۰ نفر
۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۱

«اولین داستانش به نام «ابعاد یک سایه» در سال ۱۹۵۰ زمانی که هنوز دانشجوی دانشگاه وسترن اونتاریو بود منتشر شد اما تا پیش از انتخاب نویسندگی به عنوان یک حرفه، مشاغلی چون پیشخدمتی و تصدی کتابخانه را تجربه کرده بود و حتی مدتی نیز در مزارع تنباکو مشغول به کار بود...»

به گزارش خبرآنلاین، سومین شماره دوهفته​نامه خبری - تحلیلی «سام» با یادداشت​ها، گفتارها و گزارش​های متنوعی منتشر شد. در این شماره دو ویژه نامه درج شده است. در ویژه​نامه اول پرونده​ای درباره ماه محرم درج شده که علاوه بر بررسی «ترکیب​بند محتشم» گفتگو با نویسنده «کتاب آه» و معرفی 10 کتاب خواندنی ویژه ایام سوگواری سیدالشهداء(ع) به چشم می​خورد. در این بخش​ها یادداشت هایی از علی معلم و مهدی فیروزان درباره مرثیه ماندگار محتشم کاشانی منتشرشده است.

همچنین در این شماره ویژه​نامه​ای هم درباره برنده نوبل ادبیات 2013 درج شده که گفتگو با «آلیس مونرو» و بررسی سبک نوشتاری او و آثار ترجمه شده اش در کنار مروری بر 10 شخصیت برتر نوبل دیده می​شود. در شماره سوم «سام» همچنین یادداشت​ها و پیشنهادهایی از «مهران رجبی، ستاره اسکندری، پریوش نظریه، آناهیتا نعمتی، محمدعلی ابطحی، نیوشا ضیغمی و...» درباره مطالعه و یا آخرین علاقمندی های مطالعاتی شان نیز دیده می​شود.

در بخشی از پرونده خواندنی مربوط به آلیس مونرو، برنده نوبل ادبیات، با عنوان «پیشخدمتی که برنده نوبل شد» می​خوانیم:


«پدرش کشاورز و مادرش معلم مدرسه بود. او نویسندگی را از نوجوانی شروع کرد و اولین داستانش به نام «ابعاد یک سایه» در سال ۱۹۵۰ زمانی که هنوز دانشجوی دانشگاه وسترن اونتاریو بود منتشر شد. او تا پیش از انتخاب نویسندگی به عنوان یک حرفه، مشاغلی چون پیشخدمتی و تصدی کتابخانه را تجربه کرده بود و حتی مدتی نیز در مزارع تنباکو مشغول به کار بود. با این حال او سال ۱۹۵۱ دانشگاه را ترک کرد تا ازدواج کند. در سال ۱۹۶۳ به ویکتوریا نقل مکان و کتابفروشی «کتاب مونرو» را افتتاح کرد که هنوز هم در همان کتابفروشی مشغول به کار است.

«مونرو» به ویژه در داستان‌های اولیه‌‌اش به مضامینی چون بلوغ و کنار آمدن با خانواده پرداخته است. اما با گذر سن، توجه او به میان‌ سالی و تنهایی بیشتر شده است. زادگاه «مونرو» شهر کوچک وینگم در ایالت انتاریوی کانادا است و فضای داستان‌هایش هم اغلب شهرهای کوچک این ایالت است. داستان‌هایش به طور معمول روندی آرام دارند، ولی حادثه‌‌ای در زیر این سطح آرام جریان دارد که «مونرو» در طول داستان با ظرافت از آن رازگشایی می‌کند و در پایان خواننده را شگفت‌زده بر جا می‌گذارد. مضامین خود را از زندگی روزمره مردم انتخاب می‌کند و چنانچه پیش از این آمد، نگاه ویژه‌‌ای به مسائل و جزییات زندگی زنان دارد. اگرچه به مشکلات و دغدغه دختران جوان علاقه دارد، در کتابهای اخیرش اما، به مسائل زنان میانسال و سالمند توجه بیشتری نشان داده است.


ساده برای خوانده شدن
سبک نوشتاری مونرو مختصر و فشرده است ولی با این وجود در نوشته‌های او حتی در یک صفحه می‌توان درباره داستان کل یک زندگی مطلب پیدا کرد. انسانها و شخصیت‌هایی که در داستانهای چند صفحه‌ای او وجود دارند معمولاً به صورت موقت و گذرا مطرح می‌شوند و گویی اینکه همه در حال سفر هستند و همیشه از جایی به جای دیگر در حال عبور هستند و چیزی از کهنگی به سمت جدید و نو شدن پیش می‌رود. یکی از ویژگی‌های مونرو ثبات و دوام نویسندگی و انتشار داستان بوده که خوانندگان عام بسیاری پیدا کرده است. تا شش ماه پیش همه می‌دانستند که او کی داستان می‌نویسد و کی منتشر می‌کند.
سبک نگارش او مستقیم و بدون واسطه است. مثلاً داستان با یک جمله ساده در جلوی یک فروشگاه یا یک ایستگاه قطار شروع می‌شود ولی در آخر داستان می‌توان یک دوجین جمله فلسفی و اخلاقی از همین نوشته‌های ساده استخراج کرد. او مستقیم و طوری می‌نویسد که همه با خواندن داستانهایش فکر می‌کنند آنها نیز می‌توانستند این داستان را بنویسند. به طور کلی سبک نوشتاری مونرو به زندگی روزمره مردم نزدیک است، اما در همان حال صیقل داده شده و روان است. این سبک، پیچیدگی‌های تصویر، مشاهدات دقیق و شناخت ژرف زندگی را شامل می‌ شود و آنها را با هم همساز می‌کند.

دنیای زنانه خانم نویسنده
مونرو در مورد مشکلات پیش روی آدم‌هایی می‌نویسد که کوچک ‌تر یا بزرگ‌‌تر از آنی شده‌‌اند که انتظارش را داشتند. وقتی شخصیت ‌های اصلی‌‌اش به گذشته می‌نگرند، تمام نقش‌ها و چهره‌های متفاوت ‌شان را می ‌بینند.
یکی از مهارت‌های آلیس، مقایسه این دو است که مردم گمان می‌کنند فلان چیز چه می ‌شود و بعد چه از آب درمی ‌آید. بعضی از انتظارات ما همیشه برآورده شده‌ اند و بدون آنها زندگیمان فلج می‌شود. خورشید هر روز صبح طلوع می ‌کند، آقای براون هر روز ساعت هشت صبح مغازه را باز می ‌کند و شیر می‌‌فروشد. شاید بتوان گفت اکثر داستانهای مونرو با همین جملات مربوط به زندگی روزمره همسایه‌ها و آشناهای خودش است که اگر کسی در دورترها این داستان‌ها را بخواهند می‌تواند خودش را جزئی از آن زندگی بداند.
در دنیای داستان‌های او بیشتر زنان نقش دارند تا مردان. یعنی، زنان بسیار و مردان اندکی در دنیای نویسندگی او دیده می‌شوند. به طور معمول مونرو سرگذشت زنانی را روایت می‌ کند که اهل روستاهای کانادا هستند؛ زنانی که درس خوانده‌‌اند و اکنون به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده ‌اند. چنین زنانی، انگیزه‌ قوی در سبک نوشتاری او هستند. همچنین خاطره در داستانهای مونرو نقش مهمی دارد. شخصیت ‌هایش را به خوبی می‌‌شناسد و درباره زندگی آنها تأمل می‌کند.»

‌‌

دوهفته​نامه خبری - تحلیلی «سام» با قیمت هزار تومان در کتابفروشی​های پایتخت عرضه شده است.

6060

کد خبر 321964

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    43 3
    هر چقدر زحمت بکشی ، همونقدر اش میخوری ! ولی تو ایران چنین چیزی صدق نمیشه .
    • بی نام A1 ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
      1 0
      صدق نمیکنه
  • سعید IR ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    4 4
    خواهشا اسم مراکز پخش رو بزنین. من شماره قبلی رو میخواستم پیدا نکردم. شهر کتاب هم رفتم. مرسی
  • بی نام IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    16 1
    تو ایران بنده ها و مدال اورا پیشخدمت میشن
  • بی نام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    15 0
    اگر این خانم در ایران بود .اگر چاپلوسی بلد نبود و نان به نرخ روز خوردن بلد نبود .هرچقدر هم که هنر می داشت، عاقبت باز پیشخدمت می شد
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    3 0
    این تیتر درست نیست. در ایرانه که بعضی مشاغل واسه بعضی آدمای خاصه. وگرنه اونجا خیلی از دانشجوها قبل از پیدا کردن یه کار مرتبط با تحصیلشون پیشخدمت رستوران می شن. به هیچ عنوان هم کسی از این برچسب ها بهشون نمی زنه. یه کم دیدتون رو بازتر کنید.
  • مهدی IR ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    1 0
    سلام.نشریه سام درمشهد هم توزیع میشه؟
    • بی نام IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۱
      0 0
      خير. فعلا به صورت محدود در كتابفروشي‌هاي تهران توزيع ميشه.