ایرنا نوشت:

پایگاه اینترنتی المانیتور آمریکا در تحلیلی با موضوع انتخابات در ایران و مذاکرات هسته ای، ضمن توصیه به قدرت های غربی برای پایان دادن به رویکرد براندازی، نوشت: با اتخاذ رویکردی آشتی جویانه، همه تحریم هاعلیه جمهوری اسلامی باید لغو شود.
المانیتور در گزارش خود افزوده است: انتخابات و نتیجه آن در ایران فرصتی را برای اتخاذ رویکردی آشتی جویانه توسط کشورهای منطقه و جهان در مقابل جمهوری اسلامی ایجاد کرده است.

این پایگاه اینترنتی نوشته است: نتیجه انتخابات در ایران بسیاری از سیاستمداران و مفسران را شگفت زده کرد. کارشناسان ایرانی تلاش کرده اند، ضمن درک دلایل مشارکت مردم در رای گیری، گرایش ها و واکنش های رییس جمهوری آینده را در قبال مسائل مربوط به سیاست خارجی پیش بینی کنند.

المانیتور همچنین با اشاره به مشارکت ۷۲ درصدی واجدان شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری ایران، پیش بینی تغییر در مسیر مذاکرات هسته ای و همچنین ارزشمند بودن فرصت پیش رو، آمده است: یکی از مهمترین تهدیدهای کنونی تفسیرهای نادرست آمریکا و همپیمانانش در این رابطه است و امکان دارد به جای استفاده از فرصت مذاکره با روحانی به لفاظی درباره گزینه جنجال انگیز تغییر حکومت ادامه دهند.

گزارش ادامه داده است: اگر غرب، روسیه و قدرت های منطقه ای علاقمند به امنیت بیشتر منطقه هستند باید از سنگ اندازی مقابل تلاش های رییس جمهوری منتخب در زمینه کمک به رونق بیشتر اقتصادی و نیز ایجاد فضای سیاسی که آمادگی بیشتری برای همکاری با کشورهای منطقه و جهان دارد، خودداری کنند.

این پایگاه ادامه داده است: تلاش های گذشته ایران و گروه ۱+۵ برای برون رفت از بحران هسته ای ایران تاکنون با شکست مواجه شده است، ولی با نگاهی خوشبینانه می توان انتظار داشت انتخاب روحانی فرصت خروج از چنین بن بستی را ایجاد کند.

در ادامه گزارش با اشاره به سابقه کارشکنی سه کشور اروپایی برای کسب توافق هسته ای، آمده است: روحانی به دلیل سابقه مسئولیت مذاکره کننده هسته ای بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵، تجربه خاصی در این زمینه دارد و در این مدت نیز تلاش کرد به پیشرفت در مذاکره با فرانسه، آلمان و انگلیس در زمینه مسائل اصلی از جمله اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی کمک کند که متاسفانه این سه کشور عضو اتحادیه اروپا همکاری و پیشنهاد تهران را کافی ندانستند.

المانیتور افزوده است: با توجه به تجارب گذشته، بسیاری در ایران بر این باورند که هرگونه مصالحه ای، تاثیر مخربی بر منافع امنیتی جمهوری اسلامی خواهد داشت، زیرا به آمریکا و غرب اعتماد ندارند.

المانیتور نوشته است: با توجه به بی اعتمادی کنونی بین طرف های مذاکره کننده و تردید رهبران ایران از مقاصد واقعی قدرت های بزرگ، هر گونه هماهنگی در این زمینه باید با توجه به نکات زیر انجام شود.

این پایگاه خبری افزوده است: گروه ۱+۵ باید تصدیق کند، تهران به عنوان عضو پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان. پی. تی) از همه حقوق و تعهدات مندرج در این پیمان برخوردار است و حق ایران در زمینه غنی سازی اورانیوم نیز نباید نادیده گرفته شود.

همچنین اعلام این موضوع از سوی رهبران ایران درباره اینکه به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیستند ،باید مورد تایید غرب قرار گیرد و دیگر کشورها هم باید ضمن استقبال از همکاری در زمینه اتمی، به جلوگیری از احتمال بروز حوادث ناخواسته هسته ای خطرناک کمک کنند.

المانیتور نوشته است: در اقدامی گام به گام، باید همه تحریم های ایران لغو شود و چنین اقدامی نخست باید با حذف شدیدترین تحریم های که به طور مستقیم بر وضعیت معیشتی مردم تاثیر گذاشته است، آغاز گردد.

این پایگاه افزوده است: انتظار می رود دولت روحانی به صورت مصمم و با ابتکار عمل خود به خواسته های اقتصادی مردم و بهبود روابط خارجی پاسخ دهد.

المانیتور همچنین بر لزوم یافتن راه حلی سریع برای حل مساله هسته ای ایران از طریق مذاکره اشاره کرده و آورده است: تداوم تنش ها در روابط ایران و آمریکا علت اصلی بی ثباتی در منطقه است، زیرا با گسترش درگیری های قومی و خشونت های فرقه ای در خاورمیانه وضعیت امنیتی این منطقه به وخامت گراییده است.

در پایان گزارش نتیجه گیری شده است: در صورت اتخاذ رویکردی آشتی جویانه تر در روابط ایران و قدرت های جهان و منطقه به واسطه نتیجه انتخابات جمهوری اسلامی، امنیت در منطقه و جهان حاکم خواهد شد که برای همه سودمند است.

/2727

کد خبر 301480

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    60 0
    خدا اون روز بیاره که ایران ایرانی دوباره تو اوج هستند و ما دیگه تحریم نیستیم
  • بی نام IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    115 4
    جوابیه رسمی دولت آمریکا به درخواست المانیتور: "باشه"!
    • بی نام IR ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      29 2
      خیلی باحال بود.
  • بی نام IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    59 7
    متاسفانه تا به حال که آمریکا و اروپا هیچ حسن نیتی از خود نشان نداده اند.
  • احمد عبد الله زاده IR ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    هرآدم عاقلی ، البته اگر بتوان امریکائی جماعت را عاقل نامید ؟؟؟ زمانیکه دید شکست ازچپ و راست ، ازپیش رو واز پشت سر ، از زمین و ازآسمان بر سرش فرود می آید ناچار است دستهای خود را بالا گرفته وتسلیم شود . این نوشته ها وپیشنهاد های المانیتور امریکا پیام یک پیروزی بزرگ و بشارت به ملت شریف ایران اسلامی است که با حظور حد اکثری خود به پای صندوق های رای حاظر شدند وبه ندای رهبر خویش لبیک عملی گفتند . فرق نمیکند اگرهریک ازکاندای دیگر هشت گانه هم باشرکت 72 درصدی در این انتخابات پیروز می شد معنا ومفهوم این کار بزرگ حظورملت همین بود . والسلام عبد الله زاده
    • بی نام IR ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      30 1
      آقا دیکته چند میشدی؟ حظور؟؟؟؟؟؟ حاظر؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام IR ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      45 3
      بابا ماشاالله رو که نیست! همین رویکرد بامزه و تخیلی شما بوده تا حالا وضع مذاکرات رو کشیده به اینجا. همینجوری مثل کبک سرتون رو بکنین زیر برف ببینیم از توش چی در میاد
    • بی نام IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      33 2
      برو بابا
    • ایرانی IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      13 1
      اولا حضور نه حاظر دوما حرف منطقی را آقای محسن رضایی زد یا زنگی زنگ یا رومی روم مذاکرات فقط وقت تلف کردنه برای ایجاد فشار بیشتر و اثرگذاری هرچه بیشتر تحریمها روی ملت ایران وتسلیم شدن در برابر ظلم اونا باید کار رو یکسره کرد و ادامه این روند یک باخت سنگین برای ماست
  • بی نام IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    34 4
    اميدوارم امريكا هم حسن نيتي نشون بده، احتمالش هم هست
  • بی نام IR ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    37 5
    هر دو كشور ايران و آمريكا كشورهاي بزرگي هستند. و هر دو بايد همزمان يك سري حسن نيت ها را نشان بدهند. آنها هم مثل ما انسانند آنها هم به بشريت خدمت كردند واقعا جالب نيست همش دشمني دشمني
  • مهدی A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    32 7
    البته تحریم های اقتصادی متاسفانه مردم را در شرایط بحرانی و سخت معیشتی قرار داده است اما بر سیاست دولت ایران تا الان که تاثیری نداشت است .
    • بی نام A1 ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      28 1
      دقیقا فقط مردم فقیر تر و فقیرتر شدن.
  • سجاد IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    14 1
    آره قدرت های غربی هم گفتن چشم!
  • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    17 4
    ميبينيد به چه روزي انداختن ما رو بايد منتظر باشيم ببينيم آمريكا چي ميگه خدا لعنت كنه اونايي كه اين مملكت رو به اين روز انداختن سال 56 رفته بودم مكه عربا پول از دستم ميقاپيدن عكس روش رو ميبوسيدن حالا چي شديم؟

آخرین اخبار