۰ نفر
۱۲ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۲

سرپرست سازمان صنایع کوچک مدعی است که رییس جمهوری مشکل حقوقی سرپرست ماندنش را حل کرده است.

نرگس رسولی: در حالی که مرکز پژو هش های مجلس به عنوان مرکز قابل اعتماد و محل  استناد  سایر ارگان هاست و در بررسی خود اعلام کرده است که" طرح آمایش صنعتی و معدنی از انطباق و سازگاری زیادی با قواعد آمایش سرزمین برخوردار نبوده و این سازگاری بیشتر در مکان یابی صنایع با فناوری پیشرفته (به صورت ناقص) و صنایع انرژی بر قابل مشاهده است. توزیع گسترده همه گروه های صنعتی و معدنی در همه استان های کشور فاقد توجیه اقتصادی و در تضاد با اصل مزیت نسبی و کمیابی منابع است. به عنوان نمونه صنایع شیمیایی و صنایع با فناوری پیشرفته در اکثر استان ها مکان یابی شده است و.. "

اما  اسفندیار حیدری، سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران این مرکز را فاقد نظر کارشناسی در بررسی این طرح خواند و گفت: هر کس و هر سازمانی برای این طرح تعبیری دارد .

به گفته وی این طرح یک طرح ویژه است و با توجه به عزم وزارت خانه این طرح باید اجرایی شود.

وی  که برای اولین بار پس از سرپرست شدنش در جمع خبرنگاران حاضر می شد،گفت: همچنین به تازگی مصوبه‌‏ای در کمیسیون زیر بنایی دولت به تصویب رسید که بر اساس آن معاونت نظام راهبردی رییس جمهور برای رفع مشکلات ناشی از آب، برق و گاز رسانی در شهرک‌‏های صنعتی ردیف اعتباری خاصی را به وزارتخانه‌‏های راه و ترابری، نیرو و نفت اختصاص دهد.

اسفندیار حیدری از تشکیل ستاد آب و برق خبر داد و گفت: در آخرین جلسه‌‏ای که با حضور وزرای نیرو و صنایع برای حل مشکلات شهرک‌‏های صنعتی برگزار شد دو ستاد آب و برق با حضور نمایندگان تام‌‏الاختیار این وزارتخانه تشکیل شد.

سرپرست سازمان صنایع کوچک وشهرک‌‏های صنعتی ایران، با بیان این مطلب اظهار داشت: با این اقدام بسیاری از مشکلات مربوط به تامین آب و برق در شهرک‌‏های صنعتی مرتفع خواهد شد.

سرپرست سازمان صنایع کوچک وشهرک‌‏های صنعتی با بیان اینکه هم اکنون این مصوبه در حال اجرا است و هنوز ابلاغ نشده است، تصریح کرد: با اجرای آن، قسمت اعظمی از مشکلاتی که مابین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‏های صنعتی با شبکه‌‏های توزیع استانی وجود دارد مرتفع خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تداوم سرپرستی‌‏اش بر سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‏های صنعتی، گفت: وزیر صنایع تشخیص داده‌‏اند که سرپرست باشم و فرقی نیز در برنامه‌‏هایم ندارد، تنها در ارائه خواسته‌‏هایم متفاوت است.

حیدری درباره مشکل حقوقی سرپرست ماندنش نیز خاطرنشان کرد: این مشکل را به ریاست جمهوری اعلام شده و برطرف شده است.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره کمبود زمین برای شهرکهای صنعتی گفت: برای جبران کمبود زمین شهرک‌‏های صنعتی در کلان شهرهای همچون تهران طرحی را برای ایجاد آپارتمان‌‏های صنعتی در دستور کار داریم.

وی ادامه داد: همچنین طرحی را برای بردن شهرک‌‏های صنعتی و های‌‏تک به این کلان شهرها داریم که بر اساس آن می‌‏توانیم تا فاصله 120 کیلومتری این شهرها وارد شویم البته این طرح هنوز نهایی نشده است.

حیدری درباره انتقال برخی از صنایع مثل ایران‌‏خودرو و سایپا، تصریح کرد: این امر مربوط به صنایع بزرگ است و در حیطه وظایف ما نیست و البته بعید می‌‏دانم در شهرک‌‏های صنعتی با توجه به حجم زمین مورد تقاضای این صنایع بتوان زمینی در اختیار آنها قرار داد.

وی همچنین در مورد مشکل آب و برق این شهرک‌‏ها نیز افزود: با هماهنگی وزارت نیرو و صنایع دو ستاد برای برق و آب تشکیل شده است تا این مشکلات حل شود.

وی درباره طرح آمایش سرزمین نیز گفت: این یک بحث ویژه است که بر اساس نیازهای منطقه‌‏ای هر استان انجام می‌‏شود.

وی افزود: ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی و ارتقای سطح کیفی صنایع کوچک کشور طی 30 سال گذشته نقش ویژه‌ای در تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی ایفا کرده است؛ آن‌چنان که این بخش با نگرش معطوف به توسعه مناطق محروم در مسیر استقلال و خودکفایی کشور گام‌های بلندی برداشته است.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، گفت: بررسی عملکرد جهش قابل ملاحظه‌ای در حوزه ایجاد و توسعه صنایع کوچک صورت گرفته که نه تنها نیازهای اصلی توسعه اقتصادی, صنعتی کشور را تأمین کرده و زمینه‌ساز خودکفایی در بسیاری زمینه‌ها شده بلکه ایران را در منطقه به جایگاه ویژه‌ای ارتقا داده است.

به گفته حیدری, این سازمان در چارچوب وظایف اساسنامه‌ای و با تکیه بر توانمندی‌های خود و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و اجرایی کشور, زمینه شکل‌گیری و توانمندسازی صنایع کوچک و همچنین ایجاد و توسعه شهرک‌‏ها و نواحی صنعتی را دنبال خواهد کرد.

وی با بیان اینکه حدود 788 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد خاطرنشان کرد: از مجموع شهرک‌های صنعتی موجود در کشور حدود 333 شهرک و ناحیه صنعتی در 41 ماهه دولت نهم و بهره‌برداری رسیده که 158 درصد رشد داشته است.

حیدری تصریح کرد: در 41 ماهه گذشته 17 هزار و 478 فقره قرارداد واگذاری زمین با متراژ 6 هزار و 770 هکتاز با متقاضیان منعقد شده که نسبت به مدت مشابه قبل به ترتیب 33 درصد و 8 درصد رشد داشته‌اند.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: از 579 شهرک و ناحیه صنعتی به بهره‌برداری رسیده بیش از 371 شهرک دارای آب, 368 شهرک دارای برق, 143 شهرک دارای گاز هستند.

حیدری بر ارتقا و توسعه صنایع کوچک و نقش این صنایع در توسعه صنعتی کشور تاکید کرد و گفت: صنایع کوچک به منظور حفظ و افزایش اشتغال در بخش صنعت و حمایت از سرمایه‌های کوچک و در جهت توسعه مناطق کمتر توسعه یافته و همچنین سیاست‌گذاری و تنظیم حمایت‌های لازم از صنایع کوچک کشور تشکیل گردیده است.

وی با بیان اینکه یکی از افتخارات سازمان در دولت نهم برگزاری دوره‌های آموزشی برای صنایع کوچک است خاطرنشان کرد: سازمان در دولت نهم برای حمایت از صنایع کوچک حدود 2 هزار و 289 دوره آموزشی تخصصی برای 50 هزار و 591 نفر برگزار کرده است.

به گفته سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران, در راستای خدمات نرم‌افزاری در شهرک‌های صنعتی کشور و ارائه خدمات به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی, تعداد 9 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در شهرک‌های صنعتی عباس‌آباد, اشتهارد, اردبیل, شکوهیه قم, شمس‌آباد, زاهدان, زنجان, فناوری صنایع غذایی مشهد به بهره‌برداری رسیده است.

حیدری ادامه داد: در راستای توسعه خوشه‌های صنعتی کشور تعداد 37 خوشه صنعتی در مرحله مطالعه شناختی و 15 خوشه صنعتی در مرحله پیاده‌سازی قرار داشته و یک خوشه صنعتی نیز به بهره‌برداری رسیده است و این در حالی است که با برگزاری دوره‌های آموزشی تربیت عامل توسعه خوشه صنعتی, تعداد 288 نفر گواهینامه CDA و 14 نفر گواهینامه TOT دریافت کردند.

حیدری در ادامه مهمترین برنامه و سیاست‌های سازمان در خصوص شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سال 88 را پیگیری تشکیل شرکت خدماتی شهرک صنعتی در حداقل 30 شهرک صنعتی, تسریع در تکمیل شهرک‌ها و نواحی صنعتی قابل واگذاری, ایجاد و توسعه 7 شهرک فناوری صنعتی, تکمیل 25 مرکز خدمات فناوری در قالب اعتبارات تخصصی, تکمیل و راه‌اندازی و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و ترویج و تسریع ایجاد شهرک‌های صنعتی توسط بخش خصوصی خواند.

وی ادامه داد: توسعه خوشه‌های صنعتی با توجه به پتانسیل‌های منطقه‌ای و موقعیت جغرافیایی, فرهنگی, اقتصادی و اجتماعی, توسعه شبکه‌های کسب و کار و پیمانکار فرعی, نظارت بر بهره‌برداری مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و مجتمع‌های آی تی, حمایت‌های مالی از واحدهای کوچک, انجام مطالعات امکان‌سنجی مقدماتی طرح‌های صنعتی, انجام خدمات نرم‌افزاری و پشتیبانی از صنایع کوچک و غیره را از جمله برنامه‌های سازمان برای توسعه صنایع کوچک در سال آینده است.

وی خاطر نشان کرد: سازمان براساس سیاست‌های خود و دولت نهم بنا دارد توجه ویژه‌ای به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته داشته باشد, لذا در جهت تعامل با بانک‌ها, استقرار نظام برنامه‌ریزی, توسعه اطلاع‌رسانی به شرکت‌ها و واحدهای صنعتی, تعامل سازنده با استانداران و نمایندگان مجلس, توسعه منابع انسانی, برون سپاری فعالیت‌های سازمان, رعایت نظام مالی و صرفه‌جویی‌های منطقی گام‌های محکمی برداشته و برای سال آینده نیز بر پایه این موارد برنامه‌ریزی کرده است.

 

کد خبر 4647

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین