به گزارش خبرآنلاین، کتاب «بچههای تپه سوم» روایتی داستانی از عملیات والفجر دو برای نوجوانان است که حمیدرضا طالقانی بر اساس اثر پیشین خود آن را نگاشتهاست. نویسنده این کتاب گفت: «این کتاب اقتباسی از کتاب حماسه تپه برهانی است که 27 سال پیش براساس خاطراتم از عملیات والفجر 2 نوشتهبود. در واقع بچههای تپه سوم خلاصه شده و سادهنویسی شده همان کتاب است.»
طالقانی با اشاره به دلایل خلاصهکردن کتاب اظهار داشت: «در کتاب حماسه تپه برهانی روی بحثهای اعتقادی و معنوی که برای جوانان میتواند بسیار جذاب باشد مانور دادهبودم، اما برای تهیه کتابی مناسب نوجوانان، ناچار به حذف برخی جزئیات و تأکید بر حوادث تکاندهنده و هیجان انگیز کتاب بودم.»
وی در ادامه صحبتهای خود به جذاب بودن کتاب «بچههای تپه سوم» اشاره کرد و افزود:« برای نوشتن این کتاب از نویسندگان زیادی کمک گرفتم، به خصوص احمد دهقان. همچنین به پیشنهاد ایشان یک سری از کتابها را در اختیار نوجوانان مقطع راهنمایی قرار دادیم و نظر آنها را در متن کتاب اعمال کردیم. به همین دلیل فکر میکنم کتاب از جذابیت کافی برخوردار باشد.»
طالقانی در نهایت، هدف خود از نگارش خاطرات جتگ برای نوجوانان گفت:« دفاع مقدس از این جهت برای ما اهمیت دارد که توانستیم در آن هشت سال ارزشیهای انقلاب را متبلور کنیم. دفاع مقدس ریشه ماست، بنابراین باید برای نسلهای آینده بازگو شود.»
بنابرگزارش سایت سوره مهر، کتاب «هزار خانه خورشید» عنوان مجموعه شعرهای آیینی احد دهبزرگی است که شاعر در این اثر بیشتر سرودههای خود را در رثای شهدای کربلا گفته است. این مجموعه بزودی توسط سوره مهر منتشر میشود. دهبزرگی درباره ویژگی این مجموعه شعری گفت: این مجموعه شعری از قالب دو بیتی تشکیل شده است که تمام شعرهای این مجموعه با تم آیینی سروده شده است.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای کتاب این است که هم برای علاقه مندان به شعرهای آیینی مفید است هم قابل استفاده برای مداحان میباشد.
این شاعر درباره تفاوت مجموعه جدیدش«هزار خانه خورشید» و اثر قبلی او «گل میروید» که سوره مهر آنرا منتشر کرده، گفت: این دو مجموعه شعر تفاوت اندکی با یکدیگر دارند. در دفتر شعر «گل میروید» بخش انتهای کتاب به رباعیهای آزاد با موضوعات اجتماعی، عاطفی و زندگی روزمره اختصاص یافته است اما مجموعه «هزار خانه خورشید» تنها اشعار آیینی را شامل میشود.
وی همچنین افزود: مخاطب امروز دیگر حوصله شعرها و قصیدههای بلند را ندارد، به همین دلیل قالب دو بیتی را برای«هزار خانه خورشید» و قالب رباعی را برای مجموعه «گل میروید» انتخاب کردهام.
ده بزرگی در این مجموعه در مقام حضرت علی اصغر(ع) اینگونه سروده است:
سر و جانم فدای هایوهویت
فدای لعل خشک و رنگ رویت
بخواب ای غنچة نازم که از تیر
دلم شد پارهپاره چون گلویت
بنابراین گزارش، «ستودگان و ستایشگران»، مجموعهای است برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری درباره مداحی اهلبیت علیهمالسلام که با توجه به ایام محرم به زودی توسط سوره مهر به چاپ دوم میرسد. این اثر در هفت فصل به موضوعاتی نظیر: «ریشة تاریخی مداحی اهلبیت علیهمالسلام»، «جایگاه و اهمیت مداحی اهلبیت علیهمالسلام»، «رسالتهای مداحان اهلبیت علیهمالسلام»، «اصول مداحی اهلبیت علیهمالسلام»، «نکاتی دربارة اشعار و مدایح»، «مداحی اهلبیت علیهمالسلام و انقلاب اسلامی» و «مسائل جامعة مداحان اهلبیت علیهمالسلام» از دیگاه رهبر انقلاب را تشریح میکند.
بخش آخر این کتاب تعلیقاتی است که از صفحههای میانی کتاب آغاز و تا انتهای کتاب به شرح برخی از اشارات و عبارات آمده در کتاب پرداخته شده است.
در پیشگفتار این کتاب میخوانیم: «... این کتاب مستطاب را بعضی برادران فاضل صاحبدل ما، هم آنان که مقیم حضرتاند و منبع خیر و برکتاند، از گفتارهای سالیانه حضرت آیتالله خامنهای مد ظله العالی در یوم الله ولادت جناب صدیقة کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها در خطاب به مداحان اهلبیت فراهم آورده و به ترتیبی لایق و تبویبی بدیع بنیاد نهادند و مقدمهای و مؤخرهای بر آن ضم گردید، شاید جلواتی از عرایس نفایسی که در پرده اشارات و عبارات به اقتضای وضع خطابه نهان ماندهاند متجلی گردند و فایدة حکم و احکام نهفته عامتر شود ....»
در قسمتی از سخنان رهبر معظم انقلاب اینگونه آمده است: کوشش کنید شعرهای خوب و مایههای شعری خوب انتخاب کنید مبادا به شعر کم مایه قانع شوید. شما میتوانید ادبیات فاخر فارسی را با محتواهایی که حامل همان پیام است در سطح توده مردم منتشر کنید.... شعر اقبال انصافا ویژگیهای یک مدح را دارد، هم مدح است، هم مبالغه نیست، هم خیالی نیست و هم از چیزهای بیربط مثل اینکه در گذشته تشریح میکردند که این امام بزرگوار ابرویش یا چشمش یا لبش چه شکلی بوده، به دور است،اصلا مساله ما با اهل بیت این نیست، مساله صفات و خلقیات و طینت آنهاست. اینها را بایستی سرود..... من از سابق با دیوان صائب مانوس بودم، لکن چون یک نسخه تصحیح شدهای چاپ شده بود باز شروع کردم به ورق زدن و نگاه کردن- دیدم در دیوان غزلهای بسیار وجود دارد که به درد کار مداحی شما میخورد.
چاپ اول این کتاب در سال 72 توسط انتشارات حوزه هنری منتشر شده بود.
6060
نظر شما