فارس نوشت:

انجمن سبز چیا مریوان با استفاده از بطری‌های آب معدنی رها شده در طبیعت به منظور تشویق مردم به رعایت مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ بازیافت، قایقی ساخته و به دریاچه زریوار انداختند.

شهر مریوان با داشتن دریاچه زیبا و منحصربه‌فرد زریوار قطب گردشگری استان کردستان و غرب کشور محسوب می‌شود و هرساله جمع زیادی از گردشگر داخلی و خارجی را به سمت خود جذب می‌کنند.
دریاچه زریوار یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شهرستان مریوان است اما تعداد زیاد گردشگران و همچنین ساکنان این شهر به ویژه محدوده دریاچه موجب تولید و بر جای گذاشتن حجم بالایی از زباله می‌شود.
مهرماه امسال بود که محیط زیست مریوان با همکاری تعاونی صیادان حدود 1.5 تن زباله را از دریاچه جمع‌آوری کردند.

بدون شک تلاش در راستای حفظ جاذبه‌ها و منابع طبیعی رسالتی ملی است و هر کس در این میان باید بنا به توان در این راستا گام بردارد.
انجمن سبز چیا نیز با همین نگاه در قالب NGO یا اصطلاح فارسی سمن (سازمان مردم‌نهاد) در شهرستان مریوان با گرایش فعالیت زیست‌محیطی در سال 1381 شکل گرفت و فعالیت خود را به صورت رسمی در سطح شهرستان مریوان در زمینه‌های حفاظت از محیط زیست، جنگل‌ها و مراتع، فرهنگ‌سازی جامعه و مشارکت مردمی آغاز کرد.

این انجمن در فروردین ماه 1387 مجوز فعالیت خود را از فرمانداری شهرستان مریوان دریافت و بە شمارە ثبت ٣٣، بە ثبت رسید.

انجمن چیا سبز طی چند روز اخیر با یک ابتکار جالب اقدام به ساخت قایقی از بطری‌های خالی رها شده در کنار دریاچه زریوار نمودند تا با این اقدام خود بار دیگر احترام به طبیعت را به آنان که بی‌توجه به این سرمایه‌های ملی با ریختن زباله‌های غیر قابل تجزیه این نگین سبز کردستان را خدشه‌دار می‌کنند یادآوری کنند.

هدف این انجمن در ساخت این قایق حرکتی نمادین در برابر معضلات مواد پلاستیکی رها شده در طبیعت و تبعات آن عنوان شده است که با وجود اینکه روز به روز کارخانه‌های بیشتری به بسته‌بندی ‌محصولات خود با مواد پلاستیکی روی می‌آورند، کمتر به برگشت مواد پلاستیکی به دنیای بازیافت فکر می‌کنند، بنابراین حرکت‌های نمادین اینچنینی می‌تواند تبدیل به جریان بزرگی شوند و جامعه را با مقوله بازیافت آشنا سازند و استفاده از وسایل به اصطلاح دور ریختنی (زباله)، برای ساخت وسایل کاربردی هم ارزان و هم تاثیر گذاریش بر مردم بیشتر است.
آشناسازی مردم با مقوله بازیافت، جاذبه گردشگردی برای شهر مریوان، برپایی جشنواره سالانه وسایل بازیافتی در مریوان و جلب حمایت‌ها برای نجات دریاچه زریبار از مهم‌ترین اهداف این طرح بوده است.

یک قایق با استفاده از 600 عدد بطری پلاستیکی،7 عدد گالن روغن، 4 عدد دسته بیل ساخته شده است، 6 کیلو سیم آروماتور بندی، 48 متر میلگرد، 2 عدد چسب آکواریوم، 20 عدد سیم جوش، 4 متر توری فلزی، 4 متر نایلون و 3 متر فوم از دیگر تجهیزات استفاده شده در ساخت این قایق است.

ساختن قایق با بطری


قالب اصلی برای نصب بطری‌های روی آن میلگرد پرت بوده و در مجموع از انواع بطری‌های پلاستیکی شامال بطری‌های آب معدنی، نوشابه، دوغ، دلستر و غیره که در کنار دریاچه زریبار رها شده بود ساخته شده است.
از گالن‌های روغن برای ساخت صندلی و پاروها قایق استفاده شده و برای متصل کردن بطری‌ها به هم از سیم آرماتور بندی و برای چسب کردن درب بطری‌ها نیز از چسب آکواریوم استفاده شده و کف قایق از فوم و قسمت زیرین آن نیز از توری فلزی ساخته شده است.

23231

 

کد خبر 345958

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۳
    17 0
    دم هر کی به فکر محیط زیست ایرانه گرم گرم
  • رضا RO ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
    2 1
    ای ول و دمشون گرم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین