مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ایران در شامگاه شنبه 7 اردیبهشت ماه 1392

 

 

 

  • در حالی که کارخانه سامسونگ استفاده از خدمات نرم افزاری خود برای کاربران ایرانی را متوقف اعلام کرده‌ است، رییس مجمع واردات همچنان از ادامه واردات گوشی‌های این برند خبر می‌دهد. محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره زمزمه‌های تحریم واردات گوشی‌های تلفن همراه سامسونگ به ایران، اظهار کرد: قرار نیست واردات گوشی‌های تلفن همراه متوقف شود. فقط واردات نرم افزارهایی که مبداء طراحی آن‌ها اروپا و آمریکا بوده است متوقف می‌شود. وی ادامه داد: البته این تحریم‌ها خیلی محتاطانه انجام می‌شود ولی به زودی تحریم واردات نرم افزارهای گوشی‌های تلفن همراه سامسونگ انجام می‌شود. برخوردار با بیان این‌که واردات گوشی‌های سامسونگ همچنان ادامه دارد گفت: هر چند نرم افزارها تحریم‌ها می‌شود ولی واردات گوشی‌های تلفن همراه همانند سابق انجام می‌شود. به گزارش ایسنا، بعضی از کاربران ایرانی سامسونگ از سوی این کارخانه ایمیلی دریافت کرده‌اند که به آن‌ها اعلام کرده در روز 22 می 2013 (اول خرداد 92) خدمات اپلیکیشنی خود را برای کاربران ایرانی متوقف خواهد کرد. سامسونگ در این ایمیل دلیل کار خود را برخی موانع حقوقی نامیده است و پیشنهاد کرده تا آن زمان تمام بروزرسانی‌ها برای برنامه‌های خود را انجام دهید زیرا از آن پس فروشگاه سامسونگ اپس برای کاربران ایرانی بسته خواهد شد.

 

 

 

  • به گفته یک عضو سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور، شرکت‌های اینترنتی ملزم به اطلاع‌رسانی درباره ضریب اشتراک و ماهیت آن به مشتریان هستند. علی مجدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: کم‌فروشی اینترنتی از دو جنبه قابل بررسی است؛ اول پهنای باند تخصیص یافته به هر کاربر و دوم بحث کیفیت خدمات. ممکن است کیفیت بین ارایه‌کنندگان سرویس، متفاوت باشد و این تفاوت موجب بروز کم فروشی در شرکت‌های اینترنتی شود. وی ادامه داد: شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس برای واگذاری ADSL باید اطلاعات لازم درباره اشتراک پهنای باند برای تعدادی کاربر و ضریب اشتراک را قبل از فروش به مشتریان ارائه دهند. این مدیر یک شرکت اینترنتی به استفاده همزمان کاربران از خط ADSL به عنوان عامل اصلی اختلال اشاره کرد و افزود: شرکت‌های اینترنتی زمان فروش سرویس تعداد کاربرانی که همزمان از خط استفاده می‌کنند و سرعت اصلی شبکه را تخمین می‌زنند اما گاهی استفاده همزمان چند کاربر با نتایج تخمین و بررسی مغایر است که این بر سرعت و کیفیت اینترنت تاثیر منفی دارد. مجدزاده راه کاهش کم فروشی را این گونه تشریح کرد: یکی از راه‌های مبارزه با این پدیده، افزایش پهنای باند کل کشور است که نیازمند زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است، دیگری موضوع سیستم‌های accounting است که به واسطه آن می توان مدیریت دقیق و جامعی بر ضریب اشتراک کاربران داشت. وی در رابطه با روش‌های تشخیص کم فروشی توسط کاربران اظهار کرد: ابزارهایی به صورت منبع باز در اختیار کاربران اینترنتی قرار می‌گیرد که با استفاده از آن‌ها می‌توان از پهنای باند مصرفی باخبر شد.

 

 

  • بررسی اسناد موجود در گمرک ایران و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ابهامات گسترده درباره پرونده واردات موبایل به کشور با ارز مرجع در سال 91 حکایت دارد. در همین حال، از محموله‌های دستگاه پخش صوتی MP3، هزاران دستگاه موبایل در گمرک اصفهان کشف و مهر قاچاق خورد اما بنا به دلایل نامعلوم و پس از گذشت مدتی، این محموله‌ها ناگهان جزء واردات رسمی محسوب و از گمرک ترخیص شده است.به گزارش خبرنگار مهر، در نیمه دوم سال 91 گمرک اصفهان با محموله‌هایی مواجه می‌شود که در اظهارنامه آنها، دستگاه‌های دستگاه پخش صوتی MP3 درج شده اما زمانی که درب این محموله‌ها باز می‌شود، هزاران دستگاه گوشی تلفن همراه کشف و ضبط می‌شود و سپس مهر قاچاق بر روی آنها می‌‌خورد.نکته قابل توجه اینکه مطابق مجوز ثبت سفارش، صاحب کالا قبل از ورود کالا با مراجعه به وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضای ثبت سفارش برای ورود MP3 را کرده در حالی که کالای مکشوفه، تلفن همراه است. نکته بسیار مهم دیگر اینکه صاحب کالا با گشایش اعتبار و خریداری کالا از طریق سیستم بانکی و تخصیص ارز مرجع جهت واردات MP3 با ارائه اسناد خلاف واقع جمعا تعداد 127200 دستگاه تلفن همراه را بدون اینکه تلفن همراه مشمول برخورداری از تسهیلات نرخ ارز مرجع باشد، وارد کشور کرده است.در همین حال، قاچاق محسوب شدن این پرونده از سوی گمرک اصفهان و ترخیص همین محموله پس از گذشت مدتی در گمرک شهریار تهران، از ابهامات گسترده در این باره حکایت دارد؛ پرونده‌ای که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آن به عنوان پرونده واردات موبایل‌های چینی با ارز مرجع یاد کرده است.
     

 

  • به تازگی بازار تلفن همراه شاهد موج عظیمی از واردات غیرقانونی انواع گوشی به کشور است.همزمان به دلیل وضعیت اقتصادی کشور و عدم تخصیص ارز مبادلاتی به واردکنندگان موبایل شاهد افزایش واردات انواع گوشی‌های قاچاقی به کشور هستیم. از اواسط فروردین ماه تا کنون افت قیمت اندک ارز در کشور باعث کاهش واردات این کالای ارتباطی شده به طوری که هم اکنون شاهد عرضه انواع گوشی‌های موبایل با گارانتی‌های متفرقه در کشور هستیم. از سوی دیگر برخی از کارشناسان بازار معتقدند که به دلیل تحریم‌های اقتصادی میزان فعالیت و واردات بیشتر واردکنندگان موبایل در کشور به طور چشمگیری کاهش یافته که بر همین اساس فعالان غیرقانونی با استفاده از این شرایط به عرضه گسترده انواع این کالای دیجیتالی پرداخته‌اند.

 

 

  • در حالی که تصورعمومی براین است که با افزایش عمومی قیمت‌ها، فروش کالاهای لوکس افت کند، منابع بازاری اعلام کردند فروش گوشی‌های چند صد میلیون تومانی همچنان داغ است.کاهش قدرت خرید مردم و همچنین نوسانات چشمگیر ارز تا کنون تاثیر چندانی بر میزان تقاضای مشتریان این گوشی‌ها در کشور نداشته چرا که پولدار‌های تهران در صورت نیاز به خرید کالای مورد نظر خود اقدام‌ می‌کنند.یکی از فروشندگان گوشی‌های لوکس در بازار موبایل گفت: ماهانه حدود دو دستگاه از معرف ترین برند لوکس "ورتو" به فروش می‌رسد که این میزان فروش نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.این فروشنده با اشاره به قیمت مدل‌های مختلف گوشی‌های لوکس در بازار تهران گفت:‌ هم اکنون قیمت گوشی‌های لوکس در بازار از10 هزار دلار شروع می‌شود و با توجه به نوع مدل آن با قیمت‌ متفاون در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.وی با اشاره به نوسانات مکرر ارز در کشور گفت: طی چند سال گذشته فروش این گوشی‌ها بر پایه ریال محاسبه می‌شد اما هم اکنون به دلیل نوسانات لحظه‌ای ارز درکشور فروش این گوشی‌ها نیز بر پایه دلار صورت می‌گیرد.در همین حال سایر فروشندگان گوشی‌های لوکس در تهران نیز پیش بینی کردند که میزان نوسانات ارز و گرانی در خرید مشتریان این گوشی‌های تاثیری نخواهد داشت چرا که کاربر گوشی لوکس زمانی که به خرید این کالا با قیمت 10 هزار دلار می‌کند توجه چندانی به گرانی‌ها و سایر مسایل نیز ندارد.تجمل گرایی و منحصر به فرد بودن از این دست، در میان ایرانی‌ها این روزها تنها به داشتن ماشین ها و کالاهای لوکس وارداتی خلاصه نمی‌شود و مدتی است که گوشی‌های چند ده میلیون تومانی نیز از اقبال خوبی در میان گروهی از مردم جامعه برخوردار شده‌اند.برخلاف تصور بیشتر مردم که فکر می‌کنند گوشی‌های بالای یک میلیون تومانی در رده گوشی‌های گران قیمت قرار دارند اما این روزها گوشی‌هایی وارد کشور می‌شوند که در مقایسه با گوشی‌های یک میلیون تومانی، بسیار گران هستند و برای خرید آنها گاهی تا سقف چند صد هزار دلار باید هزینه کرد.
     

 

 

5656

کد خبر 289467

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین