عملیاتی کردن شعار همت مضاعف کار مضاعف نیازمند دگرگونی در فرهنگ جامعه است زیرا فرهنگ عمومی آنگونه که شایسته است رشد پیدا نکرده است و بسیاری منافع فردی خود را بر منافع جمعی ترجیح می دهند و همین سبب شده است که حرکت به سمت توسعه دشوار شود.
ترجیح منافع فردی بر منافع جمعی از نگاه غیر کلان نشات می گیرد زیرا بسیاری در این صدد هستند که منافع خود را تامین کنند و در این مسیر حاضر هستند که منافع جمعی و ملی را فدا نمایند هرچند این نگاه به افراد خلاصه نمی شود و در بیشتر سازمان های دولتی نیز این فرهنگ حاکم است.
این فرهنگ در تارو پود زندگی ما نهادینه شده است به ترتیبی که تمام دستگاه های دولتی از آن فرهنگ متاثر شده اند و مشاهده می شود که هر سازمانی در صدد است تا بدون توجه به منافع ملی، منافع سازمانی خود را تامین نماید و هر مسئول سازمانی در صدد است اعتبارات بیشتری را جذب نماید.
این فرهنگ در رفتار مدیران بسیار مشهود است به گونه ای که در بررسی بودجه مشاهده می شود که هر مدیری بدنبال چانه زنی برای کسب بودجه بیشتر است که چنین رویکردی از نگاه جزیره ای نشات می گیرد زیرا هر فردی خود را یک مجموعه می داند و خود را در درون یک مجموعه تصور نمی کند.
نگاه جزیره ای یک مانع بزرگ محسوب می شود بخصوص اینکه این نگاه در مدیریت دولتی و عملکرد سه قوه به وضوح دیده می شود و همین زمینه ای را فراهم می کند که هماهنگی برای تامین منافع بوجود نیاید زیرا هر جزئی بدنبال این است که منافع خود را تامین کند که گاه در جهت عکس عمل می نماید.
البته بهره گیری از فرصت های موجود درسطح جامعه در گرومدیریت صحیح منابع انسانی است و برای تحقق این مساله باید ثبات مدیریتی وجود داشته باشد به هرحال یک جائی باید تکلیف این مساله روشن شود و افراد که در گیر کار کارشناسی هستند بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و فقط افراد در سطح کلان تغییر کنند و تازه بعد از تغییر بتوانند از جایگاه مشورتی برخوردار باشند تا فرصت های انسانی بیش ازاین از دست نرود.
عضو هیات رئیسه مجلس
نظر شما