ایران خودرو پس از 3.5 سال در سهم بازار از سایپا پیشی گرفت.

اوایل آبان امسال در نشستی نیمه خصوصی، قائم‌مقام مالی ایران‌خودرو که وظیفه تغییرات ساختاری این گروه را بر عهده دارد، علاوه بر اینکه گزارشی از به سود رسیدن شرکت و باز شدن نماد آن در بورس می‌داد، اظهار امیدواری کرد این گروه دی ماه امسال بتواند سهم بازار بیشتری از رقیب خود را در اختیار بگیرد. ایران‌خودرو سه سال و نیم پیش، در فروش از گروه سایپا جا ماند. تکیه‌گاه سایپا پراید بود. پراید نه تنها باعث بهبود وضعیت مالی سایپا شد بلکه مدیران بسیاری را با تکیه بر اوضاع مناسب مالی شرکت‌هایشان مطرح کرد.

پیش‌بینی جمشید ایمانی در آن جلسه نیمه خصوصی، با گذشت نه ماه از ابتدای سال تحقق یافت و ایران‌خودرو سرانجام با در اختیار گرفتن 47.89 درصد بازار و رشدی 15 درصدی از ابتدای سال، از سایپا که با رشدی 4 درصدی 47.75 درصد بازار را از آن خود کرده، پیشی بگیرد. در این مدت ایران‌خودرو بسیار انعطاف‌پذیر ظاهر شد و تمام تخم‌مرغ‌هایی را که داشت در سبد‌های مختلف چید و از همه آنها نیز بهره برد. پیش‌بینی می‌شود سه ماه پایانی سال که به طور سنتی همراه با افزایش تولید است، وضعیت این گروه را بهبود هم خواهد داد و سهامداران که سال گذشته به دلیل ضرر 123 میلیارد تومانی، سودی نگرفته‌ بودند، امسال تا اینجای کار نه تنها می‌دانند که به 72 درصد سود درنظر گرفته شده رسیده‌اند بلکه در انتظار اخبار بهتری هم هستند.

منتقدین البته فعلا در حال تحسین این گروه هستند اما همان‌ها هم می‌دانند رخوتی که در ایران‌خودرو وجود دارد، نمی‌تواند با چنین اقداماتی فراموش شود و شاید تکنیک‌های این گروه فقط باعث به حاشیه رفتن ضعف‌های آن در کوتاه‌مدت شده است. تخصیص بهینه منابع بر اساس اصل مزیت اقتصادی، بازنگری اساسی در تغییر ترکیب تولید و تغییر به سمت تولید محصولات سودآور و کاهش تولید محصولات زیان‌ده یا با حاشیه سود نامناسب، بازنگری اساسی در سیاست‌های صادرات، فروش قطعه به سایت‌ها و درکنار آن انضباط اقتصادی؛ از سوی مدیران این خودروساز به عنوان مهم ترین عوامل بهبود معرفی شده است. ایران‌خودرو ابایی ندارد از اینکه از افزایش حاشیه سود محصولات خود خبر دهد. تغییر استراتژی تولید به سمت تولید محصولات سودآور از ابتدا در برنامه مدیریت جدید قرار گرفت و بدین‌ترتیب نسبت حاشیه فروش شرکت بهبود یافت و از 16درصد به 5/17درصد رسید که البته رقم بزرگی است و شاید در بازارهای انحصاری همچون ایران بتوان به آن رسید.  

سال آینده شرایط تغییر خواهد کرد. سایپا علاوه بر آنکه همچنان می تواند به پراید تکیه کند، با افتتاح سایت سامیار کاشان، مروارید و مینیاتور را عرضه خواهد کرد. پارس‌خودرو (زیرمجموعه سایپا) تولید خودروهای بالای 25 میلیون تومان را افزایش خواهد داد و خانواده تندر که هر روز در میان ایرانی‌ها محبوب‌تر می‌شود پارس‌خودرو را به ایران‌خودرو ترجیح می دهد. با این حال بسیاری معتقدند ادامه انعطاف‌پذیری ایران‌خودرو به معنی ادامه مسیر با برتری خواهد بود. شاید همین انگیزه‌ای برای سایپا هم باشد.

کد خبر 40364

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صائب IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۹
    0 0
    بدبخت مائیم که باید فرغون های ایران خودرو را به اسم خودرو سوار شویم و تحمل کنیم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین