اقتصادنیوز نوشت:کارشناسان معتقدند که سند اقتصاد مقاومتی ظرفیت‌های بسیار زیادی برای توسعه اقتصادی کشور دارد و می تواند به جهانی شدن کالای ایرانی کمک کند.

اقتصاد مقاومتی یکی از اسناد بالادستی نظام است که برخی از اقتصاددانان از آن به عنوان یکی از مدرن‌ترین اسناد اقتصادی یاد می شود. شاه کلید این سند، جمله اقتصاد درون‌زا و برون‌گراست که هویت این سند مهم اقتصادی کشور را تشکیل داده است. 

بسیاری از تولیدکنندگان کشور امیدوارند تا با اجرایی شدن این سند بتوانند در فضایی مساعد کسب و کار خود را رونق بخشند و محصولی را روانه بازار کنند که قابلیت صادراتی داشته باشد و بتواند در بازارهای جهانی برای خود جایگاهی به دست آورد.

کارشناسان معتقدند که سند اقتصاد مقاومتی ظرفیت‌های بسیار زیادی برای توسعه اقتصادی کشور دارد و می تواند به جهانی شدن کالای ایرانی کمک کند. از نظر آنان با مساعد شدن فضای کسب و کار و برداشته شدن موانع تولید، این استعداد در کشور وجود دارد تا محصولاتی را به تولید برساند که با بزرگان دنیا رقابت کرده از نظر قیمتی قادر باشد رقیبان خود را پشت سر بگذارد.

یکی از مهم‌ترین موانع پیش روی کسب و کار، موازی کاری نهادهاست که امور تولید را مختل کرده است. این موضوع ر خصوص جریان یکی از شرکت‌های آب معدنی بیشتر به چشم آمد و سبب شد تولیدکنندگان آب معدنی که با رنج و مصائب بسیار بازارهای منطقه را به نام خود کرده بودند، آن را بایک اظهار نظر مسوولان وزارت بهداشت از دست بدهند.

به نظر می رسد مسوولان کشور در خصوص تولید بهتر است دست از افشاگری های بی مورد بردارند و با توجه به اصول اقتصاد مقاومتی فضا را به سمتی هدایت کنند که کالای ایرانی هم برای مصرف کننده داخلی و هم برای مصرف کننده خارجی دارای اعتماد باشد. 

اقتصاد مقاومتی تولیدکنندگان ایرانی را ملزم می کند تا بازارهای جهانی را فتح کنند و تا جایی که می‌توانند در کشورهای منطقه نفوذ کنند. بدیهی است در این راه برندسازی در صنایع مختلف باید در دستور کار قرار گیرد و نهادهای مختلف کشور از این برندها به عنوان سرمایه ملی پاسداری کنند نه اینکه با افشاگری‌های بیمورد به برند سوزی روی آورند.

اقتصاد مقاومتی اگر درست اجرا شود کشور را به سمت تولید صادرات گرا سوق خواهد داد تا از وابستگی کشور به درآمدهای نفتی کم شده و بخش خصوصی سردمدار بزرگ صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی کشور شوند.

شاید در این میان نیاز است که احترام به مالکیت بخش خصوصی محترم شمرده شود و فضا به گونه ای به پیش برود که سرمایه گذاران در امنیت کامل و به دور از حاشیه سازی بتوانند اقتصاد مقاومتی را که شاه کلید اصلی آن تولید کالای ایرانی برای صدور به بازارهای جهانی است را اجرایی کنند.

اما تا وقتی که افرادی در کشور وجود دارند که از خریدار شرکت آلومینیوم المهدی به عنوان شر خر صنعتی یاد می کنند و یا انواع سنگ اندازی ها را بر سر راه یک فعال بخش خصوصی که سرمایه گذاری لازم را برای راه اندازی یکی از بزرگترین معادن سرب و روی دنیا، فراهم کرده، به وجود می آورند می توان به نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی دل بست.

آیا وقتی که بنیانگذاران صنعت نوین ایران نظیر، حاج محمتقی برخوردار، یا برادران لاجوردی، خیامی، ایروانی و . . . در غربت دل به باز پس گیری اموالشان خوش کرده اند و برخی آنها را خائن می نامند، می توان امیدوار بود کارآفرینان به عنوان فرماندهان واقعی اقتصاد مقاومتی وارد کارزار شوند؟ 

3535

کد خبر 522191

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۹
    12 0
    برداشت دلواپسان از اقتصاد مقاومتی خود تحریمی است. برای همین تلاش دارند به شرکت ها و سرمایه گذاران و دولت های خارجی القاء کنند که تحریم ها برمیگرده و سوئیفت وصل نشده و هیچ ادم عاقلی در ایران سرمایه گذاری نمیکنه تا مانع حضور اونها بشن و وقتی دولت به 35 سال تحریم هواپیمایی پایان میده و قرارداد خرید هواپیما میبنده اینها اعلام میکنند که سفارش هواپیما خجری بود در پهلوی اقتصاد مقاومتی. اینها میدونند که ناوگان هواپیمایی ایران بسیار فرسوده است و باید نوسازی بشه، میدونند که حمل و نقل و هواپیمایی یک رکن اقتصاد غیر وابسته به نفته، میدونند که رونق این صنعت موجب رونق توریسم که دیگر رکن اقتصاد غیر وابسته به نفت است هم میشه، اما مایلند کشور در رکود باقی بمونه تا از اب گلالود برای خود ماهی بگیرند.
  • بدون نام ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۹
    8 0
    وقتي در كشوري محصولات نرم افزاري جاهاي ديگر رو قفلش رو ميشكنند و يك صدم قيمت واقعيش رو پرداخت مي كنند، يعني اينكه علاقه اي به پرداخت حقوق مولف و به عبارت ديگر پيشرفت و توسعه واقعي ندارند. و با احترام عرض مي كنم اين اسناد بالادستي فقط شعاره .
  • بدون نام ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۹
    8 0
    من معتقدم علت اصلي به نتيجه نرسيدن برنامه هاي بيشمار و دهن پركن چشم انداز و افق و .... اينه كه، اولا ساختار اداري كشورمان به هيچ وجه يك ساختار ايده ال ولااقل مرسوم در دنيا نيست بطوريكه در ان تمام مسيوليتها مشخص باشد و وظيفه هر كس به طور مشخص با ذكر جزييات در قانون اساسي امده باشد. كشوري كه خواهان اين همه ارمان هست اونم در بهترين سطوح ، بايد قانون به شدت اجرا شود، بايد قانون يك جور معني بدهد، دوستان نميشود همه چيز را باهم خواست ، مسيولان بالا شما بايد هزينه بدهيد تا انچه را مي خواهيد بدست اوريد.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    0 0
    اقتصاد مقاومتي اول مرد مقاومتي مي خواهد كه در كشور ما......
  • نسل نیم سوز IR ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    0 0
    اقتصاد صادرات گرا با اقتصاد صداقت گرا پیش میره آیا تویوتا که میاد خودش فراخوان میکنه میگه فلان ماشینای من 100000 تاش از فلان تاریخ تا فلان تاریخ، این ایرادو دارن بیارین اصلاح کنیم، یا حتی ماشینو تعویض کنیم یا حتی پس بدین پولشو بگیرین برند سوزی داره میکنه یا برعکس یه ضرر شاید زیاد هم میده ولی به اندازه 100 برابر اون هم هزینه تبلیغات کنه، اینقدر جواب نمیده بلائی که این طرز تفکر یعنی لاپوشونی در بازار داخل ایجاد کرده و رکود ناشی از بی اعتمادی به برند داخلی از اونه، قابل صادر کردن نیست زرنگی به زرنگی کردن نیست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین