وزیر بهداشت در اولین کنگره بین المللی اخلاق تولید مثل در جهرم درباره نرخ باروری در کشور و سیاست های جمعیتی سخنرانی کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت و درمان با بیان این که سقوط نرخ باروری در کشور به 1.8 تبعات خطرناکی در پی دارد، اجرای سیاستگذاری‌های جدید جمعیتی را ضروری دانست.

او گفت: براساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 90 نرخ کلی باروری در کشور به 1.8 سقوط کرده است و ضرورت دارد در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.


مهمترین اظهارات وزیر بهداشت در جدول زیر آمده است:

موضوع شرح اظهار نظر
علت کاهش نرخ باروری

- تا قبل از دهه 50 سیاست های جمعیتی کشور مبنی بر کاهش موالید بود و سیاستگذاران و تصمیم گیران کشور، کافی دانستن دو بچه را ترویج و تبلیغ می کردند.

- بعد از انقلاب اسلامی و تغییرات سیاسی و مدیریتی در کشور طبیعی بود که سیاست های افزایش جمعیت در دستور کار بخش های مرتبط با این موضوع قرار گیرد به نحوی که در دهه 60 شاهد رشد 3 درصدی جمعیت کشور بودیم و این موضوع سیاستگزاران بهداشتی کشور را بر آن داشت که به منظور کاهش موارد مرگ و میر در کشور سیاست کاهش آهنگ رشد جمعیت و کاهش و تحدید موالید را در پیش بگیرند. بنابراین در ابتدای دهه 70 قانون تنظیم خانواده تصویب شد که در پی اجرای این قانون شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت به کمتر از 1.2 بودیم.

- در حال حاضر و براساس آخرین سرشماری نفوس صورت گرفته در سال 90 نرخ باروری کلی در کشور به 1.8 سقوط کرده است که این مساله، تبعات خطرناکی را در پی دارد.

- برخی از افراد صحیح نبودن رشد موالید در کشور به دلیل عدم رشد اقتصادی را اعلام می کنند که  درست است ، ما با مشکلات متعددی مواجه هستیم اما نیل به سمت پیر شدن جمعیت مقرون به صرفه نیست.

اجرای سیاستهای جمعیتی

- اجرای سیاستهای جدید جمعیتی در کشور ضروری است و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که «وجود نخبگان، نیاز ضروری نسل آینده است»، در اجرای موفق سیاست های جدید جمعیتی توجه به فرهنگسازی و قانع کردن مردم ضروری است.

- اجرای سیاست های جدید جمعیتی فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست، سیاست های جدید جمعیتی برنامه‌ای فرابخشی است و ضرورت دارد همه دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز فرهنگی در این خصوص همکاری کند.

- باید در این زمینه نظرات افرادی که نسبت به افزایش جمعیت در کشور انتقاد دارند را نیز شنید و مورد توجه قرار داد.

- در اجرای سیاستهای جدید جمعیتی باید مراقب باشیم که اتخاذ این سیاست موجب تخریب ساختار خدماتی به خانواده ها نشود در غیر این صورت مشکلات مضاعف خواهد شد.

نرخ باروری در استانهای مختلف - دلایل کاهش جمعیت نیز در استان ها تفاوت دارد، در تصمیم گیری‌ها و سیاستگذاری‌های جدید جمعیتی، پیچیدن نسخه واحد برای کل کشور علمی و منطقی نیست.
تبعات کاهش جمعیت

- در مورد سیاست های جدید جمعیتی باید مردم را عمیق تر آگاه و قانع کرد تا به آینده امیدوار باشند و البته نیاز است که سیاست های حمایتی هم در این خصوص وجود داشته باشد و در این زمینه باید به حمایت از مادران در دوره بارداری و زایمان کمک کنیم.

- با توجه به شاغل بودن بسیاری از زنان در کشور ، ایجاد امنیت شغلی برای زنان شاغل و باردار ضروری است و باید مادران را در شرایط بارداری و پس از زایمان حمایت کرد.

- باید همکاران حوزه بهداشت را متقاعد کنیم که این برنامه از قالب شکلی به قالب عملی گرایش پیدا کند و همه متوجه شوند که اجرای سیاست های جدید جمعیتی به نفع کشور است.

 

پرهزینه بودن فرزند حاصل تغییر سبک زندگی است

همچنین آیت الله سید رضا تقوی در اولین کنگره اخلاق تولید مثل در جهرم گفت: یکی از مسائلی که توجه اندیشمندان و صاحبنظران را به خود جلب کرده و از مهم ترین چالش های جهان امروز به شمار می آید مسئله جمعیت است.

مشاور مقام معظم رهبری در ادامه افزود: البته این موضوع نه تنها در جهان ما که شمار نفوس آن در حال حاضر از مرز 7 میلیارد تن گذشته است بلکه در طول تاریخ نیز مدنظر بوده است به نحوی که چهره های متفکر و مشهوری چون افلاطون و ارسطو عقیده داشتند که شمار مردم نه آنقدر اندک باشد که استقلال سیاسی و اقتصادی جامعه را به خطر اندازد و نه آن اندازه زیاد که اصول حکومت دموکراتیک کشور را متزلزل کند پس مسئله جمعیت دغدغه تاریخی برای همه اندیشمندان و متفکران است.

مهمترین اظهارات او بدین شرح است:

- ابن خلدون یکی از اندیشمندانی است که در این رابطه مطالبی دارد و در طول تاریخ وقتی نظرات را دنبال می کنیم می بینیم که مسئله جمعیت، مسئله بسیار مهمی بود و مربوط به زمان ما نیست.

- جمعیت یکی از ارکان اقتدار هر نظامی است و با امکانات موجود بشری رابطه ای مستقیم دارد پس ضرورت دارد که مسئله جمعیت را مورد توجه ویژه قرار دهیم تا بتوانیم جمعیت را در حد معقول و متناسبی قرار دهیم.

- زن امروز هویت خود را در استقلال تحصیل و اولویت حضور خود را نه در خانه بلکه در اجتماع می بیند و در واقع گسترش آموزش عالی به ویژه برای زنان، سن ازدواج را بالا برده است اینها عواملی است که باید در حوزه فرهنگ به آنها توجه کرد.

- پرهزینه بودن فرزند که حاصل تغییر سبک زندگی است و سایر مسائل اقتصادی در این زمینه نقش دارد که باید موضوع اقتصاد در این رابطه مورد توجه قرار گیرد.

- شهرنشینی و مهاجرت به شهرها، ازدواج و طلاق نیز در این خصوص موثرند.همچنین در رابطه با مسایل جمعیتی به سیاست هایی که قدرتمندان جهانی در ارتباط با منافع خود اتخاذ می کند و باورها و آموزه های دینی که وجود دارد اشاره کرد.

- وضعیت امروز جمعیت ما رو به کاهش است و سیاست های نادرست گذشته شیب جمعیت را به پیری سوق داده است . تا جایی که رهبر معظم انقلاب در بجنورد فرمودند مسئله تحدید نسل است که از اواسط دهه 70 باید متوقف می شد اما نشد. مسئولان کشور در این اشتباه سهیم هستند نسل جوان را باید حفظ کرد و اگر با این روند کنونی پیش برویم جمعیت کشور پیر خواهد شد.

47232

کد خبر 328248

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دادشاه A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    36 1
    پووووووووووووووووووووووووووووووووول نداریم آقای وزیر ارجمند.
  • عاطفه EU ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    84 1
    با خودشون چه فکری کردن، فکر کردن به مردم بخشنامه بدن که بیشتر بچه بیارین مردم هم میگن چشم! حالا چه کمکی قراره دولت بکنه، مردم بچه بیارن، بزرگ کنن، بدبختیاشو بکشن تحویل جامعه بدن که نه براشون کار و شغل هست نه وضعیت درست و حسابی واسه معیشت . نه بیمه درست و حسابیف نه حمایتی... اگه دارین به تقلید از کشورای اروپایی به فرزند آوری تشویق می کنین خب لااقل بقیه موارد رو هم از همونا یاد بگیرین، اونا ماهیانه کمک هزینه میدن به خانوادههای بچه دار
  • بی نام A1 ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    42 0
    نظرات سقراط و ابن خلدون چراغی فراروی سیاستمداران ما!!!
  • عرشیا A1 ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    86 2
    فرزند کمتر زندگی بهتر . حالا هر چی میخواین اسمون ریسمون ببافین .یک فرزند یعنی رفاه بیشتر برای کل اون خانواده 3 نفره .والسلام .
  • بی نام IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    108 0
    ما كه تو ازدواجشم مونديم چه برسه به بچه‌دار شدن. لطفا دوستان مولتي‌ميلياردرمون مثله آقاي مرتضوي و زنجاني جور ما روهم بكشن، در ضمن چون از آداماي نيك روزگار هم هستن از خودشون بچه‌هايي صالح بجا ميگذارن
    • بی نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
      9 0
      1000 تا مثبت داری هموطن
  • بی نام A1 ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    93 0
    با هزار و یک بدبختی لیسانس و فوق لیسانس گرفتم به هر دری زدم چون پارتی نداشتم سر جای اولم ماندم تو دولت برای من کاری نکردی به نظرت من یکی دیگه مثل خودم تحویل جامعه می دم؟ وشاهد عذابش باشم اول برو به فکر وضع اقتصاد کشور باش بعد به فکر جمعیتش.جوونارو بیچاره کردین
  • ادیب IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    56 0
    به نظر من تنها موردی که باعث جلوگیری از بارداری میشه مشکل اقتصادی هست به شخصه دیدم که زن و مرد کار میکنند و از پس مخارج روزمره بر نمیان و توقع آنچنانی هم از زندگی ندارن ولی بازم کم آوردن حالا حساب کن ی پچه هم بیاد به این مخارج اضافه بشه
  • ali IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    18 3
    نرخ 1.8 يعني چه . شما كه خبر گزاري راه انداخته ايد بايد بدانيد اين گونه خبر دادن طرح معما است. اين نرخ در برابر چه نرخي از مرگ و مير است و در سال چه تعداد به جمع افزوده يا كاسته مي شود.
  • فریاد A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    31 0
    اگر میخواهید دلیل کاهش نرخ باروری را بدانید بهتره نگاهی به نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادی در هشت سال اخیر بیندازید... تا این دو تا درست نشه از افزایش جمعیت خبری نیست
  • grgg A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    70 0
    ما که هستیم چه گلی به سرمون زدبد که حالا با این اقتصاد فلج به فکر افزایش جمعیتید.
    • بی نام A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
      2 0
      ای ول به نظر
  • بی نام IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    20 3
    یکی از مهمترین راه های افزایش نرخ باروری ، حمایت از خانواده ها برای مراقبت از کودک آنهاست. خانم های شاغل از ترس از دست دادن کار نگران بچه دار شدن هستند. امیدوارم فوری به فکر خانه نشین کردن خانمها نیفتیم. در سوئد و چندبن کشور دیگر با افزایش اشتغال آنها و مراقبت از کودکان آنها نرخ باروری افزایش یافته.
  • بی نام A1 ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    104 5
    اصلا هم خطرناک نیست . حمعیت اینقدر باید کم بشه تا به همون 20-30 میلیون نفر برسیم . الکی هم مردم رو شیر نکنید که 60 تا بچه بزاین
  • حسینی A1 ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    177 1
    والا اگه بشه تو خونه 50 متری 5 تا بچه جاداد من حاضرم 5 تا بچه داشته باشم در ضمن شما مشکل بیکاری و مسکن و ازدواج پدر و مادرهای بچه ها بذار حل بشه تا نوبت بچه برسه درضمن این تحصیلات به ظاهر رایگان دولتی رو هم به مصائب پدر و مادر ها اضافه کن
    • مهدی IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
      59 1
      جمعیت که زیاده!
  • ایرانی IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    41 0
    بیخیال باباشماهام گیر دادید به ازدیاد نسل میخوایم چیکارآخه
  • سالار IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    58 0
    «وجود نخبگان، نیاز ضروری نسل آینده است» ؟! واقعا؟ شما همین هایی که الان دارید را نمی توانید نگه دارید! مشکل اصلی این است که آقایان حاضر نیستند باور کنند مشکل واقعی چیست و تا آنرا نپذیرند سایر اقدامات (نه تنها در مورد جمعیت که تمام مسایل کشور) مانند کار کسی است که سطل سطل آب به دریا میریزد تا آنرا شیرین کند!
  • بی نام A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    106 7
    تو تا آخر عمر تامین کن ما بچه رو میاریم
  • بی نام A1 ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    39 1
    باید تقسیم کار کرد. تو بودجه رو برسون ما بچه رو
  • داریوش A1 ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    35 0
    گذشته میتواند آیینه آینده باشد ما که از زیادی زاد و ولد خیلی ضرر کردیم موقع کودکی مشکل شیر خشک موقع مدرسه چند شیفتی مدارس موقع دانشگاه مشکل کنکور موقع ازدواج .... موقع کار آمار بیکاران.... موقع مسکن ....و شاید موقع پیری و مردن هم مشکلات زیادی باشد مسئلین به جای کمیت به کیفیت و فرهنگ سازی برای زندگی توجه کنند
  • بی نام A1 ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    19 2
    توروخدا به فکر مشکلات ازدواج کردن جوونا هم باشین به خدا بعدش بچه هم میاریم:(
  • بی نام IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    64 0
    ما میگیم نره این ها میگن بدوش................؟؟!!
  • popo RO ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    27 1
    من موندم دوستان به جای اینکه به فکر اشتغال باشند فقط به فکره بچه هستند آخه عزیز من الان 28 سالمه بیکار با سرمایه منفی بدهی وام دانشگام مونده یک سالم هست بیکارم در خوشبینانه ترین حالت بین 32تا 35 ازدواج کنم حالا شما حساب کنید تو اون سن اعصاب گریه بچه رو دارم نهایتش یکی بیارم ولی الان اگه کار داشتم ازدواج میکردم 3 تام بچه میاوردم چون به تک فرزندی اعتقاد ندارم ولی با این شرایط مردم همین یکیرو به زور میارن
  • حسن پور IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    59 0
    هرگونه بازنگری در برنامه تنظیم خانواده ایی که در دهه افتاد تدوین شد به منظور افزایش زاد و ولد و رشد جمعیت نتیجه ایی به جز انفجار جمعیتی( به مانند دهه شصت ) و ایجاد دوباره ورم ناهنجار در نمودار درختی جمعیت ایران نخواهد و این یعنی بروز دوباره مشکلاتی بهداشتی و درمانی و تغذیه ایی جمعیت جدید در ابتدا و مشکلات اموزشی و پرورشی و معضلات شغلی ومعیشتی در ادامه آن. بنده تعجب میکنم که مسئولین ارشد کشورمان هنوز متوجه نشده اند که مشکل اصلی کشور در حال حاضر اهنگ معقول فعلی افزایش جمعیت و نرخ استاندارد باروی نیست بلکه مشکل اصلی و عمده بیش از 30 میلیون جوان تولد یافته در دهه شصت است که بنا به سیاستهای ان زمان کشور به وجود امدند و نه طفولیت استانداردی داشته اند و نه نوجوانی و جوانی معقولی....
  • حسن پور IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    33 0
    و بزرگترین ترس و دغدغه انها هم مشکلات دوران میانسالی و کهنسالی شان است و مسئولین به جای اینکه به فکر رسیدگی به وضعیت این توده جمعیتی ناخواسته باشند تا بعد از هفت هشت دهه به سلامت از نمودار جمعیتی کشور خارج شود و وضعیت جمعیتی کشور به تعادل دوباره برسد در حال نقشه چینی و طرح ریزی برای ایجاد یک توده دیگر جمعیتی هستند.
  • بی نام A1 ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    45 1
    افزایش جمعیت برای حل مشکل پیری جمعیت یعنی از چاله به چاه افتادن!
  • بی نام IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    44 0
    حاج آقا ابن خلدون مربوط به گذشته است و نظراتش در زندگی امروزی و مدرن جایی ندارد. در ضمن شما از تغییر سبک زندگی ، بعنوان دشمن افزایش جمعیت انتقاد کردید ، ولی این در حقیقت بالا رفتن انتظارات و امکانات برای رشد و پرورش و تربیت یک کودک و یا نوجوان است . و به نظر من داشتن یک فرزند با امکانات خوب بهتر از داشتن دو فرزند محتاج و کم امکانات است .
  • بی نام IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    50 3
    فرزند کمتر زندگی بهتر
  • بی نام IR ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    39 0
    همه امکانات مادی و معنوی در خانه تقسیم میشوند . یعنی هر چه بچه کمتر باشد وضعش بهتر و آینده اش مطمین تر خواهد بود
  • بی نام IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    28 0
    مسولین خیلی یک طرفه میرن جلو و اینکه از حرفهاشون اصلاً بویی از درک نیازهای مردم نیست آدم رو بدتر آزار میده. متاسفانه نبود شغل یا در خطر بودن امنیت شغلی، فرهنگ غلط مصرف گرایی، بالا بودن هزینه‌های اولیه زندگی مثل درمان، خوراک و پوشاک لذتهای بزرگ زندگی مثل ازدواج کردن و فرزند داشتن رو به کام خیلی‌ها تلخ کرده. امیدوارم جای حرفهای آمرانه، مسولان شرایط را برای این امر محیا کنند.
  • بی نام A1 ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    60 0
    تو کدوم هوای پاک نفس بکشن؟ کدوم منابع رو با خیال راحت استفاده کنن؟ اب پاک؟ میوه و سبزی و مواد غدایی غیر شیمیایی کجاست؟ واقعا دلتون نمیسوزه ؟ به فرشته های پاک و بی گناه؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    55 2
    فرزند کمتر زندگی بهتر آقایون و خانوما
  • هادی A1 ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
    3 26
    اواخر دولت احمدی نژاد هم مجلس هم شورای نگهبان افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل را به 9 ماه تصویب کردند و لی دو ماه بعد دولت آقای روحانی علیرغم اینکه مرخصی 9 ماه به خیلی از خانمها داده شده بود این مصوبه رالغو کرد این باعث شد خیلی از زنان کارمند تصمیم به بارداری نگیرند. کجای دنیا مصوبه که یکسال طول کشید تایید بشه با روی کار آمدن دولت بعدی سریع لغو میشه فقط در ایران ؟
  • مینا FI ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    22 0
    من یکساله ازدواج کردم دو نفر هستیم توی هزینه های زندگی موندیم حالا فکر کن پنج نفر دیگه هم اضافه بشه .گذشته از این مگه ما چه لذتی از زندگی بردیم که چند تا انسان بیگناه دیگه رو هم اضافه کنیم به این زندگی .یک عمر توی مدرسه و دانشگاه خر خونی کردم اخرش چی شد بیکاری!نه تفریحی نه شادی نه سرگرمی همش بشین تو خونه در و دیوار نگاه کن.بچه به دنیا بیارم که این چیزا رو تجربه کنه؟پول و ثروت هم که ندارم واسش بذارم.جمعیت هر چی کم بشه بهتر مگه ما دهه شصتی ها که زیاد بودیم دولت دوانایی ایجاد شغل و داشت؟اصلا بی خیال درد دل زیاده امیدوارم هر خانواده ایرانی فقط یک بچه داشته باشه.
  • اشكان A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    15 0
    با سلام دوستان گرامي گول اين تبليغاتو نخوريد با اين گروني كه هست مگه ميشه بچه دار شد.چرا آقايون نميگن چرا جوونا نمي تونن ازدواج كنن چرا نرخ واقعي بيكاري رو اعلام نمي كنن.آقايون فقط شعار ميدن من خودم ازدواج كردم كار هم دارم خدا بهم يه دختر داده به خدا قسم تا حالا كه سه ماهشه بيچاره شدم پشيمونم چرا بچه دار شدم هزينه يه بچه سه ماهه از منو خانمم بيشتره فقط هفته اي نزديك 70 هزار تومان پوشك مي خرم.حالا مگه شير خشك پيدا ميشه جدي ميگم آقايون نه ازدواج كنيد اگرم ازدواج كرديد بچه دار نشيد بيچاره ميشيد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین