۰ نفر
۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳

ونداد الوندی پور

خبر تکان دهنده تر از آن است که به چشمتان نخورده باشد: در یک اداره دولتی، یک نظافتچی 36 ساله به ظن اینکه یکی از کارمندان بوسیله تلفن مزاحم او می شده، در اولین روز کاری سال 91 با سه لیتر اسید سولفوریک به استقبالش می رود و پس از ریختن اسید روی سر و صورت و بدن او، جنایتش را با چندین ضربه چاقو تکمیل می کند و متواری می شود (و مدتی بعد نزدیک مرز عراق دستگیر می شود.)

این جنایت که از نظر شدت آسیب وارده در نوع خود کم نظیر است، علاوه بر یکی از چشمان و گوش راست قربانی، تقریبا تمام صورت و پوست سر و موهای او را از بین برده و بخش زیادی از کمر او را به شدت سوزانده، به طوری که پزشک قانونی شدت سوختگی وی را 70 درصد اعلام کرد. اگر خیلی کم طاقت نیستید عکسهای او را می توانید در سایتهای خبری ببینید. واقعا تکان دهنده است.

اما موضوع این یادداشت مربوط به نحوه برخورد دولت و نهادهای دولتی با این کارمند قربانی است: جوانی 34 ساله به نام سیدمحسن مرتضوی؛ متاهل و صاحب یک دختر 10 ساله. او در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفته تاکنون بیش از 60 عمل جراحی را پشت سر گذاشته و برای تامین هزینه های سنگین این عملها(که بیمه تامین اجتماعی بخش اصلی آن را تقبل نکرده) مجبور شده ماشین و خانه اش را بفروشد و از والدین و اقوامش قرضهای سنگین بگیرد.

به گفته او، پس از یکسال و نیم دوندگی رئیس جمهور وقت با اعطای 50 میلیون تومان وام به او موافقت کرد اما این مبلغ نهایتا به سه میلیون تومان! تقلیل پیدا کرد که برای دریافت آن هم باید سند ملکی گرو می گذاشت و سه ضامن معرفی می کرد؛ امکاناتی که او نداشت و از همان مبلغ اندک هم محروم شد. او از شهرداری هم تقاضای کمک کرد. شهردار تهران در ابتدا وعده پرداخت 18 میلیون تومان وام بلاعوض را به او می دهد اما این مبلغ هم در نهایت به 500 هزار تومان تقلیل پیدا می کند!!!(توضیح اینکه به گفته مرتضوی، فقط هزینه یکی از بیمارستانها 100 میلیون تومان شده است). مسئولان کمیته امداد هم در پاسخ به تقاضای کمک او گفته اند که وی شرایط دریافت کمک از این نهاد را ندارد. می گوید محل کارش هم با اختصاص کمک هزینه درمانی به او موافقت نکرده است. این در حالیست که او بازهم باید زیر چند عمل دیگر برود و دهها میلیون تومان دیگر نیاز دارد.

با این مسئله که چرا پزشکان متخصص مربوطه و مراکز درمانی حاضر نیستند به عنوان کمک به یک انسان بسیار نیازمند و ناتوان، او را به طور رایگان درمان کنند کاری ندارم. لابد سوگند نامه بقراط و اخلاق پزشکی هم مثل خیلی چیزهای دیگر صرفا فرمالیته است و در سطح شعار کارکرد دارد. اما مگر دولت و نهادهای وابسته به آن در مقابل شهروندان مسئول نیستند؟ مگر قرار نیست بخشی از بیت المال به انسانهای بیگناه و نیازمندی که مورد ظلم قرار گرفته اند اختصاص پیدا کند؟ آیا بیت المال صرفا مخصوص یاری رساندن به آنهایی است که علاقه مندند یک شبه میلیاردر شوند؟ این را هم در نظر بگیرید که مبلغی که مورد نیاز سید محسن است، در مقابل موجودی جیبهای رانت خوارها، هیچ است.

چگونه است که آقای شهردار داوطلبانه و سخاوتمندانه حاضر بود در صورت بردن تیم استقلال در بازی با تیمی از کره جنوبی به هر یک از بازیکنان این تیم، که سالانه دستمزدهای چند صد میلیونی و میلیاردی می گیرند، یک خانه پاداش بدهد، اما توجهش به سید محسن مرتضوی در حد پانصد هزار تومان است؟ چرا بازیکنان ثروتمند تیم ملی باید پاداشهای چند ده میلیونی یا مثلا مجوز واردات خودرو(یعنی فرصتی برای کسب سودهای میلیاردی) از دولت هدیه بگیرند اما قربانی ای مثل سید محسن مرتضوی برای دریافت سه میلیون تومان وام، که هیچ دردی هم از او دوا نمی کند، باید سند بگذارد و سه ضامن ببرد؟ بگذریم از پاداشهای بسیار کلان تری که به عناوین مختلف به اشخاص دیگر تقدیم می شود، یا برخی اشخاص به خودشان تقدیم می کنند.

و تازه، این داستان غم آلود صرفا مختص آقای سید محسن مرتضوی نیست. افراد دیگری که قربانی اسید پاشی شده اند هم اغلب هنگام درخواست کمک با بی اعتنایی و جواب «نه» مسئولان مربوطه مواجه شده اند یا مبلغی ناچیز به عنوان کمک دریافت کرده اند؛ افرادی مثل آمنه، شیرین، طاهره، سمیه و ... افرادی که اگر خیرین در قبالشان احساس مسئولیت نمی کردند معلوم نبود وضعشان چقدر بدتر بود.

نمی دانم؛ شاید هم توقع قربانی ها و امثال من بیجا است و شاید این مسئله که تا حد زیادی بخاطر شرایط یک جامعه است که افرادی در آن رشد پیدا می کنند که شقاوت آنقدر بر وجودشان غالب می شود که به خود حق می دهند روی دیگران اسید بریزند، هیچ ربطی به دولت ندارد که حالا بخواهد در قبال قربانیان مسئولیتی احساس کند.

۴۷۴۷

کد خبر 323956

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن A1 ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    24 1
    عالی بود. واقعا چرا دولت به این افراد مظلوم کمک نمی کند؟
    • سهرابی A1 ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
      14 0
      واقعا نمیشه فهمید اونی که منفی میده، به چه دلیلی اینکارو میکنه. یعنی دوست داره دولت به این افراد واقعا نیازمند که زندگیشون تقریبا نابود شده کمک نکنه؟ واقعا دوست دارم بدونم.
    • بی نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
      7 0
      براي اينكه با اون پول دارند اسيد پاش را در زندان نگه مي دارند كه بخوره و بخوابه ،حداقل سالي 6 ميليون ميشه و اگر 40 سال هم زندان بمونه ميشه 240 ميليون،با اين پول ميشه قرباني را درمان كرد
  • بی نام A1 ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    18 0
    نميدونم ميشه يا نه ولي كاشكي انقد راحت اسيد در اختيار همه نبود يه عده روانين واقعا. خيلي سخته يك عمر اينجوري زندگي كردن
    • بی نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      3 0
      اسید در همه جای دنیا به اشکال مختلف در اختیار مردم است؛ از شوینده و اسیدهای آزمایشگاهی در تحقیقات علمی بگیر تا آب باتری خودروها که اسیدی است. مهم این است که چه طور توی بقیه دنیا این جرم اتفاق نمی افتد یا نادر است ولی در ایران تا دری به تخته ای می خورد، کینه ها را می خواهند باتوی یک ظرف اسید "حل" کنند! شاید به این خاطر باشد که بقیه دنیا برای حفظ آبروی ملی خودشان، آنچنان اسیدپاشان را نقره داغ می کنند تا درس عبرتی شود برای هفت پشتشان و صد البته، جیک حقوق بشری ها هم در نمی آید. ولی در ایران کم مانده است از طرف حقوق بشر، لوح سپاس هم به این متوحشان بدوی داده شود که چرا و به دلیل چه مشکل ورحی یا اقتصادی یا ... دست به اقدام فرهیخته وار اسیدپاشی زده اند!
  • حاج امیر IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    14 0
    اسیدپاش اعدام باید گردد .....................
  • پیمان IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    6 0
    واقعا وحشتناکه ،قصد نا امید کردن حادثه دیده را ندارم ،از مردن هزار مرتبه بدتره ،فقط یک لحظه جای اون باشی، اشد مجازات کمترین کاری است که می توان انجام داد!!!
    • بی نام IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 0
      چه طوری؟ این اسیدپاش های ظالم آنچنان در زمان اجرای اشد مجازات اشک می ریزند که عزراییل هم دلش نمی آید جانشان را بگیرد!
  • بی نام A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    10 0
    «چگونه است که آقای شهردار داوطلبانه و سخاوتمندانه حاضر بود در صورت بردن تیم استقلال در بازی با تیمی از کره جنوبی به هر یک از بازیکنان این تیم، که سالانه دستمزدهای چند صد میلیونی و میلیاردی می گیرند، یک خانه پاداش بدهد، اما توجهش به سید محسن مرتضوی در حد پانصد هزار تومان است؟ ...
    • بی نام A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      2 0
      چون ایشان و امثال ایشان صرفا به دنبال تبلیغ و خودنمایی هستند.
  • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    6 0
    «چرا پزشکان متخصص مربوطه و مراکز درمانی حاضر نیستند به عنوان کمک به یک انسان بسیار نیازمند و ناتوان، او را به طور رایگان درمان کنند؟واقعا چرا؟؟
    • بی نام IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 0
      و سوال مهم تر این که چرا اسیدپاش ها از طرف مدعی العموم قصاص نمی شوند تا اگر خود قربانی گذشت، باز هم قصاص انجام شود تا درس عبرت سایرین گردد؟! آبروی ملت ایران با افزایش پرونده های اسیدپاشی در دنیا می رود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین