نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که میلیون‌ها بیمار مبتلا به اختلالات روانی نباید از داروهای ضد افسردگی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان به تازگی دریافته‌اند که میلیون‌ها نفر از این بیماران نباید داروهای ضد افسردگی مصرف کنند؛ چون مغز آنها نسبت به این داروها مقاوم است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد: نیمی از بیماران به این داروها واکنش مثبت نشان نمی‌دهند در حالی که داروهای ضد افسردگی به عنوان ابزاری قدرتمند برای کمک به بیماران افسرده و ایجاد احساسات بهتر خلقی در آنها شناخته شده هستند.

مصرف این داروها به طور معمول سبب افزایش هورمون شادی موسوم به سروتونین می‌شود اما در افرادی که مغزشان نسبت به این داروها مقاوم است، مصرف دارو تاثیر معکوس می‌گذارد یعنی سبب کاهش تولید سروتونین می‌شود.

دکتر رنه هن محقق دانشگاه کلمبیا در نیویورک و دستیارانش خاطرنشان کردند: سلول‌های مغزی که معمولا با افزایش مصرف داروهای ضد افسردگی سروتونین بیشتری تولید می‌کنند در برخی افراد برعکس عمل می‌کنند و تولید سروتونین را کاهش می‌دهند.

بنا براین تحقیق، پژوهشگران توصیه می‌کنند که قبل از تجویز دارو پزشک متخصص حتما باید بتواند تشخیص دهد که کدامیک از بیماران نباید از این داروها استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، افرادی که به افسردگی شدید مبتلا هستند، معمولا با یکی از انواع داروهای ضد افسردگی درمان می‌شوند و گاهی ممکن است برای بیمار دو نوع دارو تجویز شود. انواع داروهای ضدافسردگی عبارت از سه حلقه‌ای‌ها، بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز و مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین هستند.

سه حلقه‌ای‌ها شامل ایمی پرامین، آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین هستند. این داروها اولین دسته از داروهای ضدافسردگی هستند که پیدایش آنها تحول بزرگی در درمان بیماران افسرده ایجاد کرد. از محاسن این داروها اثربخشی بالا و قیمت ارزان آنها است. ولی خواب آلودگی، افزایش وزن، خشکی دهان و تاری دید از عوارض جانبی بارز این داروها هستند که باعث می‌شود برخی از بیماران نتوانند آنها را تحمل کنند. همچنین این داروها ممکن است باعث کاهش فشار خون و اختلال در کارکرد قلب شوند و به همین سبب استفاده از آنها در سنین بالا و در بیماران قلبی می‌تواند مخاطره آمیز باشد. گروه دوم یعنی بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز شامل ترانیل سیپرومین هستند. مصرف کنندگان این دسته دارویی باید از مصرف غذاهای حاوی تیرامین مانند پنیر پرورده اجتناب کنند.

گروه سوم داروهای ضد افسردگی یا مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین از جذب مجدد سروتونین در سیناپس‌ها جلوگیری می‌کنند. این داروها عوارض جانبی کمتری دارند و از جمله آنها می‌توان به فلوکستین و فلووکسامین اشاره کرد. در حال حاضر به علت اثربخشی خوب، عوارض کم و در دسترس بودن، این دسته از داروها خط اول درمان را تشکیل می‌دهند. شایع‌ترین عارضه این دسته از داروها، عوارض جنسی شامل کاهش میل جنسی است.

گفتنی است، عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی معمولا با گذشت زمان به تدریج کم می‌شود. اگرچه داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی تولید شده‌اند، اما در درمان اختلالات اضطراب هم موثر هستند.

کد خبر 37908

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =