۰ نفر
۲۸ دی ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۴

در میان اسرائیلی‌ها کم نیستند کسانی که از سفر به آلمان سرباز زده و از خرید کالاهای تولید آلمان خودداری می‌کنند

سارا معصومی : شش دهه پس از حادثه هولوکاست، کابینه دولت اسرائیل برای نخستین بار مهمان قلب تفکرات نازی در خاک آلمان است. برلین امروز میزبان بنیامین نتانیاهو نخست وزیری رژیم اسرائیل و تعدادی از اعضای کابینه اوست. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم میزبان رسمی این دیدار است . ایران، صلح فلسطین - اسرائیل و آزادی گلعاد شلیط سرباز اسرائیلی در بند حماس محورهای این دیدار اعلام شده است . بحث در خصوص تغییرات جوی و همکاری‌های اقتصادی هم بی‌شک در حاشیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت . پیش از این قرار بود این دیدار در اواخر فوریه انجام شود اما تب و عفونتی که آقای نخست وزیر را خانه‌نشین کرد، مانع از این سفر شد .


نتانیاهو در دیدار با اعضای کابینه پیش از این سفر گفت: رابطه حسنه با آلمان برای ما از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است . این رابطه برای بهبود اقتصادی ، سیاسی و امنیتی ما حائز اهمیت است .
در جریان هولوکاست شش میلیون یهودی توسط نازی‌ها قتل‌عام شدند. اسرائیل سه سال پس از پایان جنگ جهانی دوم تاسیس شد . در جریان این سالها ،آلمان 39 میلیارد دلار به بازماندگان هولوکاست غرامت پرداخت کرده است . 250 هزار نفر از این افراد هنوز زنده هستند. در میان اسرائیلی‌ها کم نیستند کسانی که از سفر به آلمان سرباز می‌زنند و از خرید کالاهای تولید آلمان خودداری می‌کنند. از زمان ازسرگیری رابطه میان اسرائیل تازه‌تاسیس و المان در سال 1965، آلمان اصلی‌ترین متحد بی‌بدیل اسرائیل در صحنه بین‌المللی بوده است . پس از ایالات متحده و چین، المان سومین شریک اقتصادی اسرائیل محسوب می‌شود. در خاورمیانه نیز آلمانی‌ها نقش چشمگیری در برقراری صلح و البته پرونده هسته‌ای ایران بازی می‌کنند .


پیش از این دیدار در آلمان، آنگلا مرکل و کابینه‌اش در ماه مارس سال 2008 به مناسبت شصتمین سالگرد استقلال اسرائیل به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده بودند . در جریان آن سفر سه روزه، مرکل در پارلمان اسرائیل با نمایندگان صحبت کرده و از حادثه هولوکاست ابراز انزجار و شرمساری کرد. بیست دقیقه صحبت مرکل در کنست او را نزد اسرائیلی‌ها محبوب کرد . المان و اسرائیل از این پس بر اساس توافق انجام گرفته سالی یک‌بار دیدار در سطح اعضای کابینه خواهند داشت . آلمان با پنج کشور دیگر هم همین قرارداد سیاسی را دارد .
سفیر اسرائیل در آلمان در فاصله سالهای 2000 تا 2007 در خصوص این سفر به خبرنگاران گفت: این سفر و این‌قبیل مراودات سیاسی برای اسرائیل حائز اهمیت است چرا که ما به شرکای استراتژیک بسیاری در سطح بین‌المللی نیاز داریم.


آلمان نیز مانند سایر کشورهای اروپایی در مناقشه میان فلسطین و اسرائیل تاثیر چندانی ندارد . بیشترین سهم در اختیار ایالات متحده است اما المان نیز مانند دیگر کشورهای قاره سبز بودجه بالایی برای کمک به فلسطین مدنظر گرفته است . آلمان تنها کشور اروپایی است که در جریان پرونده تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل نقش میانجی را بازی می‌کند . شلیط از سه سال و نیم پیش در اختیار نیروهای حماس در نوار غزه است . پیش از سال جاری میلادی دو طرف طرح تبادل شلیط با یک هزار اسیر فلسطینی را به پایان رسانده بودند اما ناگهان همه‌چیز بر هم ریخته و تبادل اسرا ناکام ماند .

در بحث پرونده هسته‌ای ایران هم اسرائیل از تلاش‌های آلمان برای اعمال فشار بر تهران همواره استقبال کرده است . رهبران تل‌اویو ادعا می‌کنند که تهران در مسیر دستیابی به تسلیحات هسته‌ای قرار گرفته است . تهران اما با رد این ادعا بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید دارد . اسرائیل تا‌کنون بارها هشدار داده است که در صورت ناکامی غرب در حل پرونده هسته ای ایران با استفاده از ابزارهای صلح‌آمیز، تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار خواهد داد . شش وزیر در جریان این سفر نتانیاهو را همراهی می‌کنند . وزرای دفاع و امور خارجه از این جمله افراد هستند که دیدارهای جداگانه‌ای با همتاهای آلمانی خود خواهند داشت .

 

 

کد خبر 38036

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین