صدای اقتصاد نوشت: رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به سرمایه‌گذاری یک شرکت اتریشی فعال در حوزه تولید قطعات خودرو در ایران برای تولید مشترک گیربکس اتومات گفت: ایران آمادگی لازم را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با اتریش دارد.

همایش توسعه همکاری‌های تجاری ایران و اتریش، صبح امروز در اتاق تهران برگزار شد. در این گردهمایی نمایندگانی از فعالان اقتصادی ایالت اشتایرمارک اتریش که یکی از قطب‌های صنعتی این کشور است با تجار و صاحبان کسب‌و‌کار ایران ملاقات و پیرامون فرصت‌های همکاری گفت‌و‌گو کردند. همچنین در این گردهمایی تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق تهران و اتاق اقتصاد ایالت اشتایرمارک اتریش به امضا رسید.

همچنین در این گردهمایی تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق تهران و اتاق اقتصاد ایالت اشتایرمارک اتریش به امضا رسید. مسئولان دو طرف نیز علاوه بر نشست عمومی در افتتاحیه این همایش، دیداری دوجانبه برگزار کردند و در مورد توسعه روابط بین دو کشور و ارتباط بیشتر بخش خصوصی اتریش و دانمارک رایزنی کردند.

در هیئت تجاری ایالت اشتایرمارک اتریش که به‌سرپرستی وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ این ایالت به تهران سفر کرده است، گروه‌های مختلفی از صنایع این کشور حضور دارند. نزدیک به 50 فعال اقتصادی از حدود 20 شرکت اتریشی به‌همراه نمایندگانی از تشکل‌های بخش خصوصی این کشور در اتاق تهران حاضر شدند و با نمایندگان و فعالان بخش خصوصی ایران دیدار و گفت‌وگو کردند و پای میز مذاکره نشستند.

به‌دنبال افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک هستیم

در ابتدای این همایش مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران، به روابط دیرینه میان دو کشور اشاره کرد و گفت: پس از اجرای برجام و رفع تحریم‌ها، ایران به‌دنبال حفظ روابط اقتصادی و برقراری مناسبات جدید و بلندمدت است.

وی با ابراز اینکه اتریش کشوری است که از 360 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی بهره‌مند است، افزود: حجم روابط تجاری ایران و اتریش طی سال 2014 میلادی به حداقل مقدار خود طی سال‌های گذشته رسید به‌طوری که آمار نشان می‌دهد که در این سال، میزان مبادلات تجاری دو کشور به 218 میلیون دلار کاهش یافت.

خوانساری خاطرنشان کرد که تحریم نقش بسزایی در کاهش حجم مناسبات میان دو کشور داشته است و پس از توافقات اخیر و رفع کامل تحریم‌ها، انتظار می‌رود که مناسبات میان ایران و اتریش رشد قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

رییس اتاق تهران همچنین در همایش توسعه همکاری‌های تجاری ایران و اتریش، ظرفیت شکل‌گیری روابط میان دو کشور را بالا عنوان کرد و گفت: ایران کشوری است که با بازار حدود 300 میلیون نفری کشورهای همسایه خود، ارتباط تنگاتنگی دارد و شرکت‌های اتریشی می‌توانند طی همکاری با بنگاه‌های ایرانی از این بازار گسترده استفاده کنند.

خوانساری همچنین با اشاره به اهداف برنامه ششم توسعه که دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصد، کاهش نرخ تورم به زیر 10 درصد و تقلیل نرخ بیکاری به زیر 10 درصد در آن پیش‌بینی شده است، گفت: براساس این برنامه توسعه، ایران برای تحقق اهداف اقتصادی خود نیاز به جذب 250 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی دارد که شرکت‌های اتریشی می‌توانند سهم بسزایی در این زمینه داشته باشند.

رئیس اتاق تهران در همین زمینه به سرمایه‌گذاری یک شرکت اتریشی فعال در حوزه تولید قطعات خودرو در ایران برای تولید مشترک گیربکس اتومات اشاره کرد و افزود: اتاق تهران به‌عنوان بزرگترین پارلمان بخش خصوصی کشور، این آمادگی را دارد که در ترغیب و تشویق بخش خصوصی ایران برای توسعه روابط با اتریش گام‌های جدی بردارد.

سفر آتی روحانی به اتریش

وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اشتایرمارک اتریش نیز با ابراز خرسندی از اینکه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و شش کشور قدرتمند جهان در وین، پایتخت کشورش به سرانجام رسید، گفت: دوره پیش‌ِرو، به‌سود و نفع مردم هر دو کشور است و باید از این فرصت برای برقراری مناسبات جدید در بخش‌های مختلف استفاده کرد.

کریستین بوخمان، از میزبانی کشورش از رئیس‌جمهور ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: روابط دیرینه را اگر کنار بسط مناسبات سیاسی و اقتصادی پیش رو قرار دهیم به این نتیجه سوق پیدا خواهیم کرد که چارچوب منسجمی برای گسترش همکاری‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: پیش از این رئیس‌جمهور اتریش همراه با هیئتی به ایران سفر کرد و اکنون مقرر شده است، رییس‌جمهور ایران نیز در آینده نزدیک به اتریش سفر کند. این سفرها نه‌تنها بستری برای توسعه روابط سیاسی خواهد بود که تعمیق روابط سیاسی به پایه‌ای برای مراودات اقتصادی تبدیل خواهد شد.

بوخمان با بیان اینکه شرکت‌های بسیار موفقی هیئت اتریش را همراهی می‌کنند، افزود: اشتایرمارک یکی از 9 ایالت اتریش است و جمعیت آن به 1.3 میلیون نفر می‌رسد، حال آنکه جمعیت اتریش در کل، حدود 9 میلیون نفر برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: اشتایرمارک میان سایر ایالت‌های اتریش از نظر نوآوری سرآمد است و این موقعیت به‌دلیل وجود یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی اتریش در این ایالت ایجاد شده است. فناوری محرک پرقدرتی برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال محسوب می‌شود.

وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اشتایرمارک همچنین با یادآوری امکان‌پذیری برقراری ارتباطات فرهنگی میان ایران و اتریش، ابراز امیدواری کرد که گفت‌و‌گوهای اثربخشی میان فعالان اقتصادی دو طرف صورت گیرد.

وی گفت: حضور تجار و فعالان اقتصادی ایران و اتریش در این گردهمایی نشان‌دهنده علاقه دو طرف نسبت به توسعه مناسبات اقتصادی و مراودات تجاری است.

همکاری شهرها می‌تواند زمینه‌ساز همکاری دو کشور باشد

در ادامه این گردهمایی، گرهارد رووش عضو شورای شهر گراتس نیز گفت: اگر میان شرکت‌های بخش خصوصی دو کشور دادوستدی صورت گیرد، همزمان، شهرهای دو کشور نیز به هم نزدیک شده و همکاری‌هایی میان شهرها شکل خواهد گرفت.

وی افزود: مشکلات مشترک بسیاری میان شهرهای ایران و اتریش وجود دارد و شرکت‌هایی که این هیئت را همراهی می‌کنند، برای مشکلات شهری نظیر مدیریت آب و فاضلاب و دفع زباله راه‌حل‌های خوبی دارند.

گرهارد رووش گفت: ما باید منابع شهرها را هرچه بیشتر حفظ کنیم و حفظ این منابع نیازمند دانش بالایی است.

وی با اشاره به شکل‌گیری همکاری میان شهرهای تبریز و گراتس گفت: سفیر وین پیشنهاد این همکاری را ارائه کرد. ما یقین داریم که میان این دو شهر، نقاط اشتراک بسیاری وجود دارد؛ هر دو، جزو شهرهای سنتی بوده و به توسعه علاقمند هستند.

گرهارد رووش به‌عنوان رییس سازمان توسعه تجارت و گردشگری شهر گراتس با اشاره به اینکه این شهر در یونسکو نیز ثبت جهانی شده است، افزود: همکاری شهرها می‌تواند زمینه‌ساز همکاری دو کشور باشد. این همکاری در راستای منافع شرکت‌های دو طرف خواهد بود.

افزایش همکاری‌های میان اتاق‌های دو کشور

نایب‌رییس اتاق اقتصاد اتریش نیز با بیان اینکه این اتاق دارای 60هزار عضو است و 450هزار شرکت و بنگاه در این اتاق عضویت دارند، گفت: از میان این تعداد، 300 شرکت اتریشی در سطح جهانی پیشرو هستند.

روث، رشد تولید ناخالص ملی اتریش را بر پایه صادرات این کشور عنوان کرد و افزود: اتاق اقتصاد اتریش طی دست‌کم سه سال اخیر، تمرکز خاصی بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با تهران داشته است و با امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ها میان این اتاق و اتاق تهران، پیش‌بینی می‌شود که رشد همکاری‌ها توسعه بیشتری پیدا کند.

پس از این سخنان یک تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق تهران و اتاق اقتصاد اتریش به امضای دو طرف رسید تا در زمینه‌های مهمی چون تبادل‌ هیئت‌های تجاری، معرفی زمینه‌های همکاری مشترک و سرمایه‌گذاری و انتقال اطلاعات و داده‌های اقتصادی بین دو طرف همکاری بیشتری صورت گیرد. هم‌چنین پس از این مراسم، فعالان اقتصادی دو کشور برای انجام مذاکرات و گفت‌وگوهای مستقیم پشت میز مذاکره نشستند.

پیش از این نیز در آبان ماه سال جاری یک هیئت تجاری از ایالت سالزبورگ اتریش به اتاق تهران آمده بود که طی آن دیدار نیز علاوه بر مذاکرات مستقیم فعالان اقتصادی دو کشور، تفاهم‌نامه‌ای میان اتاق تهران و اتاق سالزبورگ به امضا رسید.

22339

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 506525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =