۰ نفر
۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۷:۱۳

کاش می‌شد طی دستورالعملی نقل خبر از «منبع آگاه» در تمامی رسانه‎ها حذف می‌شد تا هم منابع آگاه جرات هر نوع اظهار نظری را پیدا نمی‌کردند و هم رسانه‌ها برای خبر سازی، پای منبع آگاه را وسط نمی‌کشیدند.

در هفته گذشته خبر «رفع تعلیق» دو ناشر در رسانه‌ها منتشر شد؛ دو ناشری که خودشان در گفتگوهایی به تعلیق شفاهی و رفع تعلیق شفاهی اذعان داشتند.

اما بعد از اینکه خبرگزاری مهر و خبرگزاری ایرنا، خبر رفع تعلیق را منتشر کردند، خبرگزاری فارس، در خبری به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد، رفع تعلیق دو ناشر مذکور (اختران و آگاه) تکذیب می‌شود! توضیح آن منبع آگاه هم این بود که این دو ناشر اصلا تعلیق نشده بودند و پرونده‌ای در هیئت تخلفات نداشتند که حالا بخواهد رفع تعلیق شود!

جدای از اینکه تکذیب خبر یک خبرگزاری، در یک خبرگزاری دیگر اصلا حرفه‌ای هست یا نه، متن گفتگوی این دو ناشر با خبرگزاری مهر، یک نکته قابل تامل دارد: مدیران انتشارات «آگاه» و «اختران» از پایان بلاتکلیفی این دو موسسه انتشاراتی پس از گذشت بیش از سه سال از ابلاغ دستوری شفاهی مبنی بر عدم ارائه کتاب جهت بررسی در اداره کتاب وزرت ارشاد برای اخذ مجوز خبر دادند...نکته قابل تامل: ابلاغ شفاهی است! 

...

اولا بی قانونی محض در این ابلاغ شفاهی حاصل یک نگاه امنیتی در حوزه فرهنگ است؛ اینکه شفاهی حکمی صادر شود تا اگر ناشر خواست آن را اعلام و رسانه‌ای کند و یا حتی از طریق مجاری قانونی اعتراض کند، به خاطر نداشتن مدرک، هم دست او بسته است و هم به راحتی می‌توان آن را تکذیب کرد. رفتار قانونی و منطقی که تلفنی ابلاغ نمی‌شود! ترس از ناتوانی در استدلال است که امور را به زیر میز و خفا و تلفن و در گوشی ختم می‌کند!

ثانیا: حضور منبع آگاه برای تکذیب همین خبر یعنی استمرار وجود همان نگاه «فرار از قانون» در درون وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی. منبع آگاهی که خواسته یا دستور قبلی خودش را ترمیم کند و یا چهره غیر موجهی را که از انتشار خبر جدید (رفع تعلیق) نمایان شده، تطهیر نماید. وگرنه منبع آگاه نام خودش را هم ضمیمه خبر می‌کرد و...

در این میان بی تردید باید سراغ «بهمن دری» رفت؛ کسی که وزیر دولت دهم هم نتوانست او را تحمل کند و در میانه راه از اتوبوس بهارستان پیاده‌اش کرد وگرنه محمد اللهیاری آنطور که در میان اهل نشر مشهور است، اهل گفتگو و مداراست و همواره قصد حل مشکل را داشته است.

و اما نکته آخر:

آنچه بیش از هرچیز نگران کننده است، تداوم چنین رفتار و کرداری است؛ یعنی مدیریت در سایه! همانطور که یک خبرنگار از وجود چنین منابع آگاهی احساس لذت و شعف دارد و خبر رسانه دیگر را تکذیب کرده، باید امیدوار بود که وزیر محترم و معاونان جدید، با توجه به سابقه و صبغه شان، ریشه این نوع برخوردهای غیر شفاف و شبه امنیتی در حوزه فرهنگ را بخشکانند. یادمان باشد که اصولا «قانونمداری» نیاز به حضور در زیرزمین و اتاق زیر شیروانی ندارد!

ضمن اینکه دفاع یک رسانه از دولت قبلی با هدف دهن کجی به دولت فعلی، کار کسانی است که یا منفعتی از آنها نصیبشان می‌شده که حالا نمی‌شود و یا رسانه را با توپخانه اشتباه گرفته‌اند.

کد خبر 321605

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلیمان A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    12 1
    سلام دوستان باید در چارچور حرفه رسانه ای کار کنن. شوربختانه در کشور برخی از رسانه ها دارای مصونیت آهنین هستند و برخی دیگر فاقد این مصونیت هستند. آنهاییکه مصون هستند توان ارائه هر خبر غلط و درستی را دارند ولی رسانه های بی طرف حتی از انتشار واقعیات نیز محرومند چه رسد دروغ . به نظرم اگر دیوار آهنین از دور رسانه های بی ترمز برداشته شود قطغا مشکلی از "یک منبع آگاه " وجود نخواهد داشت. زیر ا یک منبع آگاه بخشی از حرفه رسانه های آزاد جهان است.
  • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    4 2
    معاونت مطبوعاتي مي تونه درج خبر منبع آگاه رو كلا ممنوع كنه چون هم غير حرفه ايه و هم غير رسانه اي. ممنون بابت حمايت از ناشران مظلومي كه چند سال گذشته بدبخت شدند.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    9 1
    آفرین. دقیقا. بر همین مبنا لطفا منابع آگاه خیلی از رسانه ها و خبرگزاری ها را در همه حوزه ها چه هنر چه سیاست چه قانون چه اطلاعات و امنیت حتی. معرفی کنید چرا باید منابع آگاه ما مسایل تا این حد بدیهی را مثل یک مسئله فوق سری عنوان کنند مگر مشکلیه؟
  • محمد طاهری A1 ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    4 0
    همه ی امید ها به معاونت محترم مطبوعاتی است. شایستگی های ایشان همین است که برای همه ی این آسیب ها برنامه دارند؛ خدا کند مجال اجرای قانون های اینچنینی باشد تا خبرنگاران از خبرسازان شناخته شوند...
  • وفا IR ۱۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    2 0
    این نقض اشکار حقوق خبرنگاریست. عدم اعلام منبع و یا منبع اگاه رسمی معمول در دنیای رسانه ایست. هیچ ربطی هم به نفض دمکراسی ندارد. دولت هم حق دخالت ندارد. من یا شما یا هر کسی دیگری حق داریم منبع خبر خودرا افشا نکنیم.خوب است سری به رسانه های دنیا بزنید
  • علی A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    1 0
    سلام باید توجه داشت که عباراتی از قبیل ، منابع آگاه یا منبعی که خواست نامش فاش نشود و ... در قالب پروپاگاندای خاکستری و یا سیاه تعریف می شود جایی که نویسنده یا گوینده خبر قصد توهیم( به وهم انداختن) شنونده یا گمراه ساختن او به قصد ایجاد تصوری غلط در ذهن مخاطب دارد.
  • صادق IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۱
    1 1
    بی قانونی محض در این ابلاغ شفاهی حاصل یک نگاه امنیتی در حوزه فرهنگ است؛ اینکه شفاهی حکمی صادر شود تا اگر ناشر خواست آن را اعلام و رسانه‌ای کند و یا حتی از طریق مجاری قانونی اعتراض کند، به خاطر نداشتن مدرک، هم دست او بسته است و هم به راحتی می‌توان آن را تکذیب کرد. رفتار قانونی و منطقی که تلفنی ابلاغ نمی‌شود! ترس از ناتوانی در استدلال است که امور را به زیر میز و خفا و تلفن و در گوشی ختم می‌کند!
  • بی نام IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    0 0
    باید لااقل در دولت روحانی " تحلیلی" بودن سایتهای خبری تحلیلی عینیت یابد... تا منبع آگاه برود خانه اش بازنشسته شود و استراحت کند...!!!