عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است: اگر ما در امر به معروف و نهی از منکر تندروی کرده و از مسایل مهم دیگر غفلت کنیم، آن زمان این امر به معروف و نهی از منکر، خود منکر می شود و به جای اینکه جامعه را اصلاح کند، نتیجه عکس می دهد و موجب فساد جامعه می شود.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، آیت الله دکتر هاشم هاشم‌زاده هریسی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی اما وسیع و فراگیر است افزود: امروز در جامعه تنها به یک یا دو مورد از جمله مساله حجاب به عنوان امر به معروف و نهی از منکر حساسیت نشان داده می شود، اما مساله این است که ما چنان بر گناهان صغیره تمرکز کردیم و نسبت به آنها حساسیت داریم که از گناهان کبیره چشم پوشیدیم.

وی درمورد منظور رییس جمهوری از اینکه امر به معروف و نهی از منکر تنها مختص به احکام الهی نیست، گفت:‌ دکتر روحانی قصد داشت بیان کند که امر به معروف و نهی از منکر مصادیق فراوان دیگری دارد که گناهان کبیره است و جامعه را بهم می ریزد و انسان ها، مردم و جهان را از اسلام، نظام و انقلاب دور می سازد.

هریسی با بیان اینکه مسایل بسیار مهمی وجود دارد که در جامعه مغفول واقع شده در صورتی که آنها هم امر به معروف و نهی از منکر هستند ادامه داد: کسانی که متولی امر به معروف و نهی از منکر هستند باید جامعه نگر باشند و مرزهای بلند را ببینند و با کسانی که با استفاده از اقتدار و قدرت کاری می کنند که به ضرر مردم تمام می شود، با صحبت هایی پشت تریبون آبروی کسی را ریخته و حرمت می شکنند، حق الناس می کنند، خلاف قانون رفتار می کنند و جلسه کسی را بهم می ریزند، نیز برخورد کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: اگر ما در یک مساله ای تندروی کنیم و آن را به امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دهیم و از مسایل مهم دیگر غفلت کنیم، آن زمان این امر به معروف و نهی از منکر، خود منکر می شود و به جای اینکه جامعه را اصلاح کند، نتیجه عکس می دهد و موجب فساد جامعه می شود.

وی  با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر تنها برای ضعفا نیست بلکه برای مقتدرها نیز هست، گفت: اگر ما امر به معروف و نهی از منکر را در سطوح بالاتر از جمله ادارات، نهادها و غیره توسعه و گسترش ندهیم و آن را تنها به موارد ناچیز، کوچک و صغیر اختصاص دهیم، از ارزش و اعتبار می افتد و مسلما ضرر آن بیشتر از منفعتش است.

وی ادامه داد: ستاد و نهادهای آمران به معروف و ناهیان از منکر پیوسته باید به وسیله عالمان وارسته و افراد معتدل و آگاه به مسایل فکری، شرعی و اخلاقی آموزش داده شوند، تا این امر، نجات دهنده تلقی شود نه آزار دهنده. همچنین باید توجه داشت که پس از آموزش هم این افراد باید دائما مورد مراقبت و نظارات دقیق قرار گیرند تا از اشتباهات، انحرافات، لغزش ها و تندروی ها، کاملا پیشگیری شود و از ورود افراد تندرو و افراطی در مدیریت و اجرای این فریضه زیبا و مقدس الهی شدیداً جلوگیری گردد وگرنه خود این امر منشاء گناهان کبیره خواهد شد و آثار ضررش بسیار می گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری به امر به معروف و نهی از منکر اجرایی اشاره و تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر عمومی در حد نصحیت و تذکر است؛ اما یک امر به معروف و نهی از منکر اجرایی هم داریم که این امر توسط نهادهای مخصوص از جمله قوه قضاییه و نیروی انتظامی صورت می گیرد و آنها نیز باید براساس قانون و اخلاق رفتار کنند.

آیت الله هاشم زاده هریسی در پایان گفت: هر آنچه معروف است، خوب است و هر آنچه بد است، منکر است. با حساسیت ها و احساسات نمی توان این فریضه الهی را پیاده کرد. این امر، عقل، درایت، برنامه، آموزش و رعایت شرایط می خواهد و باید در برابر همه افراد قدرتمند و همچنین در برابر تجاوز به حقوق هر انسان و در برابر هر بدی انجام شود. اگر به این صورت عمل شود امر به معروف و نهی از منکر یک امر مبارکی خواهد بود.

4646

کد خبر 425740

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =