عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با اشاره به مذاکرات ایران و 5+1 گفت: کنشگران سیاست بین الملل در پی کسب بیشترین منافع برای خود هستند.

مهدی مطهرنیا در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره علت نگرانی برخی از کشورهای منطقه از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای کشورمان گفت: صحنه سیاست امروز آزمایشگاهی بس گران سنگ برای سیاست دانان، فعالان سیاسی و به ویژه سیاستمداران است تا از آنچه که در صحنه سیاست و جغرافیای رفتاری و عملیاتی کنشگران مختلف می​بینند، پند های بزرگ تاریخی را در انبان معرفت خود ذخیره کنند. بارها از سوی کارشناسان خبره در امر سیاست و مسایل منطقه​ای و بین المللی مطرح شد که جهان فعال در عرصه سیاست در پی ایجاد فضای مثبت برای بدست آوردن بالاترین میزان منافع برای خود است. هر کنشگری در این جهان در جغرافیای عمل سیاسی منافع خود را پی می​جوید و با ضعیف شدن رقبا در پی دستیابی به بیشترین منافع موجود است.

وی افزود: لذا کنشگرانی مانند ایران در این صحنه سیاسی باید این نکته را در نظر داشته باشند که واقعیت موجود آن است که هرچه ایران در انزوای بیشتر سیاسی قرار بگیرد و هرچه بیشتر ایران در برابر قدرت​های بزرگ جهانی به عنوان پیشرو و پرچمدار تحرکات موجود علم مخالفت بیافروزد این کشورهای منطقه​ای و پیرامونی جمهوری اسلامی ایران هستند که از وضع موجود بیشترین بهره را برده و با محدود شدن توان ایران ناشی از برخورد های شدید با قدرت های بزرگ جهانی تلاش می کنند از سفره به وجود آمده در محدود سازی قدرت ایران ناشی از اصطکاک​های منطقه​ای و بین المللی نقش و کنش خود را در صحنه سیاسی منطقه​ای و بین المللی افزایش دهند.

این کارشناس مسایل بین الملل در ادامه گفت: از این جهت است که بیشتر کشورهای رودروی ایران مانند ایالات متحده آمریکا به حفظ وضع موجود و ایجاد فضای منفی در حل مسایل ایران با نظام منطقه​ای و بین المللی کوشا هستند. این یک نکته ظریف تاریخی است که باید به آن توجه کرد. بشریت همواره در قالب ملیت​های گوناگون به دنبال منافع خود بوده است و کم کردن و کاهش قدرت رقبا و محدود کردن جغرافیای عمل آن​ها ناشی از اصطکاک​های فزاینده با طرف های دیگر موجب می​شود که این کشورها بتوانند از امتیازهای ناشی از این اصطکاک​ها بهره ببرند. به عبارتی از قدیم الایام بر این نکته تاکید داشتند که جنگ بیانداز و حکومت کن. ایجاد درگیری، خشونت و نزاع میان رقبا می تواند تا حدود زیادی موجودیت کشورهای قدرتمند دیگر را محدود سازد. در این چهارچوب هست که بعضی از دولت​های منطقه پیرامونی ما در خلیج فارس، بعضی از سران کشورهای عربی و در راس آن​ها رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو رئیس این رژیم است که در راس این تحرکات زمینه ساز رودرویی با جمهوری اسلامی ایران و همچنین ایجاد فضای شک و تردید در ارتباط با اعتماد به جمهوری اسلامی ایران در مورد پرونده هسته​ای و حل و فصل مسالمت آمیز و از مسیر راه حل​های دیپلماتیک می​کوشد. آن​ها تلاش دارند که از ایجاد هرگونه فضای مناسب برای حل و فصل پرونده هسته​ای ایران را با چالش​های جدی روبرو کنند.

مطهرنیا در باره اقداماتی که دستگاه سیاست خارجی ایران در اینباره باید انجام دهد گفت: من بارها گفته ام و بار دیگر تکرار می کنم که ما باید در برابر پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی تاکیدات محکم و اقدامات عملی در مسیر پروژه ایران باوری و اسلامی باوری داشته باشیم. ایران باید مشارکت فعال در درون و انزواطلبی فعال از برون را دنبال کند. مشارکت فعال در درون به این معنی است که باید بالاترین میزان چسبندگی ، همگرایی و همبختی مشترک را میان گروه​ها و جناح​های سیاسی در امر سیاست خارجی ، از سوی وزارت خارجه و در یک پیوست رسانه​ای عملی شود. با تاکید بر تعامل سازنده در اعلام موضع در مسایل منطقه​ای و بین المللی بسیار هوشیارانه و هنرمندانه وارد عمل شود. اگر ایالات متحده آمریکا بر قدرت هوشمند آمریکایی تاکید کرد ، ایران باید بر قدرت هوشیارانه و قدرت هنرمندانه تکیه کند و با تعریف دقیق قدرت هوشیارانه و قدرت هنرمندانه زمینه ایجاد فضای مثبت نسبت به موضعگیری​های هدفمند و هوشمندانه در ارتباط با مسایل منطقه​ای و بین المللی بشود.

وی افزود: کاهش موضعگیری​های ایران در مسایل و انتخاب مصادیق صحیح موضعگیری به گونه ای که بتواند نقش ایران را در ایجاد صلح و ثبات و امنیت بین المللی در بستر شعار آزادی ، اعتدال و عقلانیت سیاسی پیش برده و بدین ترتیب با ایجاد فضای مثبت در ارتباط با رویکرد سیاست خارجی ایران در چهارچوب دکترین مشارکت فعال سیاسی در درون و انزواطلبی فعال از برون تعامل سازنده را در صحنه عملیاتی گستره و ژرفا بخشیده سپس ارتفاع و بلندای آن را مدیریت کند. اگر ایران بخواهد این چنین عمل کند باید ایران باوری و اسلامی باوری را در بستر قدرت هوشیارانه مدیریت کرده و زمینه​های بهره​برداری های تبلیغاتی را در این امر حد اقل در محدود سازی سو مدیریت​های موجود در حوزه​های سیاست خارجی و سیاست داخلی را از دشمن سلب کرده و رقبا را در وضعیت هوشمندانه مدیریت نمایند.

27219

 

 

کد خبر 322274

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۴
    2 45
    اسرائيل و عربستان سردمداران اختلافند اما يادمون نره به قول مولانا: اين جهان كوه است و فعل ما ندا
    • بی نام A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
      1 0
      عربستان و اعراب سرمنشاء همه شکافها و اختلافها با ایران هستند
  • کورباطن A1 ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    4 12
    «نتانیاهو در راس تحرکات علیه ایران در منطقه است» خیلی ببخشید که مزاحم می شوم ولی این جور تیتر زدن هم سبب وهن استاد و هم خواننده می شود. حتی رئیس ماکانگو از قبیله کاتانگا تو گینه بیسائو هم اینو میدونه. پس علت تیتر کردنش چیه؟
  • ناشناس EU ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    2 0
    با کورباطن موافقم من تحلیل های استاد را دنبال می کنم تلاش دارد علمی به تحلیل مسائل بپردازد. تیتر های بسیار زیباتری می توانست انتخاب شود. مثلا باید پروژه ایران باوری و اسلام باوری را کلید زد.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    0 0
    تندروهاى داخلى چه؟
  • بی نام IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    0 0
    آفرین به استاد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین