آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان با حضور جمعی از هنرمندان،‌ مدیران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این مراسم که پنجشنبه هشتم مهر در کنار دریاچه زریوار و در فضای برپا شد علاوه بر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ماموستا شیرزادی امام جمعه مریوان و ماموستا رستمی نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان، حجت‌الاسلام رحیم جعفری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، مهدی شفیعی مدیر‌کل اداره هنرهای نمایشی و منصور مرادی نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام رحیم جعفری ضمن خیر مقدم به مقامات حاضر در اختتامیه، خطاب به جنتی گفت: «جشنواره تئاتر خیابانی جزو پیکره این سرزمین و این خطه از کردستان، یعنی مریوان است. مردم این شهر از فردا پیگیر برگزاری دوازدهمین دوره این جشنواره هستند تا با کیفیت بهتری انجام شود.»

او ادامه داد: «جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از روزهای بمباران و جنگ شکل گرفت البته چند سالی این جشنواره یا تعطیل بود یا در قالبی دیگر برگزار می‌شد، اما این روزها جشنواره در قالبی بین‌المللی در یکی از مرزی‌ترین نقاط ایران یعنی مریوان برپا می‌شود.»

حجت‌الاسلام جعفری با اشاره به جلسه‌ای که در سنندج با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت، گفت: «ما سه رویکرد کلی را پیگیری می‌کنیم: اول ایجاد فضای فرهنگی برای تمام اصحاب فرهنگ و هنر در عرصه‌های مختلف، دوم واگذاری کارها به خود اصحاب فرهنگ و هنر و سوم پیوند بخش علمی و پژوهشی با کار عملی. ما در همین جشنواره برای دومین سال بخش پژوهش را برگزار کردیم.»

دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان در ادامه به اعلام آمار پرداخت و گفت: «حدود 300 کار به این جشنواره وارد شد. این آثار در بخش‌های آزاد، آیینی، مرور و بین‌الملل حضور داشتند. در نهایت 31 نمایش در جشنواره حضور یافتند که 28 اثر در بخش‌های آیینی و آزاد و سه نمایش در بخش مرور قرار داشت. در طول ایام جشنواره روزانه حدود 31 نمایش را در نقاط مختلف شهر مریوان شاهد بودیم. در هر اجرا بین 400 تا 500 مخاطب نمایش‌ها را می‌دیدند که نشان از ارزش و اهمیتی است که مردم شریف مریوان برای این جشنواره قائل هستند.»


او درباره بخش بین الملل نیز گفت: «با وجود این‌ که از لحاظ کمی تعداد کشورهای حاضر در جشنواره اندک بود اما از لحاظ کیفی سطح خوبی داشت. کشورهای ایتالیا، ارمنستان، لهستان و عراق در این جشنواره حضور داشتند که به کیفیت آن افزودند. امیدواریم با سیاست‌های دولت تدبیر و امید و فضای باز و اشتیاقی که مردم به جشنواره دارند، هر سال جشنواره‌ای با کیفیت‌تر از سال گذشته را برگزار کنیم.»

عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان نیز در این مراسم گفت: «پدیده‌ای به ‌عنوان تئاتر خیابانی مریوان در اوج نابسامانی‌های جنگ به‌صورت خودجوش و به‌ وسیله هنرمندان خوب این منطقه پایه‌گذاری شد. این مسئله نشان می‌دهد مردمی که تحت وحشیانه‌ترین بمباران‌های عادی، شیمیایی، حملات هوایی و توپخانه‌ای قرار داشتند در آن شرایط کاملا بحرانی به آینده فکر می‌کردند و هنر را دستمایه امید به آینده قرار می‎‌دادند. خرسندیم که با تلاش هنرمندان و حمایت‌هایی که مسئولان شهرستان، استان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جشنواره به عمل آورده‌اند، جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با کیفیتی بهتر و شکوهی بیشتر برگزار می‌شود.»

او با اشاره به محدودیت فضاهای فرهنگی و سالن‌های تئاتر در استان گفت: «هنرمندان کردستان منتظر فضا نماندند و هنر خود را به خیابان‌ها آوردند. آن‌ها مخاطبان خود را تمام مردم؛ چه مخاطبان خاص و چه رهگذران قرار دادند. تئاتر خیابانی مریوان نشانه بارزی از هنر و خلاقیت این مردم در عرصه‌های مختلف است. مردمی که در طول قرن‌ها از سنت خود دفاع کردند و امروز این هنر را در یازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در قالب تئاتر و هنر نمایش در معرض دید علاقه‌مندان قرار دادند.»

استاندار کردستان با تقدیر از تمام افرادی که در برگزاری این رویداد هنری کمک و همراهی کردند از دکتر بهروز غریب‌پور تشکر کرد و گفت: «حضور او نشانگر این است که جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در میان هنرمندان کشورمان جای خود را باز کرده است.»

منصور مرادی، دیگر سخنران این مراسم بود. مرادی به‌عنوان رییس مجمع هنرمندان استان کردستان، درخواست‌های هنرمندان را اعلام کرد و گفت: «استان کردستان از نظر صنایع محروم است اما از نظر فرهنگی از بسیاری از استان‌ها غنی‌تر است و باید توجهی ویژه به هنرمندان این استان صورت گیرد. روحانیان اهل سنت استان کردستان نقش بزرگی در بحث فرهنگ این سرزمین داشته‌اند؛ درخواست داریم که به حقوق و مزایای این روحانیان توجه ویژه‌ای شود تا این عزیزان بتوانند معیشت خود را تامین کنند.»

او در ادامه افزود: «از یک‌سو شرایط زندگی هنرمندان قابل قبول نیست و از سوی دیگر افرادی که در حوزه هنر سرمایه‌گذاری می‌کنند، نمی‌توانند بازده مالی داشته باشند و باید به آن‌ها کمک شود. در غیر این صورت این افراد به سمت گیشه‌گرایی می‌روند.»

منصوری ابراز امیدواری کرد در دولت تدبیر و امید به این مقوله بیشتر پرداخته شود و افزود: «امید است جشنواره تئاتر مریوان دارای آیین‌نامه‌ای شود و برای تدوین آن، از حقوق‌دانان نیز استفاده گردد. همچنین از مسئولان وزارتخانه و مرکز هنرهای نمایشی تقاضا می‌کنم دبیرخانه دائمی در مریوان مستقر شود و تمام سیاست‌گذاری‌ها و امور مربوط به جشنواره از طریق دبیرخانه پیگیری شود چون هنرمندان مریوان قدرت این کار را دارند.»

برگزیدگان بخش آیینی:

با رأی هیئت داوران در حوزه موسیقی این بخش، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به آهنگساز گروه نمایش «بونک بهینی» از آمل اهدا شد.

در حوزه تحقیق و پژوهش نمایش‌های آیینی، هیئت داوران اثری را شایسته تقدیر ندانست.

با رای هیئت داوران در حوزه طراحی فضا، ابوالفضل طبسی طراح نمایش «بزم و رزم» از سبزوار رتبه نخست، هیام احمدی و فرامرز غلامیان طراحان نمایش «دی زنگرو» از آبادان رتبه دوم و علی قاضی طراح نمایش «بازبازک» از مسجد سلیمان رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

در بخش کارگردانی نمایش‌های آیینی هم با رأی هیئت داوران، ابوالفضل طبسی کارگردان نمایش «بزم و رزم» از سبزوار رتبه اول، غنچه شکوهی و محسن اردشیر کارگردانان نمایش «بونک بهینی» از آمل رتبه دوم و هیام احمدی و فرامرز غلامیان کارگردانان نمایش «دی زنگرو» از آبادان رتبه سوم را کسب کردند.

بخش آزاد:

با رأی هیئت داوران رتبه اول حوزه موسیقی در نمایش‌های بخش آزاد را احمد جعفری آهنگساز نمایش «مستند پخش نشده میرزا» از تهران و رتبه دوم را ماهور شیدایی‌فر آهنگساز نمایش «دیپورت» از ساری به خود اختصاص دادند. هیئت داوران در این بخش برای رتبه سوم انتخابی نداشت.

در حوزه طراحی فضا، رتبه نخست را طراح نمایش «در بازی آخر راهی برای خروج نیست» از بوکان، رتبه دوم را طراح نمایش «آقای دلواپس» از سنندج و رتبه سوم را طراح نمایش «سکوت رنگ‌ها» از مریوان کسب کردند.

طراح نمایش «مستند پخش نشده میرزا» از تهران با رأی هیئت داوران حائز رتبه نخست، طراح نمایش «هاورای دارستان» از مریوان رتبه دوم و طراح نمایش «داستان مردم» از تهران حائز رتبه سوم شدند.

نازیلا امینی برای بازی در نمایش «ویروس بدون مرز» از سقز رتبه نخست بازیگری زن، مرجان کرمی بازیگر نمایش «روایت پیچیده یک کلنگ‌زنی» از تفرش رتبه دوم و مرجان قاسمی بازیگر نمایش «شبیه‌خوانی پطرس» از دهلران رتبه سوم بازیگری زن را کسب کردند.

در بخش بازیگران مرد هم محمد هادی عطایی و ابوالفضل صمیمی بازیگران نمایش «مستند پخش نشده میرزا» از تهران به طور مشترک رتبه نخست، میثم سرآبادانی بازیگر نمایش «روایت پیچیده یک کلنگ‌نی» از تفرش رتبه دوم و سیوان صیدی بازیگر نمایش «آقای دلواپس» از سنندج هم رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

در بخش کارگردانی نمایش‌های آزاد هم با رأی هیئت داوران احمد صمیمی کارگردان نمایش «مستند پخش نشده میرزا» از تهران رتبه اول، امید مصطفایی کارگردان نمایش «در بازی آخر راهی برای خروج نیست» از بوکان رتبه دوم و مهسا ابطحی کارگردان نمایش «روایت پیچیده یک کلنگ‌زنی» از تفرش رتبه سوم را کسب کردند.

برگزیدگان بخش پژوهش:

مقاله مهدی مرادی و خسرو سینا با رأی هیئت داوران این بخش، به عنوان مقاله برگزیده انتخاب و ترجمه مقاله‌ای با عنوان «روش تدریس انتقادی برای آموزش و مطالعات اجتماعی» توسط زینب عسگری شایسته تقدیر شد.

جوایز بخش داوری مردمی:

نمایش «پهلوان کچل» به کارگردانی علی عطایی و حامد زارعان از تهران، «هاوری دارستان» به کارگردانی سوران حسینی و «مستند پخش نشده میرزا» به کارگردانی احمد صمیمی از تهران از سوی مردم به عنوان بهترین نمایش‌ها مورد تجلیل قرار گرفتند.

از هفت بازیگر خردسال نمایش «کار، کودک و خیابان» از مریوان، نرگس منصوری بازیگر خردسال نمایش «سکوت رنگ‌ها» از سنندج و یکتا احمدی بازیگر نمایش «رستگاری در ساعت سگ...» تجلیل شد.

این مراسم با اجرای داریوش راشد‌نسب همراه بود. در بخش اجراهای هنری نیز اجرای گروه «بزم و رزم» و اجرای گروه موسیقی« 12 سواره » و مراسم «هلپرکه» از جمله برنامه‌های دیگر این مراسم بود.

5858

کد خبر 584823

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =