سایت صدای اقتصاد نوشت:

چهار گروه شغلی پزشکان، اساتید دانشگاه، وکلا و قضات هدف مجلسی ها برای حذف یارانه نقدی قرار گرفتند. بعد از آنکه کمیسیون تلفیق مجلس حذف یارانه نقدی خانوارهای با درآمد بیش از 2.5 میلیون تومان در ماه را تصویب کرد، به سراغ چند گروه شغلی رفت و پیشنهاد حذف یارانه نقدی آنها در سال آینده را آماده طرح در صحن علنی مجلس کرد. اساتید دانشگاه یکی از چهار گروه هدف این کمیسیون برای خط خوردن از جمع یارانه بگیران در سال آینده هستند.
این گروه نظرات مختلفی نسبت به این بحث دارند، برخی مخالف و تعدادی هم موافقند اما طرح اینگونه موضوع، چندان مورد رضایتشان نیست. سایت صدای اقتصاد نظر برخی از اساتید اقتصادی کشور در مورد این مسئله را جویا شد که در جدول زیر آمده است.

اساتید اقتصاد

دیدگاه

فرشاد مومنی

(استاد دانشگاه علامه طباطبایی)

مخالف / هیچ پشتوانه علمی برای این تصمیم وجود ندارد. باید از دولت و مجلس خواست که به جای این نوع برخوردهای جزئی نگر و غیربرنامه ای، یک راهکار اصولی برای این مسئله اتخاذ کنند. این طرز برخورد که دهها ابهام و ناسنجیدگی به همراه دارد، قطعا گره ای از مشکلات کشور رفع نخواهد کرد. بنده شخصا برای دریافت یارانه نقدی ثبت نام نکرده بودم و به تمام دوستان هم گوشزد میکردم که ما هم به لحاظ اخلاقی و هم از نظر حرفه ای، نباید با این سیاست نادرست همراهی کنیم.

حسین راغفر (استاد دانشگاه الزهرا)

موافق / اجرای این تصمیم مشکلی ندارد و می توان آن را اجرایی کرد اما به نظرم راهکارهای بهتری برای اصلاح پرداخت یارانه نقدی وجود دارد. بهترین راهکار آن بود که طبقه پایین و نیازمند شناسایی شده و پرداخت یارانه نقدی تنها به این گروهها معطوف شود.

محمد خوش چهره (استاد دانشگاه تهران)

موافق / حذف یارانه چهار گروه شغلی گرچه از نظر حجم و رقم، قابل توجه نخواهد بود اما اثر روانی و تبلیغاتی مثبتی به همراه دارد. در عین حال حذف یارانه این چهار گروه در میزان صرفه جویی منابع یارانه ای تاثیرگذار نخواهد بود.

عباسعلی ابونوری (عضو هیات علمی دانشگاه آزاد)

مخالف / این نوع طبقه بندی کردن گروههای شغلی هیچ مبنای عینی قابل قبولی ندارد. زمانی که اعلام می شود که چهار گروه شغلی از دریافت یارانه حذف خواهند شد، اینگونه القا می شود که این چهار گروه جزو مرفه ترین طبقات جامعه هستند در حالیکه اینگونه نیست. به طور مشخص آن رفاهی که برای اساتید دانشگاهی تصور شده، وجود ندارد و به همین دلیل است که بسیاری از اساتید پس از بازنشستگی باز هم برای تدریس به دانشگاه باز می گردند.

جمشید پژویان (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)

مخالف / واقعا برای مجلسی که چنین تصمیمی اتخاذ کرده باید متاسف بود. این تصمیم بدین معناست که فرهیخته ترین افراد جامعه را از دریافت یارانه حذف کنند اما به جای آن به یکسری تاجر و بازاری و دلال یارانه پرداخت شود. این یک خیانت است.

مهدی تقوی (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی)

موافق / این سیاست بدی نیست اما تعداد زیادی از افراد جامعه را در بر نمی گیرد. زیرا زمانی که دولت از مردم خواست که از دریافت یارانه انصراف دهند، بسیاری از اساتید دانشگاه و پزشکان از دریافت یارانه انصراف دادند. البته در عین حال معتقدم که طرح اینگونه مسئله چندان جالب توجه نیست که در رسانه ها اعلام شود که یارانه چند گروه شغلی مشخص حذف می شود.

3535

 

 

 

کد خبر 399491

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    13 1
    یک استادیار دانشگاه ماهی ۲میلیون سیصد هزار تومان درآمد دارد یک استاد تمام با حداقل ۵۵ سال سن ماهی ۴ میلیون درآمد دارد بر چه اساسی این طبقه بندی صورت گرفته است؟ پس تاجرها بازاری ها مغازه دارها و خیلیاز شغلهای دیگه که درآمدی بسیار بیش از این دارند چی؟ راحت ترین کار اینه که گروههایی که حقوق بگیر دولت هستند و حقوق مشخصی دارند را هدف قرار دهیم
  • بی نام A1 ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    3 13
    به عنوان یک هیات علمی موافقم و خوب است که این نگرش تریوج شود.یارانه باید برای توسعه کشور استفاده شود نه پول تو جیبی ملت باشد
  • بی نام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    11 2
    بنده همسر یک هیات علمی دانشگاه هستم . حقوق همسرم، کفاف مخارج خانواده چهار نفری را نمی دهد. الان حقوق هیات علمی با حقوق کارمندان دانشگاه ها تفاوت چندانی ندارد. با این محارج سنگین مسکن اجاره ای، بچه ها، از پوشک و شیر خشک، خورد و خوراک و ...
  • احمد IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    7 4
    اساتید دانشگاه و قضات حقوقشان به مراتب کمتر از یک متصدی سوپرمارکت دو در سه متر داخل شهر هست. اساتید و قضات در عین حال مالیات خودشان را هم تمام و کمال می دهند. بیشتر شغل های آزاد با درآمد های بعضاً بیش از هزار برابر این دو قشر به مراتب کمتر مالیات می دهند و از یارانه هم نمی گذرند. نقص اطلاعات دولت و مجلس نباید منجر به تبعیض در جامعه شود.
  • چالاشی A1 ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    3 4
    حذف یارانه ثروتمندان یک خواست ملی هست اکثر مردم خواستار ان هستند. اجرای این طرح باید ارام ارام وبا ارامش خاص و سر صبر انجام بشود. عجله ایی نیست. تنها حقوق که ملاک نیست. تعدادماشین و املاک خانواده ها بیشتر هست قطعاً کسانی که بیش از یک ماشین وخانه دارند قطعاً وبه طور یقین احتیاجی به یارانه ندارند. حذف یارانه نقدی ثروتمندان کمک شایانی به کاهش نقدینگی و کاهش تورم و توسعه عدالت و کاهش کسری بودجه دولت خواهد داشت.
  • کامل وارسته A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    9 13
    من از این همه تردید نمایندگان و وزرای کابینه شگفت زده شده ام . پزشکان ، اساتید ، قضات و وکلا و . . . ماهیانه ده میلیون تومان درآمد دارند . آیا با حذف مبلغ ناچیز 120هزار تومان یارانه این نوع شغل ها ، خسارت بزرگ مالی به این خانوار ها که اکثرا هم سه نفره هستند وارد می شود ؟ ؟ در حالی که اگر همین مبلغ را به یارانه ی یک تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی ره اضافه کنیم زندگی اقتصادی او متحول و دگرگون می شود . راستی چرا اراده ای برای قطع یارانه ی بنگاه داران و دلالان و . . . . ، که ماهی ده الی سی یا چهل میلیون تومان درآمد دارند ، وجود ندارد ؟ . چرا عدالت حضرت علی یادمان رفته ؟
    • بی نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
      6 3
      آقای محترم چرا رو هوا حرف می زنی و بعد هم دم از علی میزنی؟؟ آیا تو میدانی کل این افرادی که یک پیشوند را یدک می کشند ثروت مند هستند؟ که با این حرارت صحبت می کنی؟ تو اصلاً میدونی یک هیئت علمی که پیشوند دکتر را یدک می کشدنه پزشک در بدو و حتی سالها پس از استخدام چقدر حقوق می گیرد که به او لقب ثروتمند را میدهی؟ هر موقع خواستی حرف بزنی اول اطلاعات خود را کامل بعد حرف بزن ، نه رو دلی . بعد بشین علی علی کن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین