رئیس شورای شهر تهران می گوید مشکلات فعلی محیط زیست پایتخت از جمله آلودگی هوا با نگرش محله محور قابل حل است و نگاه تمرکزگرا برای حل مشکلات زیست محیطی از سوی دولت را قبول ندارد.

امید سلیمی بنی: احمد مسجد جامعی،‌رئیس شورای شهر تهران معتقد است باید نگرش جدیدی برای حل مشکلات محیط زیستی تهران حاکم شود. مسجدجامعی به روزنامه خبر گفت که ریشه مشکلات فعلی در تصدی گری و تمرکز دولت است و دولت باید به شهروندان اعتماد کند و به آنها اجازه و اختیار قانونی بدهد به صورت محله ای، مشکلات محل زندگی خود را حل کنند.


با روش فعلی یعنی تصدی گری دولت در مسایل محیط زیست، مشکل آلودگی ها حل می شود؟

نه، در صحن علنی شورا نیز گفتم اگر همین روال در تصدی گری و تمرکز دولت را داشته باشیم، اتفاق ویژه ای نخواهد افتاد. ما نیاز به یک نگرش جدید داریم. دولت تدبیر نیاز به رویکرد جدید دارد و اصل این رویکرد بر شراکت بخشی به مردم باید باشد. این کار فقط در عرصه سیاسی نیست، مردم باید در عرصه حل مشکلات موجود به کمک گرفته شوند.


با وجود انحصار شرکتهایی مانند خودروسازان دولتی که کف استانداردها را رعایت نمی کنند، چطور می توان این تغییر را به وجود آورد؟

همین را عرض می کنم، ما تغییر نگرش می خواهیم، جاهایی که شهرک و برج می سازند، باید به خود مردم اختیار بدهیم در برخی مسایل مانند زباله سوز، وارد شوند. در مسایلی مانند تولید انرژی پاک، تفکیک آب آشامیدنی از آب خام و مانند آنها، باید شما به مردم اعتماد کنید، اختیارات بدهید و حمایت کنید تا مردم هم مشکلات محیط زیست خودشان را حل کنند.

 

سوای بحث توصیه شما به دولت، چرا شورای عالی استانها در قالب لایحه قانونی این مسایل را مطرح نمی کند؟

این که می تواند شورای عالی لایحه بدهد، بحث دیگری است، بحث من این است که دولت با امید و تدبیر آمده، پس نیاز به رویکرد جدیدی برای حل مشکلات از جمله مشکلات محیط زیست دارد. حس می کنم همه پیشنهادهایی که مطرح می شود، تکراری است. قطعا بقیه هم که کار کرده اند، دلسوز بوده اند، ولی مشکل به نظر می رسد، رویکردی است. لذا پیشنهاد تغییر نگرش را تاکید دارم مطرح شود.

 

ساده بگویید دولت باید چه کند؟

باید شرایط واگذاری امور را به مردم فراهم کند. در ضوابط مربوط به آب و برق و فاضلاب، ضوابطی را فراهم کند تا مردم مشارکت کنند. یعنی اختیاراتی بدهد تا کسانی که می توانند انرژی پاک تولید کنند، این کار را بکنند. در ضوابط ساختمان، مقرراتی را وضع کند که باعث کاهش انرژی شود و مردم به این کار تشویق شوند. در مسایل مربوط به کارهای مربوط به بازیافت یا امحای ضایعات و پسماند، اختیارات به مردم بدهد. الان زباله 8 میلیون سکنه تهران را جمع می کنیم و می بریم به کهریزک، آخر چه چیزی از کهریزک باقی می ماند؟ این کار چقدر عوارض دارد؟ اگر اختیارات را بدهند که هر محله ای برای خود، زباله سوز داشته باشد و بقیه اش را بازیافت کند، این معنی فراهم کردن زمینه مشارکت مردم است. چه اشکال دارد برق محله ای به جای برق سراسری داشته باشیم؟


اکنون رئیس سازمان محیط زیست همکار قدیمی شماست، چقدر دولت به شما گوش می دهد؟

خانم ابتکار با ما همکار است، چرا به این پیشنهاد بها ندهد؟ این حرفهایی را که می زنم او هم قبول دارد. مسئله، تدوین شیوه های اجرایی است که کار مشترک بین سازمانها محیط زیست و شورای شهر خواهد بود. شیوه های اجرایی را می توانیم مانند کاری که در شورایاریها کردیم تدوین کنیم، بخشی این است که واحدهای محله ای در تولید برق و آب و امحای پسماند و فاضلاب، مشارکت داشته باشند، حتی به این معنی، زیباسازی هم دست خود آنهاست. باید این اعتماد را باید به محلات داشته باشیم که خودشان تولید برق کنند و مدیریت کنند. اجرای این پیشنهاد، نیاز به اعتماد به مردم دارد، رمز و رازش این است. این پیشنهادهایی که برای حل مشکلات محیط زیست می دهند، متعلق به طرز تفکر دولت متمرکز است، من از اصل با این نگاه مخالفم و می گویم باید نگرش جدید حاکم شود. این سخنان دوستان بر اساس دولت متمرکز است، بحث من، دولت محلی است.
47/231

کد خبر 333911

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    0 0
    فرهنگ استفاده از خودروی شخصی توسط مردم عزیز کشور باید تغییر یابد. خودروهای تک سرنشین فرهنگ استفاده از دوچرخه کاهش رفت و آمدهای غیر ضروری و ...
  • سرسام A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    1 0
    بابا چرا حالیتون نیست؟! به پیر به پیغمبر 90% آلودگی هوا مال این کامیونا و مینی بوسای قدیمیه! کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون کامیون!!!!!!!! یعنی شماها و نوابغ نزدیکتون دود اونا رو ندیدین؟! بعضیاشون که اصن دودشون بوی فاضلاب میده!
  • بی نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    1 0
    پس مشکل آلودگی هم با این راهکار ساده حل شد!!!
  • محمد A1 ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    0 1
    منم باهاش موافقم
  • محمود IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    3 0
    اقای مسجد جامعی لطفا به سازمان هواشناسی هم سری بزنید حل مشکل الودگی هوای تهران در ان سازمان تمام علمی است بیراهه نروید
  • اميد A1 ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    3 0
    متاسفانه بايد اقاي مسجد جامعي بدانند كه در اين مورد بايد سريع عمل كرد وفرصت سعي وخطا وجود ندارد،فعلاً بايد طرح زوج وفرد اجرايي شده وحمل ونقل عمومي رايكان اعلام شود وجلوي تردد خودروهاي دودزا كرفته شود وبعدا به سرعت ساخت وتوسعه مترو دنبال شود بنده به عنوان يك متخصص در اين زمينه اتفاقاً مشكل اصلي را در سوخت الوده كننده و غير استاندارد وتعداد بيش از حد خودرو در شهر ميدانم واضافه شدن قيمت سوخت ورايكان شدن حمل ونقل عمومي سالم مثل مترو واتوبوس هاي برقي را بسيار مفيد ميبينم البته در كوتاه مدت
  • بی نام US ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    1 0
    "كودكان آبي شهر سربي" گردهمايي به قصد جلب توجه به آلودگي شهر تهران، جمعه 4 بهمن، ساعت 11، ضلع شمالي پارك پرديسان
  • بی نام US ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    1 0
    آقاي مسجد جامعي به عنوان عضو شوراي شهر بايد با بكار گيري متخصصان و اساتيد امر،‌ پيشنهادهاي منطقي و عملياتي و علمي ارايه دهد.
  • بی نام IR ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    1 0
    باید در باره منشا آلودگی هوای کلانشهرها که خودروها می باشد فکر اساسی داشت تا زمانی که خدمات حمل و نقل عمومی سامان نگیرد و خودروسازی ما دولتی بوده حالت انحصار داشته باشد وضع تغییر نخواهد یافت لازم به ذکر است کره جنوبی یک سال زودتر از ایران مونتاژ خودرو را شروع کرد الآن در کجا قرار دارد ایران در کجا
  • بی نام A1 ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۵
    0 0
    بنظرم بهترين راه آنست كه ابتدا نيروگاههاي برق در كلانشهرها تعطيل گردند و برق اين شهرها از انرژيهاي نو تامين شود و در صورت كمبود نيز،برق در ديگر نقاط توليد و به اين شهرها منتقل شود چون برق داراي شبكه سراسري است. آنوقت صنايع آلْاينده نيز مجبور به تغيير ساختار خود خواهند شد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین