اصل‏ هفتاد و هفتم: عهدنامه‏ ها، مقاوله‏ نامه‏ ها، قراردادها و مؤافقت‏ نامه های‏ بین‏ المللی‏ باید به‏ تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد.

امروز روزی است که بر اساس توافق نامه نمایندگان دولت جمهوری اسلامی ایران با قدرتهای جهانی (معروف به 5+1) ایران فعالیتهای هسته ای خود را به 5 درصد کاهش داد و به سایر تعهدات مندرج در آن توافق نامه تن داد.
صرفنظر از این که متن این توافق نامه به زعم برخی از منتقدین به زیان منافع ملت ایران تنظیم یافته و حتی برخی ماهیت آن را به قراردادهای ترکمانچای و گلستان تشبیه کرده اند یا این که سود مردم ایران در آن لحاظ گردیده است ، یک ضرورت اجتناب ناپذیر مورد توجه دولت قرار نگرفته است و آن اینکه همه توافق نامه های بین المللی دولت ایران با دول خارجی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. کاری که برغم گذشت مدت زمان بسیار از تنظیم توافق نامه ژنو ، انجام نیافته است. در این باره اصل 77 قانون اساسی صراحت کافی دارد:
«اصل‏ هفتاد و هفتم: عهدنامه‏ ها، مقاوله‏ نامه‏ ها، قراردادها و مؤافقت‏ نامه های‏ بین‏ المللی‏ باید به‏ تصویب‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ برسد.»
نظر نویسنده در این نوشتار با نظر مخالفان توافق نامه یکی نیست بلکه خود را صالح در تشخیص سود و زیان ملت و نظام اسلامی ایران در تنظیم و اجرای این توافق نامه نمی داند ولی یک اصل کلی را اعتقاد دارد و آن لزوم پایبندی قوای حاکم به قانون اساسی و قوانین و مقررات عادی کشور است. دولت آقای دکتر حسن روحانی که با شعار قانونمندی آغاز به کار کرد و در همه سخنرانیها و اظهارنظرهای رسمی نیز پایبندی دولت خود را به قانون عنوان می نماید و افزون بر آن در راس این دولت یک حقوقدان در مقطع دکترای حقوق و وکیل پایه یک دادگستری قرار دارد باید پیش از آن که مورد انتقاد سایرین واقع شود خودش جلودار اجرای قانون باشد.جای داشت همان هنگام که توافق نامه به امضای نمایندگان دولت رسید با پیمودن مراحل قانونی جهت تصویب در مجلس به قوه مقننه تقدیم می شد.
متاسفانه این مهم در خصوص سایر توافقهای بین المللی دولت نیز اجرایی نشده است. در رسانه های گروهی خواندیم که قرارداد چند میلیارد دلاری بین دولت ایران و روسیه بسته شده یا در شرف انعقاد است ، ولی با پیگیری از نمایندگان مجلس می بینیم که نمایندگان ملت از تنظیم این قرارداد بی خبرند. موضوع حضور ایران در نشست ژنو2 ، درباره حل بحران سوریه و دعوت دبیرکل سازمان ملل از ایران و سپس لغو بعدی این دعوت نیز جای پاسخگویی وزارت خارجه را به وکلای ملت دارد.
امروز نامه 150 نماینده مجلس را به رییس مجلس در این راستا دیدیم و در پی آن منتظریم تا دولت آقای روحانی با انقیاد بر قانون به وظایف خود عمل نماید.
پیمان حاج محمود عطار
وکیل دادگستری

کد خبر 333949

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    106 3
    تو این مملکت فقط شما و 20 تا نماینده پایداری قانون دانید!؟؟ شما در مورد انتخاب 3 باره قالیباف نظری نداشتید!!؟؟ یا قراردادهای دولت قبل!؟ شاید اون وقت خواب بودید!!؟
    • محمد GB ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
      13 0
      الان که همچی داره خوب پیش میره هب بگردید تو اون کتاب قانون تا یه چیزی پیدا کنین خبرآنلاین مقالات جهت دار رو نچاپ پلیز
    • کامیار IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
      3 2
      اقا دمت گرم حرف دلم رو گفتی
    • بی نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
      1 2
      اشتباهی مثب دادم
    • بی نام IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
      2 5
      استاد این اقا که نماینده نیست...وکیل پایه یک دادگستریه..حرفشم عمل به قانون اساسیه...
    • بی نام A1 ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
      0 1
      انتخاب 10 باره شهردار خلاف قانون نیست بچه جون.
    • بی نام A1 ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      2 0
      به کامیار اشتباهی منفی دادم فکر کنم منظورش کامنت اول بود نه متن خبر ضمنا این همه وقت شما کجا بودی حالا شروع کردین به ایراد گیری
  • عبید سن خوزانی A1 ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    5 1
    مگر قرارداد الجزیره یا قبول قطعنامه سازمان ملل برای خاتمه دادن به جنگ با عراق مهمتراز این موافقت نامه نبود؟ چگونه است که درآن زمان هیچ یک از آنها نیازی به تصویب درمجلس نداشت و مطالبی دراین زمینه طرح نشد، اما حالا این مسائل مطرح میشود؟ این امر اصلا از وظایف قوه مقننه نیست و نوعی دخالت در امور قوه مجریه است. مجلس تنها در مورد بودجه و مسائل مالی میتواند اظهار نظر کرده و رای دهد. این قرارداد نیازی به تایید مجلس ندارد. به مساله استقلال قوه ها توجه کنید. در مملکتی که رئیس جمهور اجازه بازدید از زندانها را ندارد مگر با تایید قوه قضاییه یا حق اظهار نظر در مورد آزادی زندانیان سیاسی را ندارد، بفرمایید به چه مناسبت باید این توافق نامه به تایید مجلس برسد؟ داستان یک بام و دوهوا همنیجا مطرح نیست؟
  • بی نام IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    5 0
    آجر های استدلالت کجه برادر!اولا شورای امنیت ملی رکن صالح مذاکرات می باشد،ثانیا شورای امنیت ملی این اختیار را تفویض نموده به وزارت خارجه ثالثا به موجب اصل 176 اعمال شورای امنیت ملی باید به تایید رهبری برسد نه مجلس. قانون اساسی را همراه با مشروح مذاکرات بخوان بعد تفسیر کن ضمن اینکه مرجع تفسیر قانون اساسی شورای نگهبان است نه مجلس و شما.
  • پیمان حاج محمودعطار IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    0 6
    دوست گرامی از انتقادشما سپاسگذارم. درپاسخ شما باید عرض کنم بهتراست درانتقادکردن نام خودراهم بنویسید. درضمن درزمان دولتهای پیشین فضای رسانه ای اینقدرآزادنبودتابتوان مانند امروزین دررسانه از دولت انتقادکرد.
    • ehsan A1 ۰۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      2 1
      عجب استدلالی انصافتون منو کشته حالا چون الان رسانه ازاده باید تیشه بزنید به ریشه دولتی که داره یه قدم کوچک به نفع مردم برمی داره و نه رانت خورای تحریم
  • بی نام A1 ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    2 0
    بشین بینیم باو.
  • آرمان NL ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    2 0
    آقای عطار، وقتی یه عده فکر می کنن علامه دهر هستن و راجع به هر چیزی نظر میدن، از این دولت چه انتظاری داری! دوست عزیز، چرا همین شما، اینکه یه عده تو ایران دارن مقابله به مثل با یه عده نئوکان تو کنگره امریکا می کنند، آدم سرش رو به کدوم دیوار بزنه! دوست عزیز، آدم دردش رو نمی دونه به کی بگه: این قدر که آدمهای بی ربط از طرف مقام های ما حرف می زنن و همون حرفام می شه چماق تو سر ما، تو مدیا غرب، آدم به کی بگه! دوست عزیز، این ملت 30 قرن عمر داره و خونخوار ترین قومهای تاریخ نتونستن از بینش ببرن! من جایه شما باشم هر روز به سیاست مدارام می گفتم، سیاست مداری که پشتش به مردمش گرمه، هیچ نیروی خارجی، بازم می گم، هیچ نیرویه خارجی، نمی تونه به بهش زور بگه
  • حميد IR ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    2 0
    سلام. نمي خواهم نكته اي كه در آدامه عرض مي كنم توهين آميز تلقي بشود ولي دوست عزيز حقوقدان، همان طور كه دكتر ظريف گفته اند كم دانشي صدمات بيشتري از بي دانشي دارد. حقوق بين الملل بسيار پيچيده تر از تصور جنابعالي است.
  • حسین RS ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    2 0
    مردم مخالف تحریم ها هستند و برای همین هم پشت این توافق هستن. وقتی مردم راضی باشن دیگه نمایندگان مردم چی میخوان بگن؟ این دقیقاً شده قضیه اینکه خان میبخشه ولی خان زاده نمیبخشه!
  • nasser A1 ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    1 4
    نه خیر،بحث ایشون کاملا منطقیه و میگه باید همه به قانون پایبند باشن،چپی و راستی و تندرو و معتدل نداره اون یک دوره ی قبل رو شما فاکتور بگیر!!!! یعنی هممون باید فاکتور بگیریم
  • بی نام IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    2 0
    همینو کم داشتیم فقط!!!
  • ناشناس IR ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    11 0
    قانون دان محترم : این حق درقانون اساسی قیدشده که نمایندگان آدم هایشان رادرسیستم دولتی باایجادرابطه فراماسونری بامدیران استخدام کنندوبااین تبعیض هم به اسلام وهم به نظام لطمه بزنندوباسلاخی کردن عدالت روح سرکشی رادرجوانان موجب شده وازطرف دیگرسیستم اجرایی رانیزفاسدکنند.ایا این روند ظلم وتبعیض هرگزشمارابه یادقانون وقانون دانی نینداخته وچه شده که حالازبان دراورده اید!!!
    • بی نام A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
      2 0
      هزار مثبت
  • داود A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    3 1
    همانطور که می دانید به چنین شرایطی تصویب ناقص و یا تصویب بی قاعده می گویند "یعنی توافقنامه ای که به امضای پارلمان کشورهانرسیده باشد". در تاریخ خودمان قوام در مسئله واگذاری امتیاز نفت شمال به روسها از چنین شرایطی استفاده کرد و از تعهدات ایران در این قرارداد شانه خالی کرد. روسها هم به همین بهانه بود که داشتند آذربایجان را از ایران جدا کنند.بنابر این صرف نگاه خشک حقوقی به این مسائل کافی نیست و قواعد حقوقی باید در بستر سیاسی مد نظر قرار گیرد.
  • بی نام A1 ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۳
    2 1
    چه جالبه اینکه این مجلس و نماینده های این دوره اش اینقدر محبوب مردم هستن!!!!!!!!!!!!!! هرچی میگن ملت مخالفن
  • پیمان حاج محمودعطار IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    0 3
    دوست گرامی . لطفا پیش از آن که درباره مطلب من شتابزده پیش داوری کنی یک سری بزن به نوشته های قبلی من درهمین وبلاگ و ببین من درراستای پشتیبانی ازدولت روحانی و توافق نامه ژنو چه نوشته ام.برای من به عنوان یک دانش آموخته حقوق ،رعایت قانون توسط مسوولان مهم است.

آخرین اخبار