۰ نفر
۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۹

کتاب «اسیر کوچک» که به خاطرات شفاهی غلامرضا رضازاده اختصاص دارد، از سوی سوره مهر به چاپ ششم رسید.

به گزارش خبرآنلاین، در «اسیر کوچک» روای کتاب اسارت خود و خانواده‌اش را در روزهای آغازین جنگ به اسارت نیروهای بعثی بازگو کرده است. غلامرضا رضازاده متولد خرمشهر در روزهای آغازین جنگ تحمیلی در سن هشت سالگی به همراه خانواده اش به اسارت نیروهای دشمن بعثی درآمده و مدت چهارصد روز را در اسارت گذراند تا اینکه با توافق دو کشور ایران و عراق به همراه خانواده اش به میهن اسلامی بازگشت. این آزاده با تجاوز ارتش بعث عراق به شهر خرمشهر در آبان ماه ۱۳۵۹ به همراه خانواده خود به اسارت درمی آیند. پس از اسارت نیروهای دشمن آنان را به منطقه عسار در حومه بصره منتقل و در یک اطاق مدرسه ای ساکن می نمایند. 

پس از ۴۰ روز آنان را ابتدا به اردوگاه تنومه و سپس به اردوگاه های زیبر و موصل منتقل می کنند؛ این خانواده مدت ۴۰۰روز را در اسارت سپری می کنند.

کتاب «اسیر کوچک» یک روایت تازه از دوران جنگ تحمیلی را از زبان کوچک‌ترین اسیر ایرانی شرح می‌دهد که همین قضیه، امتیاز اصلی راوی کتاب است؛ او با همه فرق دارد. دست به سلاح نبرده و حتی شاید به دشمن بعثی سنگ هم پرتاب نکرده باشد، اما به هر حال در یک جمع خانوادگی در بند دشمن است و این برای یک کودک، خیلی هولناک است. راوی کتاب کودکی است که همراه خانواده‌اش اسیر می‌شود و جنگ و اسارت را از دریچه نگاه و تفکرات یک کودک تجربه می‌کند. این نگاه در روایت امروز او از جنگ هم وجود دارد و هراس‌ها و ترس‌های یک کودک از این شرایط را بیان می‌کند. او نگاه کودکانه‌ آن روزهایش را به نگاه امروزش به جنگ پیوند زده و آنها را در کتاب «اسیر کوچک» بیان کرده است. این اسیر کوچک از جابه‌جایی‌هایشان در اردوگاه‌های مختلف، از دیگر خانواده‌های اسیر و همچنین شرایط اسارت خانواده‌ها در اردوگاه‌های دشمن صحبت کرده و اطلاعات خوبی را در این زمینه‌ها در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. رضازاده و یا همان «اسیر کوچک» درباره اتفاقاتی چون دیدار با نمایندگان صلیب سرخ و اتفاقاتی که در پی آن می‌افتد و دیدار با شهید تندگویان توضیحاتی ارائه می‌کند. از دیگر اتفاقات جالبی که در این کتاب روایت شده موضوع دیدار معاون نخست وزیر عراق، طه یاسین رمضان از اردوگاه و گفت‏و‏گو با غلامرضا رضازاده قهرمان کوچک این کتاب است.

بعضی از موضوعات و حوادث مطرح شده در کتاب بدین شرح است:
شرح زندگی خانواده ها در اسارت، ضرب و شتم مردان، نحوه تغذیه، بازجویی و آمارگیری از خانواده های اسیر، تقاضای مردان برای جداسازی از زن ها، بهداشت و پوشاک خانواده ما، دیدار با نمایندگان صلیب سرخ، حمایت مادر از دختر بی پناه، دیدار با شهید تندگویان، پخش اخبار مهم رادیو بین اسرا، تهیه باتری برای رادیو، شکنجه برادر، مکاتبه با ایران، مصاحبه تلویزیونی، دیدار معاون نخست وزیر عراق طه یاسین رمضان از اردوگاه و گفتگو با غلامرضا رضازاده، زندان انفرادی، اجرای تئاتر، تبادل خانواده های اسیر با اسرای عراقی و ...

قسمت پایانی کتاب خاطرات غلامرضا رضازاده از دوران حضورش در جبهه های جنگ تحمیلی است. 

کتاب «اسیر کوچک» در 135 صفحه منتشر شده است.

6060

 

کد خبر 343593

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
    1 0
    جالب باید باشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین