محمد جواد موسوی زاده
این روزها برای باراک اوباما روزهای سختی است. او در یک مقطع بحرانی به سر می برد و فشارهای زیادی را تحمل می کند. این شرایط خاص به دلیل افشا شدن اسناد جاسوسی دولت نسبت به مردم از طریق اینترت و ضبط مکالمات تلفنی توسط ادوارد اسنودن ایجاد شده است.
اوباما تحت فشارهای زیاد مردمی قرار گرفته است و در مقابل مردمی که به او رای دادند تا امنیتشان برقرار باشد جوابی ندارد. پس از این افشاگری، دیگر بسیاری از مردم آمریکا به او اعتماد ندارند و حتی محبوبیت وی در بین اعضای حزب دموکرات رو به کاهش است. ادوارد اسنودن به عنوان یک کارمند ساده رئیس جمهور ایالت متحده را وارد بازی پیچیده ای کرده است و باعث افزایش فشارها به او شده است. از جمله این فشارها می توان به شکایت اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا علیه دولت این کشور به سبب جاسوسی از شهروندان آمریکایی اشاره کرد.
در این بین رسانه های آمریکایی که اکثرا سیاست های دولت این کشور را دنبال می کنند، سعی کردند که با شیبی ملایم نحوه پردازش این خبر را عوض کرده و با بازی رسانه ای که راه انداختند به دنبال انحراف افکار عمومی باشند.از این رو با بازی این رسانه ها که سی ان ان و فاکس نیوز در راس آنها قرار داشتند، یک بحث کلی، جنجالی و داغ در سطح آمریکا فراگیر شد. بحثی که با یک پرسش شروع می شد " اسنودن قهرمان است یا خائن؟". بحثی که باعث می شود افکار عمومی آمریکا قضاوت درباره عمل اسنودن را دنبال کنند و تمرکز افکار از نفس عمل دولت آمریکا که همان نقض حقوق شهروندی است منحرف شود.
اینگونه بود که مقالات بسیار زیادی با همین عنوان در رسانه ها منتشر شد و رسانه های تصویری همچون فاکس در این مسیر حرکت کردند.محتوا تولید شده توسط این رسانه ها همین پرسش را دنبال می کرد و در کنار آن سعی می کرد تا بیشتر از اسنودن یک چهره خائن نشان دهند تا یک چهره قهرمان که برای مردمش دست به افشاگری زده است.لذا بحث های داغی با موضوع همین پرسش شکل گرفت و همچنان ادامه دارد. رسانه های آمریکا همچنین سعی کردند با ورود افراد مطرح و سرشناس به این بحث، آن را فراگیرتر کرده و تمامی افکار عمومی جذب این موضوع شود.
در همین راستا، سی ان ان دوشنبه به دنبال مصاحبه با آسانژ رفت و نظرش را در این زمینه پرسید .جولیان آسانژ اسنودن را یک قهرمان ملی معرفی کرد و برای او توصیه هایی داشت که از راه دور برای او مخابره کرد. آسانژ که خود اطلاعات محرمانه زیادی را علیه دولت آمریکا فاش کرده است، تنها فردی نبود که اسنودن را قهرمان معرفی کرد. چهره سرشناس دیگری که پایش به این بحث باز شد مایکل مور فیلمساز مطرح هالیوود بود که در مصاحبه خود با رسانه های گروهی، اسنودن را یک قهرمان آمریکایی معرفی کرد و در صفحه توییتر خود این مسئله را منعکس کرد.
ران پل، نامزد سابق ریاست جمهوری هم به این بحث ورود کرد و اسنودن را یک قهرمان معرفی کرد. او گفت که ما باید خدا را شکر کنیم که افرادی مانند ادوارد اسنودن در این کشور هستند که علیه بی عدالتی دولت بایستند. ران پل ادامه داد که شرم آور است که ما در دوره ای هستیم که فردی که حقیقت را درباره دولت کشورش می گوید، دچار دردسر می شود.او در نهایت گفت که من حتی برای یک لحظه هم فکر نمی کنم که اسنودن یک خائن باشد.
آن طرف هم افرادی بودند که بازی رسانه ای اوباما و رسانه هایش را گرم کنند و اینبار آنها اسنودن را یک خائن معرفی کردند. سناتور لیندزی عمل اسنودن را یک جنایت به تمام معنا توصیف کرد و جان یو معاون دادستان کل ایالات متحده اعلام کرد که اسنودن باید به سرعت به زندان برود و تا زمانی که ممکن است آنجا بماند. مایکل موکاسی وکیل رئیس جمهور سابق جورج دبلیو بوش، سه شنبه در شبکه فاکس حاضر شد و در گفت و گویی به شدت داغ و جذاب با مجری برنامه به شدت عمل اسنودن را مورد نکوهش قرار داد.
اوباما که فعلا سکوت معناداری را در قبال این موضوع اتخاذ کرده است قطعا در حین این سکوت به این موضوع می اندیشد که دقیقا باید چه عکس العملی را انجام دهد. به نظر می رسد او تاکنون به نتیجه ای به غیر از تغییر صورت مسئله در جهت کاهش فشارهای افکار عمومی نرسیده است. فشارهایی که از اصل موضوع که نفوذ به حریم شخصی مردم و نقض حقوق شهروندی است ناشی شده است.اما اکنون با این جوسازی رسانه ای، افکار عمومی به این سوال فکر می کنند که آیا اسنودن یک قهرمان است یا یک خائن؟
درواقع اوباما دوست ندارد مردم بیش از این حد بر روی اصل این مسئله فکر کنند. او همچنین به دنبال انحراف افکار عمومی است تا برای خود زمان بخرد تا پس از گذشت مدتی، راه حلی برای برون رفت آبرومندانه خود از این رسوایی پیدا کند.
شاید به تدریج، افکار عمومی که در این بازی رسانه ای در حال نقش بازی کردن هستند متوجه شوند که خیلی فرق نمی کند که اسنودن یک خائن باشد یا یک قهرمان، بلکه این عمل دولت آمریکا است که به نقطه تاریک دیگری تبدیل شده است و مردم دنیا هیچگاه این نقطه تاریک را فراموش نمی کنند.
4949
این روزها برای باراک اوباما روزهای سختی است. او در یک مقطع بحرانی به سر می برد و فشارهای زیادی را تحمل می کند.
کد مطلب 298596







نظر شما