشتر شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی در استان بوشهر را لرزانده بود.
مداوای مجروحان زلزله در بیمارستانهای خورموج و بوشهر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با تلاشهای صورت گرفته مجروحان حادثه زلزله امروز در دشتی، به بیمارستانهای زینبیه خورموج و شهدای خلیج فارس بوشهر اعزام شدند.
غلامرضا حیدری در ارتباط با آخرین وضعیت مجروحان زلزله در دشتی گفت: وضعیت کمکرسانی به مجروحان مطلوب است و کار درمانی مجروحان نیز در حال انجام است.
وی افزود: از دانشگاههای علوم پزشکی فارس، اصفهان، هرمزگان و خوزستان هم اعلام آمادگی برای کمکرسانی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: از فردا در مورد بهداشت محیط مردم کار خواهیم کرد و وضعیت آب آشامیدنی و سرویسهای بهداشتی را کنترل و نظارت خواهیم کرد.
حیدری گفت: مجروحان زلزله برای مداوا به بیمارستانهای زینبیه خورموج و شهدای خلیج فارس اعزام شدند.
درخواست انتقال خون برای اهدا خون به مجروحان زلزله
فارس نوشت: پایگاه انتقال خون استان بوشهر ضمن تسلیت حادثه زلزله شهرستان دشتی، اعلام کرد: به منظور تامین خون مورد نیاز مصدومان حادثه خصوصا گروههای خونی کمیاب نظیر O از هم استانیها دعوت میشود مشارکت کنند.
در این اطلاعیه آمده است: پایگاه سیار انتقال خون استان نیز به شهر خورموج منتقل شده و از همشهریان درخواست میشود نسبت به اهدای خون خود اقدام کنند.
بیمارستان صحرایی ارتش در مناطق زلزله زده
منطقه دوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مناطق زلزله زده شهرستان دشتی بیمارستان صحرایی دائر کرد.
دریادار دوم محمدرضا عباسی فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی ارتش گفت: در پی وقوع زلزله در شهرستان دشتی، تیمهای امداد و نجات نیروی دریایی که شامل پزشک، پزشکیار و آمبولانس است به همراه تجهیزات کامل به منطقه اعزام شدهاند و اکنون بیمارستان صحرایی که شامل بخشهای درمان سرپایی و اتاق عمل است در مناطق زلزله زده دائر شده است.
وی با اشاره به آمادگی این نیرو به کمک رسانی بیشتر به حادثه دیدگان یادآور شد: علاوه بر تجهیزات درمانی، ماشین آلات سنگین از جمله جرثقیل، خودروهای آوار بردار و موتور برق نیز به منطقه اعزام و و مستقر شدهاند.
انتقال مصدومان زلزله به بیمارستانهای شهرهای اطراف
ایسنا نوشت: سید مجید حسینی، مسوول مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر از انتقال مصدومان زلزله استان به بیمارستان شهرهای اطراف خبر داد و با اشاره به اقدامات اورژانس بوشهر از نخستین دقایق وقوع زلزله، اظهار کرد: به محض اعلام وقوع زلزله، 10 دستگاه آمبولانس از پایگاههای اورژانس جادهای و شهری اطراف مناطق زلزلهزده برای یاری حادثهدیدگان به محل اعزام شدند.
وی با بیان اینکه پس از آن نیز 30 دستگاه آمبولانس دانشگاه علوم پزشکی به همراه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک دستگاه آمبولانس آیسییو و 9 تیم واکنش سریع به محلهای حادثهدیده اعزام شدهاند، به ایسنا گفت: در دقایق اولیه وقوع زلزله عمده مصدومان در بیمارستان زینبیه خورموج پذیرش شدند.
مسوول مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر از انتقال مصدومان پذیرش شده در بیمارستان زینبیه خورموج به مراکز درمانی دیگر در سطح استان خبر داد و گفت: این مصدومان به بیمارستانهای شهدای خلیج فارس، سلمان فارسی و 17 شهریور منتقل خواهند شد.
وی همچنین درباره احتمال انتقال مصدومان به بیمارستانهای استانهای همجوار نیز گفت: در صورت نیاز و تکمیل ظرفیت بیمارستانهای استان این امر انجام خواهد شد.
وضعیت 100 نفر از مصدومان زلزله دشتی بوشهر وخیم است
مهر نوشت: عبدالرحیم دادجو، رئیس اورژانس استان بوشهر وضعیت 100 نفر از مصدومان را وخیم گزارش کرد و گفت: بر اساس آمار تاکنون 32نفر در زلزله دشتی استان بوشهر جان خود را از دست داده و بیش از 850 نفر مجروح شده اند. بر این اساس وضعیت 100 نفر از مجروحان این زمین لرزه وخیم گزارش شده است.
رئیس مرکز اورژانس استان بوشهر با بیان اینکه در عملیات آواربرداری مجروح ضربه مغزی مشاهده نشده، اظهار داشت: مصدومان از ناحیه دست، پا و دیگر اعضای بدن دچار آسیب و شکستگی شده اند.
برق شنبه وصل شد
فارس نوشت: از شب گذشته تاکنون نیز نیروهای امدادی در حال کمکرسانی به زلزلهزدگان بودند.
حجم زیادی کامیونهای امدادی وارد شنبه و مناطق زلزلهزده شدند و کمکرسانی ادامه دارد.
برق بلوارهای اصلی شهر شنبه وصل شده و با تقسیم مناطق آسیب دیده، آب و غذا در حال توزیع بین زلزلهزدگان است.
مردم روستاهای زلزلهزده شب را در بیرون از منازل سپری کردند و نیروهای امدادی در روستاهای چاهگاه، حاجی آباد، شنبه، سنا هم حضور دارند.
حجم بالا و قابل توجه جوانان داوطلب برای کمک به آسیب دیدگان و ازدحام در ورودیهای منتهی به مناطق زلزله زده مشاهده میشود.
4747
نظر شما