به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛نصرالله سجادی معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش در نشست خبری خودش که به بهانه بازی های آسیایی تشکیل شده بود در ابتدا از خبرنگارانی که اخبار این بازی ها را پوشش دادند تشکر کرد و گفت:«آنها نقش پر رنگ و زیادی در انعکاس اخبار داشتند و عملکرشان در این بازی ها خوب بود.در کل رسانه های جمعی نقش مهمی در توسعه ورزش دارند.»
او با بیان اینکه از مهرماه سال قبل برای بازی های آسیایی استارت زدند ادامه داد:«بازی های آسیایی پس از المپیک از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است.به همین دلیل در جلساتی که برگزار می کردیم همیشه برای سازمان دهی و حضور موفق در این مسابقات بحث می کردیم.کشورهای آسیایی در بیشتر رشتهها فعال هستند و اینجا میدان خوبی برای حضور در این رشتهها محسوب میشود چرا که در المپیک سهمیه وجود دارد.ما پس از برگزاری جلسات مختلف تصمیم گرفتیم تا 20 فدراسیون مدال آور را راهی این بازی ها کنیم.ما آنها را شناسایی کردیم و با توجه به محدودیت های مالی فدراسیون های مدال آور را اعزام کردیم.»
سجادی در ادامه حرف هایش درباره نقش ویژه بانوان و عملکرد آنها در بازی های آسیایی گفت:«با توجه به عملکرد موفق بانوان در چند دوره اخیر و تلاش آنها، سعی کردیم حمایت بیشتری صورت دهیم و مدالهای بیشتری نیز توسط بانوان کسب شد.ما شناسایی دقیقی انجام دادیم و دقیقا سهیمه هر استان در هر رشته را میدانیم. این موضوع کمک میکند تا در آینده قطبهای ورزش کشور را شناسایی و با توجه به محدودیت منابع برای آنها برنامهریزی کنیم.»
سجادی به تعداد حضور ورزشکاران ایران و قیاس آنها با کشورهایی مثل قزاقستان و ازبکستان و ..اشاره می کند و می گوید:«ما در این دوره 286 ورزشکار را به بازی های آسیایی اعزام کردیم اما در دوره قبل این تعداد 377 نفر بود.ضمن اینکه تعداد رشتههای اعزامی دوره قبل 27 رشته بود و در این دوره 22 رشته بود.حالا این اعداد و ارقام را قیاس کنید با کشوری مثل قزاقستان.آنها488 ورزشکار را در 32 رشته اعزام کرده بودند. همچنین تعداد بانوان آنها نیز به مراتب بیشتر بود. اگر میخواهیم در ورزش قهرمانی وارد رقابت شویم باید علاوه بر حمایت به بسترسازی مناسب یعنی منابع، امکانات، تجهیزات، دانش و منابع انسانی نیز توجه داشته باشیم. باید به یاد داشته باشیم که کشورهایی مانند تایلند، ازبکستان، تایوان هنگکنگ و مالزی و قطر نیز فاصله زیادی با ما ندارند.»
معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش عقیده دارد که کاروان ایران در هفدهمین دوره بازی های آسیایی بهترین عملکرد را در طول تاریخ داشته است.او برای این ادعایش دلیل می آورد و می گوید:« اگر بازیهای آسیایی تهران را که در آن 36 مدال طلا کسب کردیم را که کنار بگذاریم، معتقدم که این دوره بهترین نتیجه را به لحاظ کسب مدال گرفتیم. البته بازیهای آسیایی تهران نیز به این صورت بود که فوتبال 11 مدال طلا کسب کرد و واترپلو نیز 7 مدال طلا داشت که اگر با قوانین جدید حساب کنیم، 16 مدال طلا از آن دوره کم میشود و تعداد مدال طلای بازیهای تهران به 20 مدال میرسد که بدین شکل ما با 21 مدالی که این دوره کسب کردیم بهترین نتیجه را داشتهایم و این نتیجه با تمام کمبودها ومشکلات به دست آمده است.»
سجادی خبر از ارزیابی تک تک فدراسیون ها می دهد و می گوید:«بعد از تعطیلات روز دوشنبه با تک تک فدراسیون جلسه خواهیم داشت و ناظران ما ارزیابیشان را از تمام رشتهها به ما اعلام خواهند کرد تا در جلسات دقیق آنها را بررسی کنیم. برخی فدراسیونها نتایج خوبی گرفتند، برخی در حد انتظار ظاهر شدند و برخی از فدراسیونها نیز بسیار ضعیف بودند. به این شکل ما وضعیت تمام آنها را بررسی و نتایج را به زودی اعلام خواهیم کرد و مثلا بعد از این بررسیها، برنامههای آتیمان را خواهیم گفت.»
او از برخی فدراسیون ها هم که نتوانستند انتظارات را برآورده کنند انتقاد می کند و می گوید:«رشته های مثل جودو،فوتبال و دوومیدانی در این بازی ها ضعیف بودند.در این بین فوتبال بسیار ضعیف بود.نتیجه ارزیابی دقیقترمان را از نتایج آنها به زودی اعلام میکنیم چرا که آنها حتی چیزی که خودشان پیشبینی میکردند را هم نتوانستند رقم بزنند و فاصله زیادی با پیشبینیها داشتند.»
پس از حرف های سجادی خبرنگاری از او پرسید که وزارت ورزش چه برنامه ای برای رشد رشتههای پرمدال دارد که سجادی این واکنش را نشان داد:«ما قبل از بازی های آسیایی اینچئون کمیته ای را برای رشد ورزش های پایه به خصوص ورزشهای پرمدال تشکیل دادیم.نگاه ما به دوردست و آینده است تا در بازیهای آسیایی 2018 و 2022 مدالهای بیشتری کسب کنیم و برای رقابتهای المپیک تعداد سهمیههایمان را افزایش دهیم. این کار را برای رشتههایی که توان بالایی دارند و میتوانند سهمیه بیشتری کسب کنند انجام دادیم تا آنها در آینده بسیار بهتر ظاهر شوند.»
خبرنگاری از او پرسید که احتمال دارد رئیس فدراسیونهایی که در بازیهای آسیایی اینچئون ضعیف عمل کردند تغییر کنند که سجادی گفت:«ما باید مجموعه را به صورت کلی ارزیابی کنیم و نباید سریع به سمت تغییر برویم.باید بررسی کنیم و ببینیم که علت ناکامی چه چیزی بوده است.مسلما تغییر رئیس آخرین گزینه ما خواهد بود. آن هم در صورتی که برایمان مسلم شود همه چیز خوب بوده و مدیریت خوبی نداشتهایم.البته باید بگویم که تغییر روسای فدراسیونها از مسیر خودش صورت میگیرد که آن هم برگزاری انتخابات است و بنده به این شکل نگاه نمیکنم که خودمان رئیس را تغییر دهیم. باید نتایج را ارزیابی کنیم که امکانات به اندازه نبوده، مربی نتوانسته خوب عمل کند، مدیریت ضعف داشته و یا تجهیزات مناسب نبوده است و به این شکل میتوانیم ارزیابی دقیقتری داشته باشیم.»
خبرنگار دیگری از او درباره مسئول تدارکات تیم امید سوال کرد،اینکه تکلیف او چه شد و آیا واقعا در زندان های کره جنوبی است که سجادی این واکنش را نشان داد:«حرکتی که تدارکات تیم امید انجام داد جالب نبود اما این موضوع را خیلی بزرگ کردند.او نه در زندان است و نه بازداشت شده، بلکه فقط اجازه خروج از کره جنوبی را ندارد تا طبق قوانین و مقرارات این کشور تکلیفش مشخص شود. سفارت ایران در کره جنوبی نیز دنبال کارهای او خواهد بود و وقتی این دست اتفاقات چه در ورزش و چه در خارج از ورزش رخ دهد سفارت پیگیر کارها خواهد بود. آخرین باری هم که بنده با سفیر صحبت کردم اعلام کرد که این موضوع به احتمال زیاد با پرداخت جریمه حل خواهد شد.»
سوال بعدی خبرنگاران از او این بود.شما درباره نتایج ضعیف جودو، فوتبال و دوومیدانی حرف زدید اما نگفتید که وزنه برداری و شنا هم ناکام بودند که سجادی گفت:«نمیخواستیم در خصوص تک تک رشتهها صحبت کنیم. معتقدم وزنهبرداری نیز در حد خودش ظاهر نشد و حتی پیشبینی خودشان در مسابقات رقم نخورد. ما از وزنهبرداری بیش از اینها توقع داشتیم اما باتوجه به مسائلی که پیش آمد آنها نتوانستند خوب ظاهر شوند.»
معاون ورزش قهرمانی درباره اینکه وزارت ورزش و جوانان چه برنامهای برای کسب کرسیهای جهانی دارد تا حق ورزشکاران ایران ضایع نشود، گفت:«چاره کار فقط کسب کرسی نیست و ما باید حق ورزشمان را به گونه دیگری بگیریم. ما اکنون در عرصه آسیایی مسئولیت لازم را نداریم و برای کسب مسئولیت نمیتوان با یک شب و 2 شب کار، مسئولیت گرفت بلکه باید سرمایهگذاری کرد و مسائل مهمی را در نظر گرفت و در فدراسیونهایی که شانس بیشتری برای کسب کرسی داریم شرکت کنیم تا جایگاهمان را بالاتر ببریم. به نظرم ابتدا باید در هیئت اجرایی کنفدراسیونها حضور پیدا کنیم و سپس به سمت کرسیهای نایبرئیسی، دبیرکلی و ریاست برویم. این موضوع نیاز به کار و زمان دارد و البته دور از نگاه ما نیست و برای این کار برنامهریزی داریم.البته من موافق نیستم که اگر رئیس فدراسیون کشتی آسیا یا دیگر رشتهها ایرانی باشد ما میتوانیم از حقخوریها جلوگیری کنیم. در بازیهای آسیایی و رشتههای که حقخوری شد رقیبانمان کرهای بودند و از قبل هم گفتم که ممکن است چنین اتفاقاتی رخ دهد و نتایج نزدیک را به میزبان بدهند اما این مسئله صرفا اعمال نفوذ افراد حاضر در فدراسیونهای بینالمللی نبود و نباید اینگونه فکر کنیم که اگر کرسی بینالمللی داشته باشیم حق ما را نمیخورند.»
سجادی که سعی می کرد به همه سوالات پاسخ بدهد وقتی با این سوال روبرو شد که گودرزی اعلام کرده فدراسیون فوتبال نیاز به اصلاحات دارد و از نظر او این اصلاحات چه چیزی خواهد بود، گفت:« مطمئنا نتایج فوتبال را بررسی میکنیم و باید بگویم فوتبال ما توقعات را برآورده نکرده و با توجه به توقعی که در جامعه وجود دارد و استعداد و توانی که ما داریم و البته هزینههایی که میشود، فوتبال باید بهتر از اینها نتیجه بگیرد. تخصیص منابع فقط بحث مالی نیست بلکه امکانات و تجهیزاتی که به فوتبال اختصاص داده میشود بسیار مناسب است اما برونداد این امکانات مشخص نیست.»
معاون ورزش حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش در بخش دیگری از حرف هایش گفت:«در فوتبال در ردههای مختلف مشکل داریم و این موضوع برای حضور در جام ملتهای آسیا نیز مشکلساز خواهد شد. ما با قرقیزستان مساوی میکنیم و از تیم درجه 2 آسیا یعنی ویتنام 4 بر یک شکست میخوریم. تیم نوجوانان نیز از تایلند شکست میخورد و این نشان میدهد که فدراسیون فوتبال باید فعال باشد و تحلیل داشته باشد و کمیته فنی و مربیان نیز باید پاسخگو باشند.سهمیه المپیک یکی از برنامههای ماست و مسئولان فدراسیون فوتبال باید در این خصوص برنامه داشته باشند. آذر ماه جلسهای را با مسئولان فدراسیونها برگزار کردیم و از فدراسیون فوتبال خواستیم که از الان استارت بزنند. یک تیم یا باید خوب بازی کند و امید به سهمیه المپیک داشته باشد یا اینکه مدال بگیرد که فوتبال هر 2 مورد را نداشت.»
251 43
نظر شما