رئیسجمهور علاوه بر سخنرانی در سالن اصلی «اجلاس داووس» دو سخنرانی دیگر هم داشت؛ یکی در میان مدیران ارشد شرکتهای بزرگ نفتی و دیگری در بین سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی. دکتر روحانی در سخنرانیهایش تلاش کرد تا تصویر تازهای از فرصتهای سرمایهگذاری در ایران برای 10سال آینده ترسیم نماید، بنگاههای بزرگ اقتصادی و نفتی دنیا را برای حضور در ایران ترغیب نماید و نگاه مخاطبانش را به یک قدم بعد از تحریم معطوف کند. جلسه جداگانه رئیسجمهور با فعالان اقتصادی و مدیران ارشد نفتی شرکتهای بزرگ حامل این پیام بود که ایران در عالیترین سطح، آماده پذیرش سرمایهگذاران خارجی و سرمایههای ایرانیان مقیم خارج است، بنابراین آمادگی دارد تا با تعاملی مثبت، ضمن حفظ حقوق و منافع کشور، مذاکراتش با گروه 1+5 را ظرف ششماه تا یکسال آینده نهایی کند و اینچنین مسیر جذب سرمایهها را هموار نماید.
سخنرانی مهندسیشده
معتقدم سخنرانیهای آقای روحانی در «داووس» شجاعانه، مهندسیشده و در کلاس بینالمللی بود. این سخنرانیها برای مخاطبان بخصوصی طراحی شده بود. همه ما پیش از این سخنرانیهایی را در مجامع بینالمللی دیده و شنیده بودیم که شاید انشاء خوبی داشت اما شعاری بود و برای برخی در داخل تهییجکننده. سخنرانی دکتر روحانی در جمع فعالان اقتصادی و مدیران ارشد نفتی، اقتصادیپسند یا اصطلاحا «bussines like» بود. هرچند عدهای به لایههایی از خوشبینی در سخنرانی رئیسجمهور اشاره میکردند اما گروه دیگری از کارشناسان چنین سخنانی را برای خوشآمدگویی به سرمایههای خارجی و سرمایههای ایرانیان مقیم خارج از کشور لازم میدانستند. از نوع سوالان مدیران شرکتهای نفتی، پس از سخنان رئیسجمهور علاقهمندی آنان برای حضور در ایران مشهود بود.
هموارکردن مسیر خواست ملی
ایران هماکنون در کانون توجهات است. در ماههای آتی نیز توجه فعالان اقتصادی دنیا و سرمایهگذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور به تحولات اقتصادی ایران بیشتر خواهد شد. چرا معتقدم سخنرانی دکتر روحانی در «اجلاس داووس» شجاعانه بود؟ چون در شرایطی که هنوز تحریمها بهطور کامل برچیده نشده است رئیسجمهور کشور باید اعتمادبهنفس بالایی داشته باشد تا در مهمترین اجلاس اقتصادی جهان، فرصتهای سرمایهگذاری اقتصادی و نفتی کشور را با آمار و ارقام بیان کند و از سرمایهگذاران خارجی و ایرانیان مقیم خارج کشور دعوت کند تا خود را برای سرمایهگذاری در ایران آماده کنند. وقتی به واکنش سخنگوی کاخ سفید بلافاصله پس از سخنان دکتر روحانی توجه کنید این مهم بیشتر هم جلوه میکند. سخنگوی کاخ سفید در واکنش به سخنان رئیسجمهور ایران از سرمایهگذاران خواست بیشتر احتیاط کنند. چند ساعت بعد هم نتانیاهو انذار داد که گول روحانی را نخورند!
برای جذب سرمایهگذاری خارجی و سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور، مجلس و سایر نهادها و فعالان سیاسی و اقتصادی کشور باید به رئیسجمهور کمک کنند. توسعه هدفمند اقتصادی کشور و توسعه سریع میادین نفت و گاز بهویژه میادین مشترک یک «خواست ملی» است. رئیسجمهور برای هموار کردن مسیر تحقق این خواست ملی به «داووس» رفت.
نظر شما