۰ نفر
۲۸ آذر ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۷

پس از شش سال انتظار، فضاپیمای کاسینی توانست بازتاب نور خورشید را از سطح دریاچه‌های متانی تیتان ثبت کند. وجود این دریاچه‌ها در تصاویر راداری کاسینی اثبات شده بود، ولی این نخستین نشانه مستقیم است.

به گزارش اسپیش فلایت ناو، فضاپیمای کاسینی موفق شد برای نخستین بار، تصاویری از دریاچه‌های سطح تیتان، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین قمر منظومه سیاره‌ای زحل تهیه کند. موقیت کاسینی در این عکس سبب شد بازتاب نور خورشید از دریاچه‌های متان مایع به دوربین های کاسینی برسد و تصویر آن ثبت شود.

تیتان جوی به ضخامت 600 کیلومتر دارد که لایه‌های کدر، مانع از عبور نور مریی و دیدن سطح این قمر می‌شود. دمای سطح آن نیز به قدری پایین است که آب به شکل قطعات یخ‌زده کروی و بسیار سخت در سطح آن وجود دارد؛ درمقابل، این دمای پایین سبب می‌شود متان و اتان بتوانند در حالت مایع تشکیل شوند.

وجود آب و مایعات در تیتان سبب شده است این قمر به‌همراه همراه با اروپا، قمر مشتری که شواهدی از وجود اقیانوسی از آب مایع در زیر سطحش نشان می‌دهد، مهم‌ترین قمرهای منظومه را تشکیل می‌دهند.

پیش از این، فضاپیمای کاسینی توانسته بود با استفاده از رادار، وجود این دریاچه‌ها را آشکار کند. اما دانشمندان از همان آغاز ماموریت کاسینی در سال 1382 / 2004 در انتظار ثبت چنین تصاویری بودند. متاسفانه فرارسیدن زمستان در نیم‌کره شمالی تیتان که حاوی دریاچه‌های بیشتری است، مانع از این تصویربرداری شد. اما با فرارسیدن اعتدال بهاری در منظومه زحل در مرداد امسال؛ شرایط تابش نور خورشید به نیم‌کره شمالی بهتر شد.

تصویر جدید، در 17 تیرماه امسال و نزدیک به اعتدال بهاری در زحل گرفته شده و هرچند جو زحل بسیاری از پرتوها را جذب یا پخش کرده، اما این پرتوها توانسته‌اند از آن خارج شوند و چون نگینی درخشان، حلقه زیبای جو را در اطراف تیتان تزیین کنند. تصویر را دوربین و طیف‌نگار فروسرخ کاسینی ثبت کرده است.

کد خبر 31308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۸
    0 0
    تابدان جا رسید دانش من که بدانم همی که نادانم
  • مريم IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۷
    0 0
    عالي بود