محصولات نمايشگاه توانمندي هاي معلولين و مددجويان بهزيستي كه شايد بار غم بر آن ها نشسته باشد چونان پخته از همت است كه چه بشقاب طلا، شيشه و قاب هاي آبرنگ باشد و چه قالي دار شده و چه چرم سوزن زده همه و همه براي ما تلنگري است تا توانايي هاي آن ها را كمتر نا ديده بگيريم.
اولين نمايشگاه استاني شرح خودباوري به منظور ارايه دستاوردهاي معلولان و ساير مددجويان بهزيستي با محور مهارت، كارآفريني و توانمندي ديروز در بوستان آزادي با 34 غرفه از سراسر فارس آغاز به كار كرد.
مليحه سبزي كار از معلولان جسمي حركتي شهرستان جهرم در خصوص تواناييهاي مددجويان بهزيستي استان مي گويد: حمل بشقاب هاي شيشه اي و ساير محصولاتمان تنها براي چند روز و شركت در اين نمايشگاه كوتاه مدت بسيار سخت بود اما اي كاش مسئولان به دنبال داير كردن غرفه هاي دائمي ويژه ارايه محصولات معلولان در شهرستان هاي فارس بودند و يا حداقل مكاني در شيراز وجود داشت كه ماهانه چند روز اين مددجويان فرصت ارايه توانمنديهاي خود را داشتند.
اين معلول جسمي حركتي مي افزايد: كارهاي هنري طلا شيشه، ويتراي و قاب هاي آبرنگ تنها چند مورد از فعاليت هايي است كه انجام مي دهيم و تمامی دوستان من همين اندازه و حتي بيشتر فعال هستند اما معلولان هنرمند در كشور و استان حمايت نمي گردند و به توانمندي هايشان چندان بها داده نمي شود.
سبزي كار مي گويد: با توجه به اينكه اين محصولات تنها منبع درآمدمان هست اگر يك مركز مطلوب به منظور ارايه آنها به مردم داشتيم با وضعيت بهتري رو به رو بوديم. نسا زارع نيز يكي از نابيناياني است كه در حالي كه به بافت تابلو فرش مشغول است بر حمايت بيشتر مسئولان تاكيد مي كند.وي مي افزايد: به دليل گراني نخ، خريد آن به هزينه بسياري نياز دارد اما تابلو فرش ها آن طور كه بايد از ما خريده نمي شود و اميدواريم در اين خصوص بيش از پيش توجه گردد.
مريم ملك حسيني كه ناشنوا است نيز مي گويد: حمايت مسئولان را ميخواهيم و اي كاش يكي به دادمان برسد.وي مي افزايد: برپايي نمايشگاه هاي دائمي مي تواند تا حدودي مشكلات معلولان توانمند را حل كند تا معلولان محصولاتشان را عرضه كنند، شايد اين قبيل فعاليت ها تضميني براي ما باشد.
حبيبه صالحي از مددجويان شهرستان ني ريز نيز كم بيناي شديد است. او كه به دليل بيماري ديابت نابينا شده كار نقاشي با رنگ روغن انجام مي دهد.
صالحي مي گويد: از سال 83 كه نابينا شدم تا 89 به خاطر معلوليت در خانه نشستم اما يك روز تصميم گرفتم كه دوباره فعاليت را آغاز كنم در حال حاضر علاوه بر نقاشي و قلاب بافي، كار بر روي پارچه را نيز انجام مي دهم و در تمامي اين سال ها تنها به يك چيز دست يافتم و آن هم اين كه خواستن توانستن است.
مدير كل امور اشتغال و كارآفريني بهزيستي كشور نيز در حاشيه نمايشگاه شرح خودباوري در شيراز مي گويد: برگزاري نمايشگاه هاي دائمي و فصلي به منظور عرضه و فروش محصولات مددجويان بهزيستي از اولويت هاي ما است.
مهناز كاشي مي افزايد: درخصوص برپايي بازارچه هاي ويژه جامعه هدف بهزيستي نياز به همكاري ساير ارگان ها از جمله شهرداري داريم.
وي يادآور شد: ما به دنبال بازاريابي خارجي و فروش كالا و محصولات معلولان و ساير مددجويان بهزيستي از طريق اينترنت و ديجي كالا و ساير فضاها هستيم و در اين خصوص در حال شناسه دار كردن محصولات هستيم.
كاشي گفت: سعي داريم محصولات توليد شده توسط معلولان و ساير مددجويان بهزيستي متناسب با نياز بازار شود و با سفارش گيري و بازاريابي محصولات مددجويان را به سمت مطلوب هدايت كنيم.
معاون اقتصادي استاندار فارس نيز مي گويد: توانمندي هاي معلولين فارس كه در نمايشگاه شرح خودباوري گرد آمده قابل توجه است و اين توانمندي ها مسئوليت ما را سنگين كرده است.
رحماني مي افزايد: ارايه اين محصولات توسط معلولان تلنگري براي ما است تا كارهاي بزرگتري را انجام دهيم.
وي تشكيل تعاوني هايي كه كار بازاريايي محصولات معلولان را در فارس انجام دهد قابل توجه مي داند و قول پيگيري و كمك در اين خصوص مي دهد. رحماني ارايه تسهيلات از طريق صندوق هاي مربوط به اين افراد را از جمله فعاليت ها مي داند و مي گويد: كار استانداري درخصوص اين قبيل نمايشگاه ها و فعاليت هاي بهزيستي نظارت است و وظيفه استانداري نيست كه به جاي ساير ارگان ها از قبيل بهزيستي كار كند اما بايد گفت كه تعاوني هاي ياد شده هم بدون حمايت استانداري شكل نخواهد گرفت و در اين خصوص همكاري مي كنيم.
مدير كل بهزيستي فارس نيز يادآور شد: 103 هزار معلول در فارس به سر مي برند كه هدف ما خود اتكايي آن ها و شركت در اقتصاد مقاومتي است.
دكتر موسوي مي گويد: در حال حاضر اشتغال عمده ترين مشكل معلولان استان است و جامعه بايد توانمندي هاي معلولين را باور كند اما در حال حاضر اكثر مردم و مسئولين به توانمندي هاي معلولين اعتقادي ندارند و اين نگرش بايد اصلاح شود. وي مي افزايد: در حال حاضر 35 درصد معلولان تحصيل كرده تحت پوشش بهزيستي استان بيكارند كه اين افراد داراي تحصيلات ليسانس به بالا هستند. دكتر موسوي مي گويد: بهزيستي داراي يك نمايشگاه دائم به منظور ارايه محصولات جامعه هدف است كه اين مركز در بهزيستي كوي زهرا واقع است و مددجويان شيرازي را به نحو مطلوبي پوشش مي دهد اما معلولان شهرستان ها به منظور ارايه محصولات داراي پراكندگي بسيار هستند كه اين مساله مشكلات بسياري را به وجود آورده است.
وي مي افزايد: اين مساله حلقه مفقوده اي بين توليد و فروش است كه با ايجاد تعاوني در بهزيستي استان قرار است اين مشكل رفع شود.
اولين نمايشگاه استاني شرح خودباوري كه ديروز در شيراز آغاز به كار كرد فردا شب به كار خود پايان مي دهد.
«خبرجنوب» نوشت: اینجا دستانی بر طرح ها نقش زده که اگرچه معلول است اما محدود نیست؛ این جا آیینه تمام نمای انسان هایی است که با خودباوری آن چنان توانمندیهایشان را به رخ کشیده اند که انسان های سالم ظاهری را متعجب کرده اند، آدم هایی که اگرچه مسئولند اما انگار مسئول نیستند!
کد خبر 558551
نظر شما