فضل‌اله معظمی، یک کارشناس اقتصادی معتقد است که «یکی از دلایل نرخ بالای سود بانکی، تنگنای مالی‌ای است که وجود دارد و تا زمانی که این تنگنای مالی وجود داشته باشد، هر تصمیمی که راجع به سود بانکی گرفته شود، جواب نمی‌دهد.»

فضل‌اله معظمی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در واکنش به اظهارنظر اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با این‌که یکی از راهکارهای رونق بورس را کاهش فوری نرخ سود بانکی دانسته بود، اظهار داشت: «کاهش نرخ سود بانکی با بخشنامه حل نمی‌شود.»

وی افزود: «چرا نرخ سود بانکی این‌قدر بالاست؛ در حالی که تورم پایین است؟ این به‌دلیل تنگنای مالی‌ای است که وجود دارد و تا زمانی که این تنگنای مالی وجود داشته باشد، هر تصمیمی که راجع به سود بانکی گرفته شود، جواب نمی‌دهد.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به راه‌های حل تنگنای مالی، تصریح کرد: «علت ایجاد تنگنای مالی این است که تعهدات بانک‌ها به سپرده‌گذاران زیاد است و همین الان هم برای پرداخت سود، کمبود دارند و با نرخ‌های بالا سپرده جدید می‌گیرند؛ این در حالی است که مصوب شده که بیشتر از 20 درصد نرخ سود سپرده نباشد.»

معظمی عنوان کرد: «برای این‌که این مشکل حل شود، دو راهکار بیشتر وجود ندارد؛ یکی کاهش سپرده قانونی بانک‌هاست که در بسته خروج از رکود مورد توجه قرار گرفته که به نظر تاکنون یک مقدار در این زمینه دیر عمل کرده‌ایم. دومین راهکار نیز، تعیین تکلیف بدهی دولت به بانک‌هاست که رقمی حدود 110 هزار میلیارد تومان است.»

وی متذکر شد: «راهکاری که من در این زمینه می‌بینم، این است که این بدهی می‌تواند از دولت با یک مصوبه‌ای به بانک مرکزی منتقل شود و یک بخش عمده‌ای هم از طریق تفاوت نرخ ارز می‌تواند حل شود.»

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «اگر این جابه‌جایی اتفاق بیفتد، عملا یک بخشی از منابع در سیستم آزاد می‌شود، ولی بانک‌ها از این شکلی که پیدا کرده‌اند، خارج می‌شوند. در این شرایط نرخ سود بانکی به صورت طبیعی پایین می‌آید.»

معظمی با بیان این‌که شرایط بورس معلول شرایط کلان اقتصادی است، تاکید کرد: «ما باید مسایل کلان اقتصاد را حل کنیم تا مشکلات بورس نیز حل شود و بازار سرمایه رونق پیدا کند.»

22539

 

 

کد خبر 473693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اميد A1 ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    4 74
    سود بانكي بايد تا ده درصد كاهش پيدا كنه.
    • بی نام IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
      52 1
      باید... همین بایدهاست که ما را به این روز انداخته است...
  • بی نام A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    52 9
    اقشار جامعه بهتر وبیشتر از هر اقتصاد دانی میدانن ولمس میکنند که تورم کاهش پیدا نکرده
    • بی نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
      23 10
      کاهش که پیدا نکرده 100 درصد افزایش هم داشته
    • بی نام A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
      13 23
      من منکر اوضاع افتضاح اقتصادی و نبود نقدینگی نیستم، ولی قیمت بیشتر اجناس چندان بالا نرفته، به این می‌گن کاهش تورم.
  • حسین IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    14 14
    بانکها سپرده های جدید میگیرند تا با آن سود سپرده گذاران قبلی را پرداخت کنند . متاسفانه در یک سیکل معیوب و واگرا گیر کرده اند که اگه چند ماه دیگه ادامه پیدا کنه ورشکست شده و پول مردم سپرده گذار هاپولی میشه . مواظب باشید مبالغ زیاد سپرده گذاری نکنید از ما گفتن بود .
  • مرتضی RO ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    32 8
    به نظر من سود بانکی نباید بیاد پایین اگر سود بانکی بیاد پایین احتکار کنندگان خونه قیمت خانه را میبرند بالا وام خرید خانه میره بالا. دو برابر قیمت خونه میره بالا باید زمین در اختیار نیاز مندان بذارند و وام ساخت خانه بدهند تا مشکل مسکن و سود بانکی و خروج از رکود مسکن حل شود
  • بی نام IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
    0 1
    از فردا رنگ رو دلال های ........ روشن میشه میان خون مردم تو شیشه میکنن