سپیده سعیدی: بالاخره بعد از هشدار های بسیار زلزله شناسان رییس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد که زلزله در تهران به وقوع خواهد پیوست و نمی توان وقوع آن را کتمان کرد . باقری در حالی این خبر را اعلام می کند که بازهم برای مقابله با این بحران بزرگ اقدام قابل توجهی انجام نداده اند . دکتر بهرام عکاشه استاد زلزله شناسی دانشگاه تهران و موسسه ژئو فیزیک ایران در این رابطه اظهار می دارد که هر چه قدر هم مقابله با این بحران تجهیزات داشته باشیم باز هم بعد از وقوع حادثه تا چند روز تهران نمی تواند از نیروهای امدادی بهره بگیرد
به نظر شما تا چه اندازه این اعلام نظر از سوی مسئولان می تواند برای شهروندان تهرانی مفید باشد ،اینکه تهران زلزله می آید و این اتفاق حتمی است ؟
به هر حال جای خوشحالی دارد که این مسئله از سوی مسئولان اعلام شد و امیدوارم که آن را جدی بگیرند . گرچه در گذشته هم می دانستند اما در صدد نبودند که با زمین شناسان این مسئله را در میان بگذارند .اما به هر حال از میان مسئولان شهردار تهران دکتر قالیباف اعلام کرده بود 40 در صد بافت تهران بافت فرسوده است و اگر زلزله 7 ریشتری در تهران به وقوع بپیوندد بیش از 2 میلیون نفر دچار آسیب جدی می شوند . این گفته شهردار تهران بسیار هم منطقی است و پیش از این هم همه ما اظهار کرده بودیم که قرار است همین اتفاق بیافتد باید این سوال را از ایشان بپرسیم که حال برای این دانسته ها چه اقدامی باید انجام دهیم .
رییس سازمان مدیریت بحران اعلام کرده که گسلهای شمالی در حال تغییر هستند و این موضوع مختص به زمان حاضر نیست و امری طبیعی به شمار میرود. در طی چند ماه گذشته نیز 100 زلزله در اطراف تهران به وقوع پیوسته است .در این رابطه توضیح دهید .
با تایید حرفهای ایشان باید اضافه کنم که گسل شمال تهران از لواسان آغاز می شود و تا 90 کیلومتر به سمت غرب تهران ادامه دارد د. این گسل توانایی آن را دارد که تا 7 ریشتر زلزله به وجود آورد . اگر این اتفاق بیافتد شمال تهران با شدت 9 درجه مرکالی تخریب می شود . حتی ساختمانهای بتونی و فلزی هم آسیب می بینند . اما باید بگویم که ساختمانهای بتونی به هیچ عنوان سقفشان پایین نمی آید . مابقی شهر تهران هم با شدت 8 درجه مرکالی تخریب می شود.
|
شما در صحبتهای خود به این موضوع اشاره کردید که امکان نجات و امداد تا چند روز محال است ،دلایل خود را ذکر کنید .
بله به نظر من در ساعات اولیه غیر ممکن و در چند روز اول هم به سختی می توان به افراد امداد رساند شما در نظر بگیرید که تهران در حال حاضر ترافیکی غیر قابل کنترل دارد و نمی توان تهران را از ترافیک عاری کرد چگونه می توان این شهر را وقتی زیر رو شده است را دارای امکاناتی دانست که می تواند نیروهای امدادی را به موقع به مردم برساند . مسئله دیگر نیروهای آتشنشانی است . تهران دارای 100 پایگاه آتش نشانی است و البته 3000 آتش نشان داریم . چه کسی می تواند قول دهد که نیروها همگی خود دچار حادثه نشده باشند و چگونه می توان تضمین کرد که ماشین ها به موقع از آتش سوزی جلو گیری نمایند . زلزله به جز آوار با خود اتش هم به همراه دارد .
بسیاری از افراد به ویژه عامه مردم براین باورند که فعالیت های هسته شاید عامل زلزله باشند ،به خصوص زلزله های اخیر ،تا چه اندازه این باور به واقعیت نزدیک است؟
به هیچ وجه ربطی ندارد .فعالیت هسته ای در نهایت تاثیر گذاری تا عمق چند سانتی متری نفود دارد در حالیکه کانون زلزله ها در تهران در 15 تا 20 کیلو متری است . به طور کلی تشعشعات اتمی و خورشیدی اصلا مهم نیستند حتی عوامل هوا شناسی هم در این رابطه مطرح نیستند .
نظر شما