ایسنا نوشت:
25 آوریل (5 اردیبهشت ماه) روز جهانی مالاریاست. مالاریا را یک بیماری تبدار هزار چهره میخوانند که از قدیم در مناطق گرمسیر شایع بوده است. روش انتقال بیماری، طوری است که هوای گرم و مرطوب، شرایط مساعدتری را برای رشد آن فراهم میکند. انتقال مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل صورت میگیرد.
دکتر محمدرضا یعقوبی، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران مهمترین عامل کنترل بیماری را آگاهی افراد جامعه دانست و اظهار داشت: میزان آگاهی و اطلاعات مردم در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است، ولی متاسفانه آموزش بهداشت در زمینه آموزش جامعه و اطلاع رسانی چندان موفق نبوده است.
دکتر یعقوبی با اشاره به اینکه طرحهای تحقیقاتی متعددی توسط محققین کشور در صحرا و آزمایشگاه در دست اجرا است، گفت: در حال حاضر پشهبندهای اولیست که از خارج کشور وارد ایران میشوند، ارزشیابی میشود. این پشهبندها آغشته به سم پرمترین است و 5 سال حشره کش روی پشه بند دوام دارد و تهویه هوا در آن به راحتی انجام میگیرد.
وی ادامه داد: ارزشیابی این پشه بندها از 8 ماه پیش شروع شده و احتمالا تا یک سال دیگر ادامه دارد. اگر نتیجه خوبی حاصل شود در آینده برای کنترل مالاریا در کشورمان مقرون به صرفه خواهد بود. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هر ساله وضع حساسیت انگلهای مالاریا نسبت به داروهای مصرفی و نیز وضع حساسیت ناقلین اصلی نسبت به حشره کشهای مختلف سنجیده میشود.
به گفته وی، در سالهای اخیر در دنیا مطالعاتی در زمینه کنترل مالاریا با استفاده از روش GIS (استفاده از اطلاعات جغرافیایی) برای پیش بینی اپیدمیهای مالاریا انجام میشود ولی متاسفانه در کشور ما به این موضوع اهمیت داده نمیشود.
کارشناس سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه 90 درصد این بیماری مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و قسمتهایی از جنوب استان کرمان است، اظهار داشت: طبق آخرین آمار و اطلاعات در سال 88 تعداد مبتلایان به این بیماری در کل کشور حدود 8 هزار نفر بوده است.
دکتر یعقوبی عوامل مختلف را در کنترل این بیماری دخیل دانست و افزود: علت اینکه این بیماری نتوانسته است با موفقیت کامل کنترل شود، ناشی از مشکلات مربوط به مسائل فنی، اجرایی و وضعیت اجتماعی اقتصادی خانوادهها است و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشده باشد نباید توقع کنترل این بیماری را داشته باشیم.
نظر شما